NFC betaling gør sit indtog i Londons undergrund

1

Det lyder muligvis som noget fra en amerikansk sci-fi film, men ikke desto mindre, er det fra i dag muligt at betale med sin smartphone i Londons metro system.

Oyster
Oyster

Da Near Field Communication, eller blot NFC, blev introduceret på smartphonen, virkede det umiddelbart, som en funktion, der kun var til for at producenterne kunne smide et ekstra es på bordet, når køberne skulle overbevises, om at det var netop deres telefon, de skulle købe. Henover de seneste par år har udviklingen af NFC systemer dog skredet frem, senest eksemplificeret med Apples nye betalingssytem, Apple Pay, der benytter den nye NFC chip i iPhone 6.

 – Apple Pay – mobilbetaling på Apples måde

Apple er dog ikke de eneste der rør på sig og lancerer iøjnefaldende NFC-løsninger, nu er EE, der står for udvikling af teknologien, i metroen, i London og senest har udrullet et avanceret Wi-Fi system, nemlig klar med en særlig mulighed for folk der ejer en NFC smartphone, der skal gøre livet lidt lettere, det beretter det britiske teknologimedie T3.

Londons indbyggere behøver nemlig fra i dag, ikke længere at bekymre sig, hvis de glemmer deres Oyster kort, der er Englands pendant til vores rejsekort, derhjemme. I stedet kan de tage turen med metroen i Londons undergrund, som de plejer og betale for rejsen med deres smartphone eller betalingskort, eneste krav, er understøttelse af NFC.

De første skeptiske røster er dog allerede begyndt at bevæge på sig, for man kan nemlig risikere at betale med både Oyster kortet og sit NFC understøttende betalingskort, hvis man har begge kort liggende i tegnebogen samtidigt og vælger at betale ved at holde den op foran scanneren, uden at adskille kortene.

Mere til historien

EE oplyser samtidigt, at det også vil være muligt at betale for sin togrejse med Apple Pay, når det engang rammer vores breddegrader.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer