Nu er der 3G-dækning i Metroen

Den københavnske metro har nu 3G mobildækning på alle stationer og langs banenettet. Alle teleselskaberne tilbyder nu 3G.

3G i metroen

Metroen i København har nu 3G-dækning på både stationer og i togene (Foto: Metroselskabet)

Hver uge rejser over 1 million mennesker med Metroen i København, og indtil sidste uge har mobilbrugerne skulle nøjes med tale- og SMS-dækning, med mindre de har været kunde hos teleselskabet 3.

Indtil sidste uge har 3 været de eneste, som har kunne tilbyde 3G-dækning på metrorejsen, men nu har TDC, Telia og Telenor ændret deres udstyr i Metroen, så også deres kunder har 3G i displayet på telefonen.

For omkring seks år siden gik Metroselskabet og 3 i gang med at bygge et såkaldt multioperatøranlæg, der understøttede 3G i metroen. I forvejen havde TDC, Telenor og Telia et fælles operatøranlæg med 2G.

Den oprindelige aftale var, at alle operatørerne efterfølgende skulle tilslutte sig det nye fælles net, og deles om omkostningerne til 3G-anlægget. 3’s konkurrenter vælger, uvist af hvilke årsager, at trække sig fra 3G-projektet, og fortsætter med kun at udbyde 2G via deres gamle net i Metroen.

– ”Det er helt normalt at alle operatører er fælles om multioperatøranlæg på sådanne steder, men det endte altså med, at vi stod med den fulde cost på projektet, og vi har således de seneste 5-6 år været de eneste med 3G-dækning i Metroen,” forklarer Kim Christensen, netværkschef hos 3 til MereMobil.dk.

Podcast: Telebranchen bag facaden

Nu har alle 3G

I sidste uge udsendte Telenor en pressemeddelelse om, at deres kunder nu kunne bruge 3G i Metroen. Det der ikke stod i teksten var, at også TDC og Telia var med på dækningen, da der er tale om et fælles mobilanlæg.

Telia var de første der efterfølgende overfor MereMobil.dk bekræftede, at de også tilbød 3G-dækning. Senere fulgte TDC med samme melding.

– ”Vi har åbnet for kunderne i sidste uge” siger presserådgiver Rasmus Avnskjold i TDC.

Efter frekvenserne til mobilnetværk er blevet teknologineutrale er 3G-dækningen blevet muligt for Telenor, Telia og TDC, der anvender deres gamle 900 MHz frekvens til 3G. 3 benytter 2.100 MHz til deres 3G-dækning.

Konkret for kunderne betyder det, at TDC, Telia og Telenor nu på lige fod med 3 tilbyder 3G på metroturen.

Podcast: Så fascinerende er mobilnettet i Grønland

Mere til historien

Aktuelt har ingen af selskaberne valgt at tilbyde 4G LTE-dækningen i Metroen. 3 oplyser, at det vil være det næste naturlige skridt i deres planer. Så indtil videre må vi nøjes med 3G i Metroen.

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Eesy klar med eSim – og et godt tilbud

Lavprisselskabet Eesy er nu klar med eSim til kunderne, hvilket gør det muligt at komme online på 2 minutter.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram