Nexus 9 by HTC er officiel – til Danmark i december

Googles nyeste tablet, Nexus 9 er officiel. 8,9 tommer skærm i 4:3-format og Android 5.0 Lollipop. Nexus 9 kommer til Danmark i december.

Google Nexus 9 er officiel

Google Nexus 9

Nexus 9, Googles hidtil nyeste tablet, der kører på den helt nye styresystemsversion Android 5.0 Lollipop, tidligere kendt som Android L, er officielt præsenteret af Google.

 – Vi har prøvet Android L

Enheden er lavet i samarbejde med HTC, som ikke har gjort sig på tabletmarkedet siden deres HTC Flyer, der ikke var nogen stor succes. Nexus 9 er HTC’s anden Nexus-enhed, da de var producenten bag Nexus One tilbage i 2010.

I materialet om produktet lægges der vægt på, at bagsiden har et ”soft grip” og at Nexus 9 passer godt i hånden.

Stykket mellem kanten og skærmen er ganske tyndt, og siderne designet i børstet metal.

Lyden kan man umiddelbart godt glæde sig til. Nexus 9 har frontvendte højtalere med HTC BoomSound, som det også kendes fra HTC One-produkterne.

 – Læs også om Nexus 6

Denne tablet understøtter et tastatur, der også kan anvendes som coverbeskyttelse. Tastaturet sættes på Nexus 9 med magneter. Tastaturet er ekstraudstyr og følger ikke med i salgspakken.

På Nexus 9 får du 8,9 tommer IPS LCD skærm med en opløsning på 2028 x 1536 pixels, beskyttet af det brudstærke Gorilla Glass 3. Billedformatet er 4:3.

Processoren er NVIDIA Tegra K1 (64 bit). Der er 2 GB RAM og to hukommelsesversioner bliver tilgængelige – henholdsvis 16 og 32 GB, uden mulighed for udvidelse med ekstra plads.

Nexus 9 kommer med 8 megapixels hovedkamera mens frontkameraet til videosamtaler er på 1,6 megapixels. Hovedkameraet har desuden autofokus på LED fotolys.

Hardwaren til Nexus 9 er produceret af HTC.

https://www.youtube.com/watch?v=yYHY3MFiq1o

Forsalget til Nexus 9 starter i USA den 17. oktober 2014. Salgsstarten går den 3. november 2014 i USA. De amerikanske priser starter ved 399 dollars.

I Danmark kan Nexus 9 forudbestilles i HTC Concept Store i København fra den 17. Oktober. I starten af december vil produktet kunne købes i de nordiske lande. De danske priser er endnu ikke oplyst.

Den hvide model bliver tilgængelig i en 16 GB og 32 GB version med Wi-Fi som den eneste forbindelse. Nexus 9 i sort vil få 32 GB hukommelse og denne version har udover Wi-Fi også mulighed for SIM-kort og 4G LTE dataforbindelse.

Du kan læse mere om Nexus 9 på Googles officielle produktside.

Billeder af Nexus 9

 

Mere til historien

Forgængeren til Nexus 9 var Nexus 7 (2013). Den havde en skærm på 7 tommer og her hos MereMobil.dk skrev vi blandt andet i anmeldelsen, at Nexus 7 2013 viste vejen for andre Android-tablets. Produktet fik 5 ud af 6 stjerner.

Dansk hovedpine i Chromebook-sag tages op i Norge

Det norske datatilsyn efterlyser en stærkere central styring af privatlivsdata i skolerne.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Google Bard skifter navn til Gemini

Google lancerede sidste år chatbotten Bard, men siden da er meget sket og et nyt navn er en realitet – nu hedder AI-satsningen Gemini.

(mere…)
Google TV er blevet en reklamesøjle

Der er ikke længere kun reklamer for nye serier og film på Google TV – nu vises også reklamer for f.eks. fastfood.

(mere…)
Chromebook-sagen: Kommuner efterladt i uvished

Datatilsynet er efter fire år nået til afgørelse i en sag, hvor en far klagede over, at sønnens navn og skole kunne ses på YouTube.

(mere…)
Temperaturmåling i Pixel 8 Pro virker ikke i Danmark

Pixel 8 Pro kan nu måle kropstemperatur, men ikke i Danmark

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram