Er smartphonen ved at uddø?

5

BLOG: Udviklingen af smartphones og den bagvedliggende teknologi, er ikke længere så revolutionerende, som den tidligere har været, men betyder det virkeligt at smartphonen er i gang med at resignere?

Udviklingen af smartphones er ikke længere en revolution.
Udviklingen af smartphones er ikke længere en revolution.

Der var engang, hvor det lod til at smartphone-udviklingen tog milestore-skridt, for hvert enkelt produkt der blev sendt på markedet, for slet ikke at tale om den store revolution, der fandt sted, da Apple, anført af nu afdøde Steve Jobs, for lidt over syv år siden, introducerede deres første iPhone og på alle måder satte nye standarder, for hvad en smartphone kan og hvilken indflydelse den har på vores hverdag. Som årene er skredet frem, er det som om at revolution er blevet til evolution.

Fra VGA til megapixels

Det er dog selvfølgelig hverken min eller din skyld, at udviklingen er forløbet, som den har, for den slags har det med at være styret af andre og meget større kræfter, men nu vi er ved det, så er det faktisk ved at være rigtigt lang tid siden at vi for alvor er blevet introduceret til en banebrydende smartphone.

Kameraer med VGA-kvalitet samt begreber som farveskærm og kapacetiv touchskærm, som alle for blot få år siden var en del af den store smartphone revolution, er for længst røget over i boksen, hvor der med en hvid label på låget står “so last year”, påskrevet med den fedeste sprittusch, for blot lige at slå det sidste søm i kisten.

I dag går vi som forbrugere ikke op i om telefonen har et kamera, men antallet af megapixels og den capacetive touchskærm er først iøjnefaldende, når den fremstår så knivskarp, at man næsten får ondt i øjnene. Har vi virkelig nået grænsen for hvad en telefon kan udvikles til, og er smartwatches og smarte briller virkeligt ved at overtage markedet?

En branche som alle de andre

Udviklingen af smartphones er måske ikke så aggressiv, som den var førhen, men det er der ikke noget unaturligt ved, for det kræver ikke meget andet end et enkelt kig over til andre brancher, før man indser at det er ganske normalt at revolution, før eller siden, vil blive erstattet med evolution.

I bil-industrien var det en revolution, da vi gik fra hestevogne til automobil. Når vi færdes i trafikken i dag, er det som om at vi alle kører rundt i den samme ucharmerende metalkasse på fire hjul, men bag de låste døre på bilfabrikkerne spekuleres der stadig i at optimere bilerne i form af sikkerhed, hestekræfter og udstyr, alt sammen noget der næppe har større potentiale til en decideret revolution, end udviklingen af skærme, kameraer og processorer har i mobilbranchen.

Jeg er derfor ikke bekymret for at jeg står på tærsklen til at miste min største interesse, men måske skal vi blot til at vende os til at smartphones, vil blive en anderledes del af vores hverdag, end de er i dag og det kan muligvis være i denne sammenhæng, at vi igen en dag vil komme til at se noget, der kan minde om en revolution.

Øh, hvor skal vi hen du?

Hvad der bliver det næste skridt indenfor smartphone og gadgetbranchen, er lige så svært at forudse, som det var at forudse at Apple en dag, ville lancere en telefon, så brugervenlig at den ville revolutionere smartphone branchen.

Der er dog ved at udvikle sig en klar tendens i branchen, hvor det virker som om at de forskellige producenter, satser på flere heste i håbet om at være først på det næste beat. Google har eksempelvis både satset på smartwatch og deres Google briller, mens Samsung ikke alene satser på de smarte ure, men også har kastet sig ud i Virtual Reality med deres Gear VR gadget.

Det er ganske svært at spå om nogle af producenterne vil ramme rigtigt, eller om der lige pludseligt opstår en helt anden produktkategori, som ingen havde forudset. Det er til gengæld let at spå at smartphonen fortsat vil udvikle sig, henover de kommende år.

Så har vi virkeligt nået grænsen, for hvad en telefon kan udvikles til og er smartwatches og smarte briller virkeligt ved at overtage markedet?

Svaret på ovenstående spørgsmål, vil naturligvis variere, afhængigt af hvem du forhører dig hos, men spørger du mig, er svaret et stort rungende nej – smartphonen er ikke død og den er bestemt slet ikke truet af hverken ure, briller eller ringe, i hvert fald ikke endnu.

Mere til historien

En måde at skabe opmærksomhed på i dag, som smartphone producent, er ved at lancere smartphones med samme specifikationer, som de dyre flagskibsmodeller, men til en langt lavere pris. Det er OnePlus One og Honor 6 et glimrende eksempel på.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer