Nexus 7 2013 – viser vejen for Android-tablets

MINITEST: Nexus 7 2013 leverer Google-kvalitet, sprød skærm, fart over feltet, og beviser, at den hører til i Nexus-familien.

Nexus_7_(2013)
Nexus_7_(2013)

Google har siden lanceringen af Android årligt været på markedet med en ny referenceenhed, af mærket Nexus. Det startede med smartphones, men er blevet udvidet til også at gælde tablets.

Nexus 7 2013 er den tredje tablet fra Google, og den anden tablet, udviklet i samarbejde med det taiwanesiske selskab, Asus.

Med denne Nexus 7 holder Google det høje niveau de er kendt for på softwaresiden, her er fuld fart på menuerne, og som med de tidligere Nexus enheder, så kører Android bare bedst, når kun Google har haft fingrene i maskinrummet.

God formfaktor og knivskarp skærm

2013 modellen af Nexus 7 skiller sig på en række punkter ud fra sin forgænger, designmæssigt. Enheden er blevet tyndere, smallere og lettere, hvilket tydeligt kan mærkes når man sidder med den i hånden.

Selvom den nye Nexus 7 er fysisk mindre, har skærmens størrelse ikke ændret sig. Her sidder stadig en 7 tommer IPS-skærm, dog en forbedret udgave.

Der er blevet skruet op for opløsningen, så Nexus 7 nu har den højeste pixeltæthed i sin klasse, hele 323 pixel per tomme, takket være en opløsning på 1920 x 1080 pixels.

Det betyder Nexus 7 leverer flotte billede-gengivelser, tekst på hjemmesider og i e-bøger står knivskarpt, og man skal nærmest gå med solbriller, når den automatiske lysstyrke slås fra.

Den eneste ulempe skærmen leverer, er en mindre tilbøjelighed til farvetab ved skæve betragtningsvinkler.

Quad-core under hjelmen

Selvom Nexus 7 ikke er den dyreste tablet på markedet, er der ikke sparet på kræfterne under hjelmen.

Drivkræften til dette mini-monster er en Snapdragon S4 Pro fra Qualcomm, med hele fire kerner, der hver leverer 1,5 GHz. Sammen med 2 GB RAM, en kraftig Adreno 320 grafikprocessor og dual-band 2.4/5 GHz Wi-Fi, så mangler denne tablet ikke kræfter.

Nexus 7 er desuden, som Nexus 4, udstyret med mulighed for trådløs opladning via QI-standarden, har Bluetooth 4.0 samt Miracast teknologi, til trådløst at spejle enhedens skærm i 720 pixels opløsning.

Ren brugerflade og hurtig på nettet

Som ét af kendetegnene ved et Nexus produkt, så er enheden udstyret med den ”rene” version af Android, i dette tilfælde, Android 4.3 Jelly Bean.

Det betyder, at du uden kompromis med hastigheden eller brugeroplevelsen, får lov at opleve Android som Google har tiltænkt det. Resultatet er en stilren enhed, der i sidste ende er mere enkel at anvende.

Med Android 4.3 får du ikke meget nyt hvis du kommer fra en enhed med Android 4.2, men der er forbedringer, de fleste dog uden for synsfeltet, nemlig ”bag” brugerfladen. Android er blevet hurtigere, mere flydende og nu med lettere overgang imellem brugerprofilerne.

Flere brugerkonti

Netop brugerprofilerne, der er noget af det nye i Android Jelly Bean, har fået hastighedsforbedringer, så det nu er hurtigere at skifte imellem brugere.

Desværre er det stadig muligt at ændre i indstillingerne, så det gengives i de andres brugerprofiler. Det betyder at du ikke kan være sikker på, at eksempelvis Bluetooth er slået til næste gang du sidder med enheden, selvom du forlod den tændt da du overgav den til dit barn.

Er du af den type, der har en tablet for internettets skyld, så er der plusser og minusser ved Nexus 7. På plus siden så er enheden let at ligge, sidde eller gå med mens du surfer på nettet, den er hurtig, både til at hente hjemmesider men også til at navigere rundt på siderne med.

Desværre fylder top- og bundlinjen, specielt med enheden liggende vandret, meget på enheden. Det betyder, selvom skærmen er på 7 tommer, at området hvori man kan surfe nettet tyndt, føles mindre.

Multimedie på lavt niveau

Selvom Nexus 7 er udstyret med både et frontkamera, samt et primært kamera på bagsiden, så er enheden ikke udviklet med henblik på at levere gode fotoresultater.

Det primære kamera er til nødstilfælde, øjeblikke hvor du sidder med enheden i hånden, og bare må have et billede.

Frontkameraet leverer, under normale lysforhold, ganske gode Skype- og Google Hangouts opkald.

På lydsiden skal du ikke forvente den store musical-oplevelse. Der mangler fylde i lyden og mellemtonen er der overkompenseret for. Er du mest til et par YouTube-videoer, spil og videoklips fra nettes mange hjemmeside, klarer den opgaven tilfredsstillende.

Konklusionen: Vurder dit behov

Selvom Nexus 7 er et meget håndgribeligt produkt, bør du overveje om den kan opfylde netop dit behov.

Mere præcist bør du overveje om skærmen er stor nok, forskellen mellem nutidens smartphones med 5” skærme og dennes 7” skærm er ikke stor.

Til e-bøger, YouTube og en masse spil, så klarer Nexus 7 opgaverne uden problemer, og til tider med stor overlegenhed – specielt i forhold til prisen på omkring 2.300 kroner.

Er du mere til en god internetoplevelse, så bør du overveje om ikke en 10” tablet passer dig bedre.

Nexus 7 rammer 5 ud af 6 stjerner.

Fordele:

+ God byggekvalitet, ligger godt i hånden
+ Flot, lysstærk skærm oplagt til e-bøger
+ Ren, overskuelig og brugervenlig

Ulemper:

– Tablet-apps halter stadig på Android
– Lydkvaliteten hænger på enheden
– Manglende udvidelsesmuligheder

Mere til historien

Det var også Asus der stod bag den første Nexus 7, der så dages lys i sommeren 2012.

Nexus 7
Den originale Chromecast bliver snart ubrugelig

Bruger du stadig den originale Chromecast, bør du nok snart overveje at udskifte den.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Motorola Edge 50 Ultra test | Gør næsten alt rigtigt

TEST: Denne telefon rammer alt det, som du vil elske. Læs detaljerne i min Motorola Edge 50 Ultra test.

(mere…)
Gemini er landet på dansk jord

Google erkender at Gemini kan fejle. Gemini kan tilgås både som app til Android og via en browser.

(mere…)
Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

(mere…)
Skal du købe Pixel 8a? …måske!

VIDEO: Se med her hvis du vil vide, om Google Pixel 8a er værd at købe.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram