Disse funktioner i Chromecast virker ikke på iOS

TIP: Chromecast fungerer langt hen ad vejen med både iOS og Android, men ikke alt virker på iPhone og iPad. Her er nogle af begrænsningerne.

Google har lavet en eftertragtet streaming-dongle, der både herhjemme og ude i verden er blevet utrolig populær og eftertragtet. Tidligere på måneden kunne Google fortælle, at mere end 10 millioner Chromecast enheder er der solgt siden lanceringen.

Chromecast - indhold i boksen

Chromecast - indhold i boksen

Herhjemme er populariteten også stor, og ifølge tal MereMobil.dk er kommet i besiddelse af, så er populariteten stigende.

- Danskerne er vilde med Chromecast – eksplosivt salg

I vores nyeste anmeldelse af Chromecast, hvor vi ser tilbage på udviklingen det seneste år, kommer vi vidt omkring de mange funktioner som ejere af en Chromecast kan udnytte med den smarte lille boks. Selvom Chromecast understøttes af iPhone, iPad og Mac, så er der enkelte funktioner som ikke fungerer med en iOS-enhed.

Den første er også blandt de nyeste funktioner, som allerede er tilgængelig på Android platformen, nemlig gæste-mode.

Gæste-mode betyder, at en Android smartphone eller tablet, kan interagere med en Chromecast, uden at have adgang til det trådløse netværk som Chromecast enheden er tilkoblet. Dette øger sikkerheden for ejeren af en Chromecast, mens det er brugervenligt for den der gerne vil dele indhold til en Chromecast.

Funktionen er blevet omtalt, som værende i interesse for Google, at få implementeret i en kommende opdatering, så også iOS brugere kan få gavn af funktionen.

Den anden funktion som iOS brugere må kigge langt efter, sandsynligvis for evigt, er muligheden for at lave skærmspejling til en Chromecast enhed. Funktionen tillader, at dele det man ser på sin egen iPhone eller iPad skærm, op på det store lærred, via en Chromecast enhed - men skærmspejling fungerer altså ikke på iOS-enheder.

Grunden til iOS-brugere formentligt aldrig får funktionen er, at Google ikke har tilgang til de API’er i iOS systemet, som skal bruges for at få funktionen til at fungere.

Hvis du vil vise billeder fra iPhone via Chromecast skal den automatiske backup-funktion i Google Fotos / Google+ være aktiveret. Billederne kan nemlig kun vises på den store skærm, hvis du benytter Googles fotoapplikation på iPhone, og altså ikke via Kamerarulle. Sådan fungerer det også på Android-enheder, hvor billederne også skal placeres på Googles tjeneste for at kunne sendes til Chromecast.

Mere til historien

Selvom ikke alle funktioner virker på iOS platformen, så er Chromecast stadig blandt de streaming enheder, der lige nu understøtter flest platforme. Ud over Android og iOS, understøttes også Windows, Mac, Linux og Chrome OS. Der er dog forskel på mængden af brugbare funktioner platforme imellem.

Apple gør klar til større efterspørgsel

Leverandører af dele til den kommende iPhone-serie har angiveligt fået besked på at øge produktionen.

(mere…)
Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Apple Watch Series 8 får måske ikke nyt design – men nye farver

Nye rygter forventer ikke nyt design på Apple Watch Series 8, men kun nye farvevarianter af de forskellige modeller.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Apple tager førertrøjen takket være 5G iPhone SE

Apple har haft en større fest i andet kvartal end forventet, men nu er festen slut, vurderer analytiker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram