Langt færre Samsung modeller i 2015

1

Samsung skærer ned i antallet af smartphone-modeller i 2015. Alene Galaxy S5 findes i mindst syv versioner.

Samsung
Samsung vil i 2015 reducere antallet af modeller med op til 30 procent, sammenlignet med 2014. (Foto: MereMobil.dk)

Op til 30 procent færre smartphone-modeller fra Samsung vil se dagens lys det kommende år.

Antallet af produkter og varianter af de enkelte modeller er enormt hos Samsung, men i det kommende år vil der blive reduceret i antallet med op mod 30 procent. Det har Samsungs chef for investor relations, Robert Yi, udtalt ved Samsung Investors Forum 2014, ifølge ZDNet.

– ”I 2015 vil vi reducere antallet af smartphone modeller med op til en tredjedel sammenlignet med dette år. Ved at sænke modelantallet får vi en mulighed for at nedsætte prisen på de tilbageværende modeller. Fra low til mid-end produkter er prisen den vigtigste faktor. For high-end produkter er innovation vigtigst,” lød det fra Robert Yi.

Den nye strategi kommer i kølvandet på et katastrofalt regnskab for fjerde kvartal. Driftsresultatet er gået 60 procent ned og nettooverskuddet er gået ned med 49 procent. Samtidigt er markedsandelen faldet til 23,8 procent fra 32,5 procent.

Det er ikke klart om Samsung vil reducere antallet af forskellige nye produkter, eller om det kun er de underliggende varianter der reduceres.

Samsung Galaxy S6 skal være helt ny

For at give et billede af hvor mange modeller der er et spil, har vi taget et kig på Samsung Galaxy S5 der som minimum tæller syv variationer.

Hovedmodellen findes i både en octa-core og quad-core processor variant. Dertil kommer Samsung Galaxy K Zoom, Samsung Galaxy S5 LTE Advanced (Sydkoreanske marked), Samsung Galaxy S5 Active, Samsung Galaxy S5 Sport og Galaxy S5 Mini.

Der er også varianter af Galaxy S5 til forskellige af de store operatører rundt i verden. F.eks. AT&T, T-Mobile og Vodafone.

Givetvis findes der endnu flere, end dem vi har kunne finde frem til, men husk også, at produkterne ligeledes er tilgængelige i forskellige farver og hukommelsesstørrelser.

Ved at skulle vedligeholde, distribuere og producere et mindre antal modelvarianter, vil Samsung givetvis spare en hel del penge på blandt andet udviklingsomkostninger. I sidste ende kan det for kunderne betyde hurtigere opdateringer til nye Android-versioner, da knapt så mange produkter skal supporteres.

Mere til historien

Apple har et markant mindre antal varianter i omløb end Samsung. Eksempelvis iPhone 6 er kun ude i tre varianter. A1549 (GSM), A1549 (CDMA) og A1589 til det kinesiske marked. iPhone 5S kom på markedet i seks variationer.

Læs også;
Test: Samsung Galaxy Alpha – web-tv anmeldelse
Test: Galaxy Note 4 – web-tv anmeldelse

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer