Disse funktioner i Chromecast virker ikke på iOS

TIP: Chromecast fungerer langt hen ad vejen med både iOS og Android, men ikke alt virker på iPhone og iPad. Her er nogle af begrænsningerne.

Google har lavet en eftertragtet streaming-dongle, der både herhjemme og ude i verden er blevet utrolig populær og eftertragtet. Tidligere på måneden kunne Google fortælle, at mere end 10 millioner Chromecast enheder er der solgt siden lanceringen.

Chromecast - indhold i boksen

Chromecast – indhold i boksen

Herhjemme er populariteten også stor, og ifølge tal MereMobil.dk er kommet i besiddelse af, så er populariteten stigende.

Danskerne er vilde med Chromecast – eksplosivt salg

I vores nyeste anmeldelse af Chromecast, hvor vi ser tilbage på udviklingen det seneste år, kommer vi vidt omkring de mange funktioner som ejere af en Chromecast kan udnytte med den smarte lille boks. Selvom Chromecast understøttes af iPhone, iPad og Mac, så er der enkelte funktioner som ikke fungerer med en iOS-enhed.

Den første er også blandt de nyeste funktioner, som allerede er tilgængelig på Android platformen, nemlig gæste-mode.

Gæste-mode betyder, at en Android smartphone eller tablet, kan interagere med en Chromecast, uden at have adgang til det trådløse netværk som Chromecast enheden er tilkoblet. Dette øger sikkerheden for ejeren af en Chromecast, mens det er brugervenligt for den der gerne vil dele indhold til en Chromecast.

Funktionen er blevet omtalt, som værende i interesse for Google, at få implementeret i en kommende opdatering, så også iOS brugere kan få gavn af funktionen.

Den anden funktion som iOS brugere må kigge langt efter, sandsynligvis for evigt, er muligheden for at lave skærmspejling til en Chromecast enhed. Funktionen tillader, at dele det man ser på sin egen iPhone eller iPad skærm, op på det store lærred, via en Chromecast enhed – men skærmspejling fungerer altså ikke på iOS-enheder.

Grunden til iOS-brugere formentligt aldrig får funktionen er, at Google ikke har tilgang til de API’er i iOS systemet, som skal bruges for at få funktionen til at fungere.

Hvis du vil vise billeder fra iPhone via Chromecast skal den automatiske backup-funktion i Google Fotos / Google+ være aktiveret. Billederne kan nemlig kun vises på den store skærm, hvis du benytter Googles fotoapplikation på iPhone, og altså ikke via Kamerarulle. Sådan fungerer det også på Android-enheder, hvor billederne også skal placeres på Googles tjeneste for at kunne sendes til Chromecast.

Mere til historien

Selvom ikke alle funktioner virker på iOS platformen, så er Chromecast stadig blandt de streaming enheder, der lige nu understøtter flest platforme. Ud over Android og iOS, understøttes også Windows, Mac, Linux og Chrome OS. Der er dog forskel på mængden af brugbare funktioner platforme imellem.

Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Google Pixel Fold 2 er lækket på billeder

De næste foldbare smartphones fra Google kan få et helt nyt design, viser lækkede billeder af det, som ventes at være Pixel Fold 2.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram