Nexus 6 er officiel – en kæmpe Android

Google har løftet sløret for deres nyeste flagskib, Motorola Nexus 6. Stor, hurtig opladning og front-højtalere er nøgleordene.

Motorola Nexus 6 har været ventet i måneder og endelig er den landet. Google har endnu en gang valgt at lancere sin næste generation Nexus enheder via deres officielle blog. Og nu er Nexus 6 officiel.

Motorola Nexus 6 er officiel

Motorola Nexus 6

Nexus 6 kommer med en 5,96 tommer stor AMOLED-skærm, beskyttet med Gorilla Glass 3. Opløsningen er på hele 1440 x 2560 pixels også kaldet QHD, hvilket giver en pixel-tæthed på 493 PPI.

Nexus 6 er desuden udstyret med et 13 megapixels kamera, med optisk billedestabilisator, og HDR+ understøttelse. Kameraet får desuden assistance fra en cirkulær blitz, som omkranser linsen bag på enheden. På fronten er et 2.0 megapixels kamera, klar til selfies og video-opkald.

Stor, større, størst

Nexus 6 bliver ikke en lille enhed. Den er højere, bredere, tykkere og tungere end iPhone 6 Plus, hvilket ikke siger så lidt. Med målene 159,3 x 83 x 10,1mm og en vægt på 184 gram bliver den ikke let at håndtere i én hånd.

 – Læs også om Nexus 9

Alt sammen bliver trukket af et 3.220 mAh stort batteri, som også giver kræfter til en 2,7 GHz quad-core processor fra Qualcomm. Processoren, er af typen Snapdragon 805, som også findes i tilsvarende top produkter.

Hukommelsen kan, som i de forgående Nexus produkter, ikke udvides. Hvilket betyder du må nøjes med de 32 eller 64 GB intern hukommelse, den bliver leveret med.

Hurtig opladning og god lyd

Som noget nyt kommer Nexus 6 med hurtig opladning, hvilket ifølge Google betyder, at 15 minutters opladning, vil give hele 6 timers brugbar strøm. Desuden proklamerer Google at Nexus 6 på en fuld opladning vil holde strøm i mere end 24 timer.

Nexus 6 kommer desuden udstyret med hele to fronthøjtalere, for at give brugeren en bedre og rene lyd. De to fronthøjtalere vil give rigtig stereolyd, hvilket under film og spil vil give brugeren en mere fordybende oplevelse.

Nexus 6 kommer ud af kassen, udstyret med Android 5.0 Lollipop, hvilket er det nyeste Android software.

 – Vi har testet Android L

Enheden kan forudbestilles, indtil videre i USA, fra den 17. oktober 2014. Den forventes i butikkerne den 3. november. Der er intet forlydende omkring danske priser eller lanceringsdatoer.

https://www.youtube.com/watch?v=wk-PY2dBKaA

Mere til historien

Nexus 5 og Nexus 7 er aktuelt tilgængelig i den danske Google Play butik, det er ikke utænkeligt Nexus 6 også bliver tilgængelig den vej.

Fredag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google Fotos kan selv organisere billeder

Google er klar med en opdatering til Google Fotos, der giver bedre organisering.

Google Fotos 2023
Google Fotos vil kunne stacke billeder som næsten er ens (Foto: Google)

Ved hjælp af kunstig intelligens går Google til værks med deres Google Fotos. Mulighed for bedre organisering i skærmbilleder, vil gøre det hurtige for dig. Det skriver Google i et blogindlæg.

Ved at gøre brug af netop AI kan Google Fotos nu sortere i ens skærmbilleder, og give en bedre organisering. Brugen af dette kan nemlig adskille dokumenter af forskellige art, så de er nemmere at finde.

Skærmbilleder med for eksempel kvitteringer vil være mere adskilt. Din kvittering fra supermarkedet vil derfor ikke længere ligge ved siden af familiebilledet.

LÆS OGSÅ: Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Sorterering af identiske billeder bliver nemmere

Hvis du har taget flere fotos, som er tæt på ens, så kan Google Fotos for fremtiden "stacke" fotos sammen.

Dette kan være særligt brugbart, hvis du fx har familiefotos der er tæt på identiske, så vil Google Fotos ved hjælp af kunstig intelligens sortere dem.

Måden det sker på er, at den udvælger det bedste billede, men giver dig stadig mulighed for at ændre valget. De andre billeder gemmer sig nemlig bagved det der er fremhævet, så du mister ikke billedet.

Mere til historien

De nye funktioner bliver langsomt rullet ud på både Android og iOS snarest, og man vil måske ikke se det lige med det samme.

Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Google mener, at Apples beskedsystem iMessage skal åbnes for andre. Google har bedt EU om hjælp.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram