Det er teleselskabernes skyld - eller er det?

BLOG: Medier og politikere er altid efter teleselskabernes dårlige dækning, men måske er det de forkerte, der får på punklen?

Når det kommer til mobildækning og antennekvalitet på mobilerne, er det lettere for politikere og medier, at slå på dem man kan få fat i.

Apple, Samsung, Sony, LG og alle de andre producenter bliver i den grad overset, når emnet kommer til mobildækning, og sjovt nok hører man sjælden en politiker kritisere den dårlige antennekvalitet i de moderne smartphones.

Vi har på MereMobil.dk flere gange skrev om dårlig mobildækning, og vi har også dækket emnet i vores Podcast #23: Telebranchen bag facaden og Podcast #24: Bag om antennerne i smartphones. Faktum er, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste og tættest dækkende mobilnetværk, og alligevel hører vi konstant historier i medierne om dårlig mobildækning.

Flasken peger også på andre

En del af historierne skyldes helt sikkert, at folk ikke er klar over, at deres valg af telefon faktisk har stor indflydelse på, hvor god deres oplevelse af mobildækningen bliver. Ligeledes er der forskel på teleselskabernes dækning, og hvilke frekvenser teleselskaberne benytter.

- Mobiler med dårlige antenner skal mærkes

Et næsten klassisk eksempel er når folk klager over dårlig mobildækning på en iPhone4 på TDCs netværk. Indtil for få måneder siden benyttede TDC udelukkende de høje 2100 MHz frekvenser til deres 3G netværk, hvilket betød begrænset geografisk dækning, og relativt dårlig 3G-dækning i bygninger.

Det kombineret med et elendig antennedesign i iPhone 4 gør oplevelsen af TDCs dækning til noget af et mareridt. TDC har dog på det seneste opgraderet med 3G på 900 MHz frekvensen (ligesom TT-netværket og 3 også benytter), hvilket hjælper lidt på problemstillingen, men de dårlige antenneegenskaber i iPhone 4 består - og desværre så er er iPhone 4 ikke et enkelt stående eksempel, hvilket vi også tidligere har skrevet om.

Valget af smartphone har altså en enorm indflydelse på den oplevede dækning, men det er åbenbart ikke gået op for hverken mainstream medier eller politikerne.

I denne video-kommentar kommer MereMobil.dks redaktør, John G. Pedersen med en kommentar til emnet:

Mere til historien

På MereMobil.dk følger vi udviklingen omkring netværk og antennedesigns. Vi er spændte på, om regeringen og EU får tvunget mobilproducenterne til at fremlægge deres antennemålinger.

Var denne artikel noget for dig?

Tilmed dig nyhedsbrevet fra MereMobil.dk, og modtag en ugentlig opdatering på de bedste historier, samt breaking news.

Ja tak. Send mig spændende artikler...

3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
ADSL-internet og kobber lukker inden 2030

Fastnet-telefoner og ADSL-internet er vej i historiebøgerne. TDC forventer, at det er slut inden 2030.

(mere…)
3 har verdens højeste upload 

Ny analyse fra netværksanalyseselskabet Opensignal viser, at danske 3 har verdens højeste uploadhastighed.

(mere…)
3-direktør: Danmark har kun brug for to mobilnetværk

Tre landsdækkende mobilnetværk til 5,8 millioner mobilkunder er for meget, mener 3’s direktør.

(mere…)
5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
De fleste har trukket stikket til fastnettelefonen

Du kan ikke længere kræve at få en fastnettelefon-linje i Danmark.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram