Hvilken iPhone skal jeg vælge?

Web-TV: Skal din næste iPhone, være iPhone 6 Plus eller er det bedst at købe en iPhone 5S? Her giver jeg svaret på hvilken iPhone, du skal vælge.

Teleselskaberne sprøjter iPhone 6-telefoner ud af forretningerne i et tempo, som konkurrenterne kun kan drømme om. Det oftest stillede spørgsmål jeg møder, er udfordringen om det skal være en stor eller kæmpe iPhone, der skal købes.

Web-TV: Mere om iPhone valget

iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus og iPhone 5S (Foto: MereMobil.dk)

Kun med en hånd

iPhone 6, med eller uden plus, er en stor smartphone. De tidligere modeller fremstår nærmest latterligt små ved siden af, og udfordringen ved de nye er præcis det du tænker; den er vanskelig at betjene med én hånd, og du kan kun svært nå fra skærmens top og bund med tommelfingeren, når mobilen holdes i højre hånd.

På iPhone 6 Plus er det fuldkommen udelukket med enhåndsbetjening og placeres den i et beskyttelsescover, er den bare endnu mindre håndterbar og i øvrigt også væsentligt grimmere.

Apple har forsøgt at løse udfordringen med enhåndsbetjening. Tap blidt to gange op hjemknappen, hvorefter toppen af skærmbilledet hopper ned til midten af skærmen, så det er lettere at nå. Idéen er god og unik på storskærmsmobilerne.

Er stor skærm vigtig?

Du skal gå efter 6 Plus, hvis en stor skærm er vigtig. Den er genial når websites skal overskues og hvis du håndterer mange mails.

Når iPhone 6 Plus holdes horisontalt, skifter visningen af SMS-beskeder og mails, til at vise både beskedlisten og selve beskeden på samme skærmbillede, fuldkommen som på computeren og iPad’en.

Menuskærmen kan også vises liggende, men kun meget få applikationer understøtter dette. Så du kan sagtens betjene iPhone 6 Plus horisontalt, men så snart dine favoritapps åbnes, skal telefonen alligevel vendes lodret.

- Test: Læs den store anmeldelse af iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus (Foto: MereMobil.dk)

iPhone 6 er en fintunet iPhone 5S

iPhone 6, uden plus, er betjeningsmæssigt fuldkommen sig selv, blot større. Har du en iPhone 5S vil du med iPhone 6 få en større skærm, og et fintunet tyndere design. Naturligvis er telefonen generelt blevet hurtigere og kameraet bedre, men en fantastisk nyhed er længere batteritid.

I forhold til tidligere iPhones oplevede jeg med iPhone 6 mindre behov for opladning i løbet af dagen. På iPhone 6 Plus mærkes tydeligt, at den ekstra fysiske størrelse har givet plads til et støre batteri. Op mod 17 timers drift, hvor en femtedel af brugstiden er gået med navigation, er temmelig imponerende, og ikke noget jeg har oplevet på Apples telefoner før.

Markedet rykker mod større skærme, og der er ingen tvivl om, at iPhone 6 Plus minimerer behovet for iPad Mini. Selvom det er rart med et stort overblik, må jeg også erkende, at stort ofte også er upraktisk – og jeg har testet MANGE storskærms-smartphones.

- Test: Læs testen af iPhone 6

Hvilken iPhone er den rigtige?

Forholdet mellem størrelse og ydelse rammer et rimeligt kompromis med iPhone 6, mens iPhone 6 Plus er ALT for stor. Jeg ville personligt gå efter den rene sekser. 5S er for lille. 6 Plus for voldsom - i hvert fald til mig.

iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus (Foto: MereMobil.dk)

Hvis du i dag har en iPhone 5, 5S eller 5C skal du kun opgradere hvis det er vigtigt med ekstra skærmstørrelse, eller hvis du bare synes det er fedt at være med på det seneste nye. Forskellen i dagligt brug fra 5-serien til iPhone 6 er relativt lille. Har du ældre iPhone, f.eks. iPhone 4S, så køb en af 5'erne, hvis du er glad for en kompakt størrelse. En iPhone 6 Plus er kun til dem, som har savnet mere skærmplads på Apples tidligere smartphones og som er klar over, at kameraet i iPhone 6 Plus kun er marginalt bedre end hvad vi finder i iPhone 6.

Den samlede konklusion er, at iPhone 6 klart er Apples hidtil bedste telefon – og det rigtig iPhone-valg.

Mere til historien

Når du køber iPhone skal du også vælge mellem forskellige hukommelsesstørrelser. En 16 GB er kun relevant for dem, som ikke henter ret mange applikationer, og hvor behovet for fotos og videoer lokalt på telefonen ikke er så vigtigt. En iPhone med 16 GB hukommelse kan være vanskelig at opdatere til nye udgaver af iOS-systemet, hvis der er ret meget data på, da opdateringen kræver en hel del plads. Derfor vil det rigtige valg oftest være udgaven med 64 GB. Apple har ikke længere 32 GB varianter i sortimentet.

Var denne artikel noget for dig?

Tilmed dig nyhedsbrevet fra MereMobil.dk, og modtag en ugentlig opdatering på de bedste historier, samt breaking news.

Ja tak. Send mig spændende artikler...

Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Samsungs ledningsfrie støvsuger klarer (næsten) alt – tæt på Samsung Bespoke Jet

ANMELDELSE: Samsung Bespoke Jet er en batteridreven ledningsfri støvsuger, som klarer næsten alt snavs. Vi kigger på det gode - og det der halter.

(mere…)
Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram