Billigere abonnementer på vej – måske mobiler til 1 krone

PRISKRIG: Mobil-priskrigen er ikke slut. Til forbrugernes gavn er der endnu billigere abonnementer og flere slagtilbud på vej – måske smartphones til 1 krone.

Endnu billigere abonnementer og mobiler til 1 krone

Forbrugerne kan glæde sig over at priskrigen fortsat raser på mobilmarkedet. Analytiker forventer billigere abonnementer og generelt lavere priser – måske 1 kr. (Foto: Sony)

Priserne på mobilabonnementer falder fortsat, og i dag fås der rigtig meget mobiltelefoni for blot 99 kroner om måneden. For ganske kort tid siden var indholdet i 99-kroners produktet væsentligt dyrere.

Så meget mobiltelefoni får  du for 99 kroner om måneden

Telenor har for kort tid siden genindført tilskud til køb af nye smartphones, sådan som det for nogle år siden, var ganske almindeligt brugt i branchen.

Kundehvervning via prisreduktioner på telefoner er dyrt, og et pres på økonomien fik en for en, teleselskaberne til stort set at droppe mobiltilskud.

Det TDC-ejede Telmore hentede de første seks uger 20.000 kunder på det nye abonnement Telmore Play. Det blev fulgt op af et tilbud til nye kunder, om at prøve første måned helt uden beregning, hvilket er som at hælde benzin på et overophedet bål.

Telenor lokker med mobiltilskud til iPhone og Galaxy

Telmores kloge træk

TDC har over de seneste kvartaler tabt mange kunder til konkurrenterne, men Telmore Play er måske løsningen, der kan stoppe kundeflugten fra koncernen.

– ”Konkurrenterne har som forventet svært ved at finde et modtræk til Telmore Play på den korte bane. Det bør give bekymring hos konkurrenterne og fingeren må være placeret på panik-knappen – særligt hvis TDC for alvor begynder at gøre indhug i kundedatabaserne,” lyder det fra aktieanalytiker Morten Imsgaard i Sydbank i den seneste aktiekommentar.

Flyttes der mange kunder til Telmore, og dermed TDC, regner Sydbank med en optrapning af priskrigen på mobilmarkedet i Danmark, i de kommende kvartaler.

Måske mobiler til 1 krone

Det eneste våben de andre teleselskaber har på den korte bane, er yderligere prisnedsættelser og større tilskud ved køb af nye mobiler. Det kan betyde, at vi igen kommer til at se telefoner til én krone – eller i hvert fald meget billigt.

– ”Telenor er allerede godt i gang med at yde tilskud til nye mobiler. Hvis de bliver yderligere presset af Telmore Play, eller andre konkurrencetræk i markedet tror jeg godt vi kan komme i en situation, hvor danskerne igen kan få mobiltelefoner til 1 krone. Det bliver dog næppe den nye iPhone 6,” siger Morten Imsgaard fra Sydbank til MereMobil.dk.

Sådan fjerner teleselskaberne dit fokus fra prisen

I Danmark må kunderne kun bindes til et abonnement i seks måneder, men det har været meget brugt med afbetalingsordninger på op til 24 måneder. Så selvom abonnementet er udløbet, skal afdragene på telefonen fortsat falde hver måned, med mindre man ønsker at betale hele det resterende beløb kontant.

Der er ingen tvivl om, at mange danskere har flere telefoner i afbetalingsordninger, og måske betales der stadig af på telefoner, som ikke længere bruges.

På MereMobil.dk følger vi naturligvis udviklingen i priskrigen.

SE OGSÅ: Se prisen på mobil abonnement hos Call me Sponseret link

Mere til historien

Ikke alle teleselskaber er endnu gået med på prisnedsættelser. 3s subbrand Zenji har valgt en tilgang, hvor abonnementet er en del af et loyalitetsprogram. Der optjenes point til brug hos forskellige samarbejdspartere i den fysiske verden.

Nordisk Film+ er nu en del af CBB Mix

Streamingtjenesten Nordisk Film+ er blevet tilføjet til CBB Mix.

(mere…)
Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra – priserne er lækket

Xiaomi lancerer Xiaomi 14-serien i slutningen af måneden. Nu er de europæiske priser dukket op. Se dem her. 

(mere…)
Det koster Samsung Galaxy S24-serien i Danmark

PRISOVERBLIK: Du kan købe Galaxy S24 fra 6.999 kroner. Se priser, lagerplads og farver her.

(mere…)
Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Så meget kan du spare på Samsung Galaxy S23-serien

PRISTJEK: Hvor meget falder en topmodelserie som Galaxy S23 over tid? Det har jeg undersøgt.

(mere…)
Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram