Smartphonen afgør internethastigheden

Det er ikke kun mobilnetværket, men også telefonen, som afgør, hvor hurtig internethastighed du har. Ny svensk undersøgelse viser, at der er stor forskel på modellerne selv på samme net.

Mobilmast telemast netværk

Mobilmast med 4G LTE ved Vejers, Sydddanmark (Foto: MereMobil.dk)

Du skal ikke altid give teleselskabet og deres netværk skylden, hvis det går langsomt når du surfer på din mobiltelefon. Det kan nemlig også være telefonens skyld. Det skriver DR.dk.

En svensk undersøgelse af internethastigheden på forskellige smartphones viser, at der er stor forskel på internethastigheden i de forskellige modeller.

Forklaringen på den store forskel, der er mellem top og bund i undersøgelsen skal naturligvis findes i, at de nyeste modeller anvender det hurtige 4G LTE-mobilnet, mens de ældre modeller kun benytter 3G-netværket. Dog er der også store forskelle på de smartphones, som benytter 4G LTE netværket.

I undersøgelsen er Apples iPhone 5S registreret med en hastighed på 17,9 Mbit/s, mens Sony Xperia Z2 er målt til 24,4 Mbit/s på det samme netværk og ved samme teleselskab. HTCs topmodel One (M8) følger godt efter med hastigheden og er noteret for en datahastighed på 23 Mbit/s. Samsung Galaxy S5 fik en hastighed på 22,8 Mbit/s.

Størstedelen af de nyere smartphone giver altså pæne resultater, men vil man have max hastigheder, så er det altså ikke helt lige meget, hvilken mobil man vælger.

De seneste år har der været stigende fokus på antennerne, som flere gange har vist sig, at være dårligere end i de ældre klassiske mobiltelefoner med taster.

En test fra Aalborg Universitet sidste år viste, at Nokia Lumia 925 og iPhone havde de dårligste antenner, mens den billige Nokia 1800 og Doro Phone Easy 605 klarede sig bedst. Målingerne var foretaget på GSM900-nettet.

Her er de bedste og dårligste mobil-antenner

Så næste gang du giver teleselskabet skylden over den dårlige dækning, skal du måske tænke dig om en ekstra gang. Din egen smartphone kan nemlig også være skyld i det.

Mere til historien

En EU-rapport konkluderede sidste år, at der sagtens kan etableres en mærkningsordning for mobilantenner i Europa, og det samme har været på tale herhjemme, hvor også telebranchens brancheforening, Telekommunikationsindustrien tidligere har efterlyst en smiley-ordning på mobilerne.

Læs også:
Opbakning til mærkning af dårlige mobilantenner
Mobilantenner får måske mærkningsordning

Kan AI sige “nej”? Nej, det kan AI ikke

Det skal være slut med dårlige undskyldninger fra kunstig intelligens. Det har Aalborg Universitet sat sig for.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram