Samsung Galaxy Alpha – direkte konkurrent til iPhone 6

3

WEB-TV: Galaxy Alpha er Samsungs bud på en en-til-en konkurrent mod iPhone 6. Alpha er et resultat af kundernes ønsker, siger Samsungs direktør til MereMobil.dk.

Til en vejledende pris på 4.995 kroner er Samsung Galaxy Alpha ikke en smartphone, som man bare lige kaster sig over. Særligt fordi der i det prisniveau er mange interessante valgmuligheder.

Samsungs danske direktør Claus Holm er dog stadig overbevist om, at Galaxy Alpha har en plads i markedet, og han er ikke bange for, at den nye topmodel kannibaliserer på salget af Galaxy S5.

Prismæssigt differentier Galaxy S5 og Alpha sig forholdsvist langt fra hinanden. Flere steder på nettet fås S5 til lige under 4.000 kroner, uden abonnement. Så i den sammenhæng skal der smides omkring 1.000 kroner mere, før Galaxy Alpha kan flytte ind i bukselommen.

Interview: Galaxy Alpha – de første billeder og videoklips

Mindre størrelse og lavere vægt

I et interview med MereMobil.dk lægger Claus Holm fra Samsung Danmark vægt på, at Galaxy Alpha er resultatet af feedback fra kunderne. Størrelsen, i forhold til Galaxy S5, er mindre. Vægten lavere og så er metalrammen med til at hæve Alpha over Samsungs øvrige mobildesigns.

– ”Vi har lyttet til hvad vores forbrugere siger, og sagt, at vi vil gerne skabe en telefon med den nyeste teknologi, men som har et design på det input vi har fået fra forbrugerne,” lyder det fra Claus Holm.

Både ændringerne i mål og vægt vil tydeligt kunne mærkes. Galaxy S5 vejer 145 gram mens Alpha er nede på 114 gram – en vægt som er tæt ved de 112 gram en iPhone 5S vejer.

Claus Holm fortæller videre, at de efter Galaxy S5-lanceringen begyndte at få efterspørgsler på et produkt med en mindre skærm, der ikke går på kompromis med specifikationerne – men hvor skærmen samtidigt ikke var helt lille.

Galaxy Alpha – detaljer og specifikationer

Konkurrent til ny iPhone

Mange rygter i markedet peger på, at Apple vil lancere en iPhone 6 med 4,7 tommer skærm. Derfor fristes man til at kalde Galaxy Alpha for Samsungs modtræk til Apple.

Hvis den nye iPhone får den rygtede skærmstørrelse, vil Samsungs nyeste topmodel på størrelse og design, være et alternativ for mobilkøbere, der ikke er sikre på valget, men som samtidigt synes at 5 tommer er alt for stort. Efter alt sandsynlighed vil Galaxy Alphas fysiske størrelse ligge sig tæt op af en iPhone 6.

Ganske som på iPhone har Samsung valgt ikke at give adgang til at forøge hukommelsen på telefonen, der leveres med 32 GB indbygget hukommelsesplads. Til gengæld kan bagsiden tages af og batteriet skiftes af brugeren selv, hvilket Apple ikke tilbyder.

Galaxy Alpha er ikke vand og støvtæt.

Billeder af Samsung Galaxy Alpha

Alle operatører vil sælge Galaxy Alpha

Samsung har forud for offentliggørelsen af Galaxy Alpha fremvist telefonen til indkøberne hos de danske teleoperatører.

Resultatet er, at telefonen kommer i butikkerne hos TDC, Telenor, Telia og 3. Den vil også være at finde bredt hos andre salgskanaler.

Samsung Galaxy Alpha ligger klar i butikkerne den 12. september 2014.

Mere til historien

I begyndelsen af september åbner IFA-messen i Berlin. Her forventes Samsung at præsentere Galaxy Note 4. ”Det kender jeg ikke noget officielt til endnu,” siger Claus Holm til MereMobil.dk.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer