Bedre mobildækning i Midt- og Vestjylland

0

Telia og Telenor har lagt selskabernes 2G-netværk sammen i Midt- og Vestjylland. Det giver bedre dækning inde og ude.

Mobilmast, telemast
Kunderne hos Telia og Telenor har fået bedre mobildækning på 2G-netværket (Foto: MereMobil.dk)

Telenor har for nylig afsluttet en opgradering af mobilnetværket, som giver mellem 20 og 70 procent flere 2G-master i Vest- og Midtjylland. Det skriver Telenor i en pressemeddelelse. Sammenlægningen betyder lagt bedre indendørsdækning i mange områder.

Telia og Telenor har i flere år arbejdet på at sammenlægge de to selskabers mobilnetværk til ét stort netværk kaldet TT-netværket. Både 4G og 3G netværkene er allerede lagt sammen over hele landet, og nu er turen kommer til det aldrende 2G-netværk.

– ”2G er en lidt overset teknologi. Bare i Danmark afvikles millioner af mobilsamtaler hver dag på 2G-nettet, og derfor er 2G stadig en vigtig del af den samlede oplevelse af mobildækningen. Nu får vi flere 2G-master, hvilket gør mobilnettet tættere, og derfor vil mange af vores kunder i Midt- og Vestjylland opleve bedre 2G-signal indendørs. Sideløbende udbygger vi både 3G- og 4G-nettet, så vi skaber de bedste oplevelser på både samtaler og mobilt internet,” siger Telenors netværksdirektør Kim Krogh Andersen i pressemeddelelsen.

Nu er der 3G-dækning i Metroen

Både Nordjylland, Østjylland, det meste af Sjælland (minus Storkøbenhavn), Lolland samt Falster er allerede lagt sammen på 2G, og snart kommer turen til Storkøbenhavn, Sønderjylland samt Fyn.

Udover opgraderingerne på 2G-netværket kører Telia og Telenor sideløbende en opgradering på både 3G og 4G nettet, som konstant udvides med mere kapacitet og flere mobilmaster. En af de seneste udvidelser er i Metroen i København, som har fået 3G dækning.

2G forbedringerne kan ses sort på hvidt på nedenstående oversigt fra Telenor.

Oversigt over Telenor 2G master i Midt og Vestjylland
Oversigt over Telenor 2G master i Midt og Vestjylland

Mere til historien

Seks midt og vestjyske kommuner indgik fornylig en aftale med Telenor om telefoni til alle kommunerne. Aftalen indebærer blandt andet et dækningskrav, som kommunerne mener vil øge dækningen i de seks kommuner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer