Bedre mobildækning i Midt- og Vestjylland

Telia og Telenor har lagt selskabernes 2G-netværk sammen i Midt- og Vestjylland. Det giver bedre dækning inde og ude.

Mobilmast, telemast

Kunderne hos Telia og Telenor har fået bedre mobildækning på 2G-netværket (Foto: MereMobil.dk)

Telenor har for nylig afsluttet en opgradering af mobilnetværket, som giver mellem 20 og 70 procent flere 2G-master i Vest- og Midtjylland. Det skriver Telenor i en pressemeddelelse. Sammenlægningen betyder lagt bedre indendørsdækning i mange områder.

Telia og Telenor har i flere år arbejdet på at sammenlægge de to selskabers mobilnetværk til ét stort netværk kaldet TT-netværket. Både 4G og 3G netværkene er allerede lagt sammen over hele landet, og nu er turen kommer til det aldrende 2G-netværk.

- ”2G er en lidt overset teknologi. Bare i Danmark afvikles millioner af mobilsamtaler hver dag på 2G-nettet, og derfor er 2G stadig en vigtig del af den samlede oplevelse af mobildækningen. Nu får vi flere 2G-master, hvilket gør mobilnettet tættere, og derfor vil mange af vores kunder i Midt- og Vestjylland opleve bedre 2G-signal indendørs. Sideløbende udbygger vi både 3G- og 4G-nettet, så vi skaber de bedste oplevelser på både samtaler og mobilt internet,” siger Telenors netværksdirektør Kim Krogh Andersen i pressemeddelelsen.

- Nu er der 3G-dækning i Metroen

Både Nordjylland, Østjylland, det meste af Sjælland (minus Storkøbenhavn), Lolland samt Falster er allerede lagt sammen på 2G, og snart kommer turen til Storkøbenhavn, Sønderjylland samt Fyn.

Udover opgraderingerne på 2G-netværket kører Telia og Telenor sideløbende en opgradering på både 3G og 4G nettet, som konstant udvides med mere kapacitet og flere mobilmaster. En af de seneste udvidelser er i Metroen i København, som har fået 3G dækning.

2G forbedringerne kan ses sort på hvidt på nedenstående oversigt fra Telenor.

Oversigt over Telenor 2G master i Midt og Vestjylland

Oversigt over Telenor 2G master i Midt og Vestjylland

Mere til historien

Seks midt og vestjyske kommuner indgik fornylig en aftale med Telenor om telefoni til alle kommunerne. Aftalen indebærer blandt andet et dækningskrav, som kommunerne mener vil øge dækningen i de seks kommuner.

3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
Prisen stiger på mobilabonnementerne

Inflationen og de stigende energipriser får nu betydning for prisen på mobilabonnenterne. Prisen sættes nu op hos Telia. Måske flere følger trop?

(mere…)
Teleselskab lancerer sikkerhedsfilter

Telenor går nu ind i kampen mod internetsvindel og tilbyder privatkunderne et filter mod phishing og smishing.

(mere…)
3 har verdens højeste upload 

Ny analyse fra netværksanalyseselskabet Opensignal viser, at danske 3 har verdens højeste uploadhastighed.

(mere…)
Telia: Voksende omsætning – men mister mobilkunder

Den danske afdeling af Telia har i det seneste år mistet 16.000 mobilkunder, det viser det seneste årsregnskab.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram