Billige mobilabonnementer – hvad kan jeg få for 99 kroner?

PRISTJEK: Billige mobilabonnementer til 99 kroner puster til priskrigen. Med hvad kan du få for under 100 kroner?

pristjek_Billige mobilabonnementer

MereMobil.dk har tjekket priserne på de billigste abonnementer hos seks lavpriselskaber (Foto: MereMobil.dk)

Priserne på abonnementer enten falder eller også får kunderne mere indhold til samme pris. Billige mobilabonnementer er blevet hverdag hos særligt lavprisselskaberne, og de holder fortsat gang i priskrigen.

Lavprisselskaberne ejes typisk af de fire store hovedselskaber i markedet, der blandt andet bruger disse subbrands, til at holde priskrigen på afstand fra deres premiumprodukter, selvom de da også er blevet meget billigere over de seneste år.

MereMobil.dk har set på de billige mobilabonnementer hos seks af landets discountselskaber. Priserne og indholdet er påfaldende ens, og vidner om, at selskaberne lurer på hinanden.

Prisvinderen er: …Oister

Oister er det selskab, der aktuelt har den samlede laveste pris og mest indhold i pakken. Derfor er Oister i dette pristjek “Bedst til prisen”.

Eneste ulempe er, at den højst opnåelige datahastighed er 3G da adgang til 4G, ikke er inkluderet i den ellers lave pris.

I forhold til de fem konkurrenter i vores pristjek, har Oister mest taletid, og den største datamængde. Desuden er der intet oprettelsesgebyr eller binding.

Bibob – eneste med 4G

Hvis du vil have adgang til 4G-mobilnettet er det kun Bibob, der i pakkerne til 99 kroner om måneden, kan tilbyde dette.

Bibob har tre timers mindre tale og 1 GB mindre datatrafik per måned, i forhold til Oister. Udover månedsprisen skal du betale 49 kroner i oprettelse. Den første måned koster altså 148 kroner.

Bibob ejes af Telenor og bruger dermed det mobilnet, der af Teknologisk Institut er kåret til landets bedste.

Med andre ord. Oister er billigst og har mest i posen, mens Bibob til en lidt højere pris, når startprisen medregnes, er en bedre netværksoplevelse.

Baggrund: Sådan fjerner teleselskaberne dit fokus væk fra prisen

Det med småt er vigtigt

Overvejer du et af de helt billige mobilabonnementer, så husk at læse det med småt. Eksempelvis opkræver Call Me 6,5 kroner per måned i regningsadministration, selvom man er tilmeldt Betalingsservice. Dermed bliver månedsprisen ikke 99 kroner 105,5 kroner.

Tilbuddene skifter hele tiden, men der er en tendens til, at man kan beholde det aktuelle kampagnetilbud ”for altid”.

Priserne i denne artikel er indhentet den 11. august 2014 – men det er ikke sikkert, at vilkårene er de samme i morgen eller om en uge.

Konklusion: Top og bund

Som det fremgår af vores pristjek er Oister prisvinderen med mest i pakken til den laveste pris. Fullrate og Oister har begge en samlet pris, set over en seksmåneders periode, på 594 kroner, hvilket er det billigste i vores opgørelse.

Fullrate matcher Oister på taletid, SMS og MMS, men har 1 GB mindre datatrafik om måneden. Fullrate kører på TDCs mobilnet og ejes af TDC.

I MereMobil.dks pristjek er Telmore, der også ejes af TDC, det selskab der kommer ud med mindst indhold i pakken og den højeste pris. Her er det særligt oprettelsen på 99 kroner, der ødelægger regnestykket.

En interessant detalje er, at Bibob og CBB, der begge ejes af Telenor, har samme indhold, netværk og pris. Forskellen ligger i adgangen til 4G.

Web-TV: Indholdstjenester som TV 2 Play skal sælges mobilabonnementer

Pristjek af seks lavprisselskaber

SelskabTaletidSMSMMSData4GNetPRIS/MDANDET/MDOPRETSAMLET I 6 MDR
Bibob6 timerFriFri5 GBJaTelenor99 kr0 kr49 kr643 kr
Call Me9 timerFriFri5 GBNejTelia99 kr6,50 kr0 kr633 kr
CBB9 timerFriFri5 GBNejTelenor99 kr0 kr49 kr643 kr
Fullrate9 timerFriFri5 GBNejTDC99 kr0 kr0 kr594 kr
Oister9 timerFriFri6 GBNej399 kr0 kr0 kr594 kr
Telmore9 timerFriFri3 GBNejTDC99 kr0 kr99 kr693 kr

Info: “Samlet i 6 mdr” betyder ens samlede udgift til at være kunde, set over en periode på seks måneder. “Andet” er hvis der er andre omkostninger end månedsprisen. Alle priserne er hentet fra selskabernes websites.

Mere til historien

Egentlig vil teleselskaberne helst have, at vi ikke fokuserer for meget på prisen. Et af de nyeste tiltag er, at der kommer andet indhold i pakkerne, end mobilindhold. Nogle giver mulighed for musiktjenester mens en anden giver gavekort i rabat til kunderne.

Tech-gaver til konfirmanden? Få idéer her

KØBSGUIDE: Står du og skal til konfirmation? Og hvad skal konfirmanden så have? Vi kommer her med tips til tech-gaver.

(mere…)
Papirkurven i Gmail stjæler din gratis plads

TIP: Hvis din gratis plads i Gmail er ved at løbe tør, skal du tjekke papirkurven og et par andre ting.

(mere…)
Holder din elbil stille i længere tid? Det skal du vide

TIP: Her får du en række gode råd, hvis du planlægger, at din elbil skal holde stille i en længere periode.

(mere…)
Hvad koster det når mobilopladeren sidder i stikkontakten uden at oplade?
(mere…)
Hvilken Nintendo Switch skal du vælge?

GUIDE: Skal du købe en Nintendo Switch? Hvilken skal du model vælge? Her finder du svaret.

(mere…)
Sådan gennemtvinger du genstart af Apple Watch

TIP: Dit Apple Watch reagerer ikke? Sådan tvinger du en genstart af Apple Watch på 10 sekunder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram