NFC betaling gør sit indtog i Londons undergrund

Det lyder muligvis som noget fra en amerikansk sci-fi film, men ikke desto mindre, er det fra i dag muligt at betale med sin smartphone i Londons metro system.

Oyster

Oyster

Da Near Field Communication, eller blot NFC, blev introduceret på smartphonen, virkede det umiddelbart, som en funktion, der kun var til for at producenterne kunne smide et ekstra es på bordet, når køberne skulle overbevises, om at det var netop deres telefon, de skulle købe. Henover de seneste par år har udviklingen af NFC systemer dog skredet frem, senest eksemplificeret med Apples nye betalingssytem, Apple Pay, der benytter den nye NFC chip i iPhone 6.

 - Apple Pay – mobilbetaling på Apples måde

Apple er dog ikke de eneste der rør på sig og lancerer iøjnefaldende NFC-løsninger, nu er EE, der står for udvikling af teknologien, i metroen, i London og senest har udrullet et avanceret Wi-Fi system, nemlig klar med en særlig mulighed for folk der ejer en NFC smartphone, der skal gøre livet lidt lettere, det beretter det britiske teknologimedie T3.

Londons indbyggere behøver nemlig fra i dag, ikke længere at bekymre sig, hvis de glemmer deres Oyster kort, der er Englands pendant til vores rejsekort, derhjemme. I stedet kan de tage turen med metroen i Londons undergrund, som de plejer og betale for rejsen med deres smartphone eller betalingskort, eneste krav, er understøttelse af NFC.

De første skeptiske røster er dog allerede begyndt at bevæge på sig, for man kan nemlig risikere at betale med både Oyster kortet og sit NFC understøttende betalingskort, hvis man har begge kort liggende i tegnebogen samtidigt og vælger at betale ved at holde den op foran scanneren, uden at adskille kortene.

Mere til historien

EE oplyser samtidigt, at det også vil være muligt at betale for sin togrejse med Apple Pay, når det engang rammer vores breddegrader.

Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Danskerne vilde med mobilbetaling

MobilePay er uden sammenligning den mobilbetalingsløsning, som flest danskere har på mobilen. Det er dog Apple Pay, som står for flest transaktioner i de fysiske butikker.

(mere…)
MobilePay sætter rekorder på nethandel

Julemåneden sætter ingen rekorder i 2021, som det ser ud lige nu. Men det gør hele 2021, hvor der i gennemsnit har været over en millioner daglige betalinger.

(mere…)
Skattestyrelsen må tjekke MobilePay-overførsler

Skatterådet har givet Skattestyrelsen lov til at hente oplysninger om MobilePay-brugere med høje overførsler.

(mere…)
Apple kan sætte sig på betalingerne i Danmark

Danske Bank åbner for Apple Pay, mens EU er klar med sag mod netop Apple Pay, der stormer frem.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram