Det er teleselskabernes skyld – eller er det?

6

BLOG: Medier og politikere er altid efter teleselskabernes dårlige dækning, men måske er det de forkerte, der får på punklen?

Når det kommer til mobildækning og antennekvalitet på mobilerne, er det lettere for politikere og medier, at slå på dem man kan få fat i.

Apple, Samsung, Sony, LG og alle de andre producenter bliver i den grad overset, når emnet kommer til mobildækning, og sjovt nok hører man sjælden en politiker kritisere den dårlige antennekvalitet i de moderne smartphones.

Vi har på MereMobil.dk flere gange skrev om dårlig mobildækning, og vi har også dækket emnet i vores Podcast #23: Telebranchen bag facaden og Podcast #24: Bag om antennerne i smartphones. Faktum er, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste og tættest dækkende mobilnetværk, og alligevel hører vi konstant historier i medierne om dårlig mobildækning.

Flasken peger også på andre

En del af historierne skyldes helt sikkert, at folk ikke er klar over, at deres valg af telefon faktisk har stor indflydelse på, hvor god deres oplevelse af mobildækningen bliver. Ligeledes er der forskel på teleselskabernes dækning, og hvilke frekvenser teleselskaberne benytter.

– Mobiler med dårlige antenner skal mærkes

Et næsten klassisk eksempel er når folk klager over dårlig mobildækning på en iPhone4 på TDCs netværk. Indtil for få måneder siden benyttede TDC udelukkende de høje 2100 MHz frekvenser til deres 3G netværk, hvilket betød begrænset geografisk dækning, og relativt dårlig 3G-dækning i bygninger.

Det kombineret med et elendig antennedesign i iPhone 4 gør oplevelsen af TDCs dækning til noget af et mareridt. TDC har dog på det seneste opgraderet med 3G på 900 MHz frekvensen (ligesom TT-netværket og 3 også benytter), hvilket hjælper lidt på problemstillingen, men de dårlige antenneegenskaber i iPhone 4 består – og desværre så er er iPhone 4 ikke et enkelt stående eksempel, hvilket vi også tidligere har skrevet om.

Valget af smartphone har altså en enorm indflydelse på den oplevede dækning, men det er åbenbart ikke gået op for hverken mainstream medier eller politikerne.

I denne video-kommentar kommer MereMobil.dks redaktør, John G. Pedersen med en kommentar til emnet:

Mere til historien

På MereMobil.dk følger vi udviklingen omkring netværk og antennedesigns. Vi er spændte på, om regeringen og EU får tvunget mobilproducenterne til at fremlægge deres antennemålinger.

Var denne artikel noget for dig?

Tilmed dig nyhedsbrevet fra MereMobil.dk, og modtag en ugentlig opdatering på de bedste historier, samt breaking news.

Ja tak. Send mig spændende artikler…

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer