Samsung Galaxy Alpha – de første indtryk

4

WEB-TV: Galaxy Alpha, Samsungs iPhone 6-konkurrent, ser og føles lækker. Her går vi tæt på Samsungs hidtil flotteste smartphone.

Samsung har ofte været kritiseret for deres intense fokus på brug af plastik i produkterne. Mens konkurrenterne har bygget telefoner i glas og metal, har Samsung stædigt holdt fast i deres egen linje – indtil nu.

Galaxy Alpha minder om Samsungs andre produkter, men den er alligevel helt sin egen. Aluminiumskanten der indrammer for- og bagside, har løftet oplevelsen gevaldigt og selvom bagsiden er i polykarbonat-plastik, opleves den slet ikke sådan.

Alpha har runde bløde former og knapperne volumen og power ser flotte ud i designet, og er samtidigt rigtigt gode at trykke på. Jeg vil strække mig til at betegne Galaxy Alpha som Samsungs hidtil flotteste smartphone. Den trækker tankerne hen i retning af HTC One – blot bedre, eller måske mere moderne.

Specifikationer og detaljer på Galaxy Alpha

Første kig på Galaxy Alpha

God skærm trods Full HD-mangel

På brugerfladen er der ingen store nyheder andet end jeg kan konstatere, at systemet på prototypen fremstår mere stabilt og flydende, end det normalt ses på tidlige versioner af Samsungs telefoner og tablets.

Skærmen har allerede rundt på nettet fået kritik for kun at have HD-opløsning (1280 x 720 pixels) og ikke full HD (1920 x 1080 pixels), men jeg kan berolige. Det er ikke noget man reelt oplever ved brugen af telefonen.

Jeg har med stor glæde kunne konstatere, at Samsung har flyttet højtaleren til bunden og dermed væk fra bagsiden. Det har givet et markant løft i lydkvaliteten.

Alpha har, som Galaxy S5, fingeraftrykslæser i hjemknappen og på bagsiden finder vi pulsmåleren.

Web-TV: Samsungs danske direktør stiller ind på Alpha

Billeder af Galaxy Alpha

Intern hukommelse

Den interne hukommelse er på 32 GB, og selvom bagsiden kan tages af, og batteriet pilles ud, er tilføjelse af mere hukommelse ikke mulig.

Telefonen er ikke vand- og støvtæt, hvilket har givet et vægtfald så vi er nede på 114 gram – i forhold til Samsung Galaxy S5. Til sammenligning vejer iPhone 5S 112 gram.

Netop iPhone er nok den målgruppe, at Samsung satser på kunder fra hen over efteråret. Her på MereMobil.dk mener vi også, at Samsung med Alpha går direkte efter et alternativ til iPhone 6-købere der, ifølge rygterne, skal vænne sig til en telefon med 4,7 tommer skærm. Og på den størrelse har der fra Samsungs side, ikke været et konkret alternativ.

Galaxy Alpha er på butikshylderne i Danmark fra den 12. september. Den vejledende pris er sat til 4.995 kroner uden abonnement.

Efterårets duel: Galaxy Alpha vs iPhone 6

MereMobil.dk vil senere bringe en stor anmeldelse af Samsung Galaxy Alpha.

Mere til historien

Endnu inden Galaxy Alpha er ude i forretningerne går rygterne på nettet om flere produkter med navnet Alpha. Der tales om, at Galaxy Alpha er starten på en serie af produkter.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer