Nu er der 3G-dækning i Metroen

0

Den københavnske metro har nu 3G mobildækning på alle stationer og langs banenettet. Alle teleselskaberne tilbyder nu 3G.

3G i metroen
Metroen i København har nu 3G-dækning på både stationer og i togene (Foto: Metroselskabet)

Hver uge rejser over 1 million mennesker med Metroen i København, og indtil sidste uge har mobilbrugerne skulle nøjes med tale- og SMS-dækning, med mindre de har været kunde hos teleselskabet 3.

Indtil sidste uge har 3 været de eneste, som har kunne tilbyde 3G-dækning på metrorejsen, men nu har TDC, Telia og Telenor ændret deres udstyr i Metroen, så også deres kunder har 3G i displayet på telefonen.

For omkring seks år siden gik Metroselskabet og 3 i gang med at bygge et såkaldt multioperatøranlæg, der understøttede 3G i metroen. I forvejen havde TDC, Telenor og Telia et fælles operatøranlæg med 2G.

Den oprindelige aftale var, at alle operatørerne efterfølgende skulle tilslutte sig det nye fælles net, og deles om omkostningerne til 3G-anlægget. 3’s konkurrenter vælger, uvist af hvilke årsager, at trække sig fra 3G-projektet, og fortsætter med kun at udbyde 2G via deres gamle net i Metroen.

– ”Det er helt normalt at alle operatører er fælles om multioperatøranlæg på sådanne steder, men det endte altså med, at vi stod med den fulde cost på projektet, og vi har således de seneste 5-6 år været de eneste med 3G-dækning i Metroen,” forklarer Kim Christensen, netværkschef hos 3 til MereMobil.dk.

Podcast: Telebranchen bag facaden

Nu har alle 3G

I sidste uge udsendte Telenor en pressemeddelelse om, at deres kunder nu kunne bruge 3G i Metroen. Det der ikke stod i teksten var, at også TDC og Telia var med på dækningen, da der er tale om et fælles mobilanlæg.

Telia var de første der efterfølgende overfor MereMobil.dk bekræftede, at de også tilbød 3G-dækning. Senere fulgte TDC med samme melding.

– ”Vi har åbnet for kunderne i sidste uge” siger presserådgiver Rasmus Avnskjold i TDC.

Efter frekvenserne til mobilnetværk er blevet teknologineutrale er 3G-dækningen blevet muligt for Telenor, Telia og TDC, der anvender deres gamle 900 MHz frekvens til 3G. 3 benytter 2.100 MHz til deres 3G-dækning.

Konkret for kunderne betyder det, at TDC, Telia og Telenor nu på lige fod med 3 tilbyder 3G på metroturen.

Podcast: Så fascinerende er mobilnettet i Grønland

Mere til historien

Aktuelt har ingen af selskaberne valgt at tilbyde 4G LTE-dækningen i Metroen. 3 oplyser, at det vil være det næste naturlige skridt i deres planer. Så indtil videre må vi nøjes med 3G i Metroen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer