iPhone 6 – det ved vi om den

1

Apple iPhone 6 – hvad ved vi reelt om den? Her er, hvad du skal forvente af Apples næste iPhone.

iPhone 6 læk
iPhone 6 læk (Foto: Rozetked)

Apple løfter sløret for iPhone 6 tirsdag den 9. september 2014 klokken 19.00, dansk tid.

Aldrig før har der været så mange vedholdende rygter, billeder og videoer ude. Efter Steve Jobs ikke er længere, og en ny ledelse driver virksomheden, er der ikke længere hermetisk lukket for informationer.

Enten plantes kontrollerede læks med vilje, eller også er omgangen med sikkerheden i Apple, blevet lige så hullet som en si.

På MereMobil.dk vover vi pelsen og bringer her, hvad vi ved om iPhone 6, FØR den er lanceret. Senere følger vi op med en ny artikel, og gør status på, hvor meget der holdt vand.

Sådan bliver iPhone 6

Apple iPhone 6 bliver større end hvad vi tidligere har set. Skærmstørrelsen er forøget fra 4,0 tommer i iPhone 5 / 5S og 5C til 4,7 tommer. Det betyder også en forøgelse af det fysiske udtryk.

Længden går fra 123,8 til 137,5 millimeter, mens bredden forøges fra 58,6 til 67 millimeter. Apple har dog reduceret tykkelsen fra 7,6 mm i iPhone 5S til syv i iPhone 6.

Skærmopløsningen er nu oppe på 960 x 1704 pixels og overfladen er belagt med brudsikkert safirglas. Om det så bliver mere holdbart end det nuværende Gorilla Glass må tiden vise.

Web-TV: Kæmpe læk – her er iPhone 6

Nu med NFC og kraftigere processor

Apple har tidligere ikke gjort meget ud af at tale om mobilbetaling, men det ændrer sig med den næste iPhone.

Efter sigende er der indgået aftaler med Visa, MasterCard og American Express om en betalingsløsning, og iPhone 6 vil have NFC-chip indbygget.

Apples smartphone får også næste generation af processorchippen indbygget. Den hedder nu A8. Der er tale om en dual-core 2 GHz processor. Til sammenligning er processoren i iPhone 5S 1,3 GHz dual-core.

Apple bygger videre på M7 co-processorchippen fra iPhone 5S. M7 er en bevægelsessensor, der opfanger og beregner bevægelsesdata, som sendes i pakker til hovedprocessoren, når der er brug for dem. Det aflaster batteriforbruget særligt fra applikationer, der anvender bevægelsesdata.

Bedre kamera fra Sony og øget integration

Kameraets opløsning i iPhone 6 bliver på 13 megapixels (1/2.3 tommer). Det er et skridt op fra 8 megapixels (1/3.2 tommer) i den aktuelle iPhone.

Det er fortsat Sony, der leverer kamerateknik til Apple. Sandsynligvis er der tale om Sony Exmor IMX220-sensoren.

Styresystemet bliver iOS 8, der allerede tidligere på året blev annonceret. Blandt mange nyheder er muligheden for diktering af beskeder, også på dansk. Det bliver også muligt at besvare SMS-beskeder direkte fra pop-op linjen i toppen.

Det vigtigste i iOS 8 er nok det forøgende samspil mellem Apples andre produkter. Eksempelvis kan du starte med at skrive en mail på iPhone, trække mailen til bunden af skærmen, hvorefter den popper frem på iPad-skærmen – hvor du kan fortsætte.

 – iOS 8 en realitet – se alle nyheder

Større hukommelse og højere pris

iPhone 6 kommer med alt i Bluetooth, Wi-Fi, GPS, Glonass og hvad der ellers findes af kendte ting i de foregående telefoner.

Om batteritiden bliver forøget er et stort åbent spørgsmål, da noget tyder på, at Apple ikke har forøget batterikapaciteten mærkbart.

iPhone 6 kommer i udgaver ned 16, 32, 64 og 128 GB hukommelse. Flere fremtrædende personer i den danske mobilbranche vurderer, at den billigste vil koste omkring 6.000 kroner uden abonnement. Det er en forøgelse på omkring 11 procent i forhold til startprisen på iPhone 5S.

Dyrere iPhone – men den vil fortsat sælge

Fortsat spekulationer

Dataene i denne artikel er baseret på de mange rygter, der er op mod lanceringen tirsdag aften. Et andet vedholdende rygte er også, at Apple vil lancere en 5,5 tommer iPhone samt et iWatch.

På MereMobil.dk kan du chatte med os og andre technørder tirsdag aften fra klokken 19. Samtidigt kan du følge en livestreaming af Apples event live.

 – Følg Apple iPhone 6-event

Når telefonen er lanceret officielt vil vi bringe alle de faktuelle oplysninger om produktet.

Mere til historien

Apple præsenterede iPhone 5S og 5C for offentligheden tirsdag den 10. september 2013.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer