Legehjul app'en skal få børn til at lege

Børn bruger alt for meget tid foran iPads, computere og Playstation. Dette vil den nye danskudviklede applikation Legehjul gøre op med. App'en vil få børnene til at lege.

Legehjul applikationen

Legehjul applikationen

Den 38 årige Manja Fie Molbæk er ifølge hende selv “legegal” og vil derfor forsøge, at tage et opgør med børn der i dag enten ser for meget fjernsyn, spiller for meget playstation, computer eller iPad.

 - Ferietid er iPad og YouTube-tid

Manja er mor til tre børn i skolealderen, og overvejer selv ofte om hun ikke burde sende hendes børn udenfor og lege, samt have begrænsninger på hvor længe de sidder med elektronisk udstyr.

Hun vil nu gerne forsøge, at sprede legens magiske budskab og skabe et miljø for børn i dag, som kan være med til at sparke gang i den gode gamle leg. Applikationen hedder Legehjul, og den forsøger altså at kombinerer det digitale legetøj med en måde børnene kan være sociale og aktive.

 - Tablet-børn har ingen motorik og fantasi

Applikationen skal være med til at lære børnene om glæden ved de traditionelle lege, samt lære dem lidt om fællesskab. Legene er desuden med til at udvikle børnenes sociale kompetencer.

Legehjul.dk er udviklet og designet for og med børn. Manja og hendes familie, samt en stor del af deres netværk har medvirket i udviklingen af denne applikation. Legen er magisk og rummer megen læring og kompetenceudvikling. Elektroniske medier er i den grad en del af familiens hverdag, og nu skal den også bruges til aktiv leg.

Du kan downloade applikationen Legehjul i Apples App Store og Google Play Store. Den koster henholdsvis 25 kroner i Apples App Store og 20 kroner i Google Play Store.

 - Børn skades af forældrenes mobilvaner

Mere til historien

Idéen til applikationen opstod, da børnenes frikvaterer ofte var fyldt med konflikter. Det resulterede i, at der blev indført et legehjul, som børnene kunne dreje – dermed var det hjulet der bestemte, hvad der skulle leges.

Manja og hendes familie har en vision i 2015 – nemlig at sprede en legeepedimi. Du kan læse mere på Legehjul.dk.

Læs også
- Så mange børn har smartphones og tablets med i skole

Ingen skærmtid til børn under 2 år

En række anbefalinger om skærmbrug til børn i alderen 0-18 år er klar. De helt små skal helst helt undgå skærmtid.

(mere…)
Tjek el-priserne på smartphonen

Du kan holde styr på el-priserne direkte på din smartphone og der er penge at spare, hvis du kan "planlægge" dit brug af strøm.

(mere…)
iPhone-folket er væsentlig mere værd end Android-brugere

Nye tal kasserer tommelfingerregel som værende tæt på et regulært fejlskud.

(mere…)
RejseBillet-app klar til danskerne

Den nye app RejseBillet kan i nogen grad være et digitalt rejsekort. Appen virker i hele Danmark.

(mere…)
Derfor skal dit barn ikke bruge Snapchat

ADVARSEL: Snapchat er IKKE en børneapp. En ekspert kalder det "skræmmende", at appen har en indbygget falsk ven. Klik for at lære mere.

(mere…)
Mobilfrie skoler: Nu leger børnene igen

Der kommer mobilfrie skoler flere steder, hvilket deler vandene. Nu melder en skole, at der atter er legende børn i skolegården.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram