Teleselskaberne er ikke parate til Nexus 6

Nexus 6 står ikke øverst på teleselskabernes ønskeliste over mobiler, der skal på hylderne.

Nexus 6

Nexus 6 (Foto: MereMobil.dk)

Inden jul forventes Nexus 6, den første smartphone med Android 5.0 Lollipop, at blive frigivet til salg på det danske marked.

Danske mobilkøbere må umiddelbart spejde langt efter Nexus 6, hos de danske teleoperatører, når julehandlen for alvor sætter ind senere på måneden.

En rundspørge MereMobil.dk har foretaget til TDC, Telenor, Telia og 3 giver et nedslående resultat for fans af Nexus produkterne.

- ”Vi har ingen planer om Nexus 6,” er den klare udmelding fra Morten Steen Jensen, afdelingsdirektør, Device Management i TDC til MereMobil.dk.

Telia melder ligeledes hus forbi på Nexus 6, mens teleselskabet 3 er en anelse mere varme, da de endnu ikke har truffet beslutning om telefonen.

Telenor vil i princippet gerne sælge Nexus 6, men uafklarede spørgsmål om nogle af netværks-funktionaliteterne gør dem tilbageholdende.

- ”Før vi tillader at en terminal kommer i sortiment, skal de igennem en grundig Quality Assurance test for at sikre, at kundeoplevelsen er i orden. Det sker uagtet, hvilken terminal vi taler om. Der sidder konstant et team og tester de terminaler vi bliver tilbudt, og finder interessante. Men da netværks-funktionaliteterne i Telenors core netværk ikke nødvendigvis er de samme som hos Telia (der stadig har et separat core netværk), 3 eller TDC, vil man derfor af og til se, at vi føler, at vi må afvise terminaler, der godt kan blive godkendt hos andre. Når det er sagt, synes vi, det er et meget spændende device,” forklarer Anders Carøe Bylling der er deviceansvarlig hos Telenor.

- Stortest: Så god er Nexus 6

Kommer i det åbne marked

Markedet, der ligger uden for teleoperatørerne, kendt som det åbne marked, er derimod klar til at sælge Nexus 6.

Elgiganten siger tydeligt til MereMobil.dk, at de er klar. Der kommer også Nexus 6 på hylderne hos blandt andet ProShop.dk, Goblue og Komplett.dk.

Ifølge den danske importør lander 64 GB-udgaven af Nexus 6 her i december, mens udgaven med 32 GB hukommelse først er klar til salg i starten af 2015.

Den vejledende pris på Nexus 6 64 GB er 5.999 kroner uden abonnement, men dagsprisen er aktuelt nede omkring 5.200 kroner.

- Web-TV: Kom tæt på Nexus 6

- Web-TV: Så stor er Nexus 6

Mere til historien

I andre lande forhandler Google selv telefonen på Googe Play Store, men Nexus 6 er endnu ikke tilgængelig i Danmark direkte fra Googles butik. Det er uvist om, eller hvornår, den eventuelt vil kunne købes der.

Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram