Lang udsigt til bedre internet i de danske toge

0

Selvom det er mere end tiltrængt, så er udsigten til bedre internet i de danske toge, desværre lang.

Det kommer til at vare flere år, før internettet i de danske toge kan bruges til mere krævende opgaver
Det kommer til at vare flere år, før internettet i de danske toge kan bruges til mere krævende opgaver

På den anden side af Nordsøen har briterne fart på, når det kommer til udbredelse af avanceret teknologi i de offentlige transportmidler, men herhjemme, ser det desværre ikke ud til at vi skal forvente at kunne betale med smartphonen, eller benytte os af bedre internet, når vi tager toget til arbejde, indenfor den nærmeste fremtid.

 – NFC betaling gør sit indtog i Londons undergrund

Berlingske skriver nemlig, onsdag, at selvom der bliver arbejdet på en løsning på det langsomme og dårligt dækkende netværk i de danske toge, så er det en process, der kræver tid og de danske pendlere, skal derfor ikke forvente, at situationen bliver forbedret foreløbigt.

– “Det tager noget tid. Det er ikke noget, der sker ved et trylleslag. Der er mange elementer, der skal gå op i en højere enhed,” udtaler Søren Stahlfest Møller, der er økonomidirektør hos Banedanmark til Berlingske.

Søren Stahlfest Møller fortæller videre, at det hovedsageligt er tekniske problemer, der er den helt store udfordring og hindring, når det kommer til at kunne levere et stærkere internet til pendlerne: – “Den ene udfordring er, at de nuværende signaler ikke kommer ind, fordi togene er tætte, så vi skal have forstærket det signal i togene. Den anden udfordring er, at der ikke er antenner og master nok langs strækningerne, så der bliver behov for flere”.

Tanken om at kunne tilbyde internet til de rejsende, bunder i en ambitiøs plan, som DSB løftede sløret for i 2012, ligesom at det er et politisk ønske fra medlemmerne på Christiansborg, men BaneDanmark må altså nu erkende at det ikke er helt så let at tilbyde et brugbart internet, som de kunne havde ønsket sig.

Mere til historien

Berlingske erfarer at et realistisk tidsperspektiv, for hvornår BaneDanmark kan tilbyde et netværk, der er værd at benytte, hedder 2016-2017.

Tidligere artikelSony forudser stort tab
Næste artikeliPhone 6: Det siger anmelderne
Johan er IT-journalistHan har efterhånden en del år bag sig, som skribent indenfor teknologiverdenen, med særligt fokus på smartphones, hvor han har skrevet for forskellige dedikerede nichesites.Johan har en finger på pulsen, med alt der relaterer sig til smartphones, og har en almen interesse for IT qua sin uddannelse som IT-supporter.
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer