Det er teleselskabernes skyld – eller er det?

BLOG: Medier og politikere er altid efter teleselskabernes dårlige dækning, men måske er det de forkerte, der får på punklen?

Når det kommer til mobildækning og antennekvalitet på mobilerne, er det lettere for politikere og medier, at slå på dem man kan få fat i.

Apple, Samsung, Sony, LG og alle de andre producenter bliver i den grad overset, når emnet kommer til mobildækning, og sjovt nok hører man sjælden en politiker kritisere den dårlige antennekvalitet i de moderne smartphones.

Vi har på MereMobil.dk flere gange skrev om dårlig mobildækning, og vi har også dækket emnet i vores Podcast #23: Telebranchen bag facaden og Podcast #24: Bag om antennerne i smartphones. Faktum er, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste og tættest dækkende mobilnetværk, og alligevel hører vi konstant historier i medierne om dårlig mobildækning.

Flasken peger også på andre

En del af historierne skyldes helt sikkert, at folk ikke er klar over, at deres valg af telefon faktisk har stor indflydelse på, hvor god deres oplevelse af mobildækningen bliver. Ligeledes er der forskel på teleselskabernes dækning, og hvilke frekvenser teleselskaberne benytter.

– Mobiler med dårlige antenner skal mærkes

Et næsten klassisk eksempel er når folk klager over dårlig mobildækning på en iPhone4 på TDCs netværk. Indtil for få måneder siden benyttede TDC udelukkende de høje 2100 MHz frekvenser til deres 3G netværk, hvilket betød begrænset geografisk dækning, og relativt dårlig 3G-dækning i bygninger.

Det kombineret med et elendig antennedesign i iPhone 4 gør oplevelsen af TDCs dækning til noget af et mareridt. TDC har dog på det seneste opgraderet med 3G på 900 MHz frekvensen (ligesom TT-netværket og 3 også benytter), hvilket hjælper lidt på problemstillingen, men de dårlige antenneegenskaber i iPhone 4 består – og desværre så er er iPhone 4 ikke et enkelt stående eksempel, hvilket vi også tidligere har skrevet om.

Valget af smartphone har altså en enorm indflydelse på den oplevede dækning, men det er åbenbart ikke gået op for hverken mainstream medier eller politikerne.

I denne video-kommentar kommer MereMobil.dks redaktør, John G. Pedersen med en kommentar til emnet:

https://www.youtube.com/watch?v=Cj1WLsxI7T4#t=29

Mere til historien

På MereMobil.dk følger vi udviklingen omkring netværk og antennedesigns. Vi er spændte på, om regeringen og EU får tvunget mobilproducenterne til at fremlægge deres antennemålinger.

Var denne artikel noget for dig?

Tilmed dig nyhedsbrevet fra MereMobil.dk, og modtag en ugentlig opdatering på de bedste historier, samt breaking news.

Ja tak. Send mig spændende artikler…

Forbruget af mobildata stiger fortsat

Danskernes forbrug af mobildata stiger fortsat, hvilket får TDC Erhverv til at give gratis data sommeren over.

(mere…)
Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Nu kommer ægte 5G til Danmark

Hidtil har danske mobilbrugere måtte nøjes med en lite-udgave af 5G, men nu er den første operatør klar med et rent 5G-netværk

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram