Apple giver forbud mod salg af sundhedsdata

0

Apple bekræftede i går event den 9. september og med den ventede lancering af nye iPhones strammer de nu også datareglerne.

apple-health-kit
Apple Health Kit i iPhone 5S

Apple bekræftede i går aftes dansk tid, at vi den 9. september kan forvente en produktlancering, men forud for denne strammes reglerne for omgang med indsamlede helbredsdata. Det skriver DR.dk.

Spekulationerne går på, at Apple til eventen den 9. september foruden nye iPhone-modeller, vil lancere det længe ventede smartwatch, iWatch, som forventes at indsamle data om brugernes aktivitet, søvnmønstre og generelle sundhed. Alt sammen via den nye Healthkit-platform, som Apple løftede lidt af sløret for i juni måned til WWDC.

iOS 8 er en realitet – her er nyhederne

Disse private data om brugernes sundhedstilstand kan være guld værd for mange – blandt andet forsikringsselskaber, arbejdsgivere og reklamebranchen, men inden de kommende lanceringer har Apple nu indført et nyt sæt regler, som forbyder videresalg af disse data.

 – Wearable Gadgets kan være ”en åben dør”

Det betyder kort og godt, at de udviklere som vil benytte Apples Healthkit-platform forpligter sig til ikke at benytte de indsamlede data til nogen form for reklame eller andet, der ikke fremgår af betingelserne for brugen af applikationen, skriver The Guardian.

Disse stramninger kommer efter der har været fokus på privatlivsbeskyttelse efter afsløringer af skandaler og sikkerhedsbrister.

Mere til historie                                       

Magasinet Wired mener, at Apple langt om længe har integreret NFC-teknologien i deres produkter.

Læs også:
Sundhed og helse bliver et kæmpe hit på mobile enheder
iOS 8 vil fokusere på sundhed og motion

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer