Skærme der kan rulles er på vej

Fladskærme, tablet og smartphone skærme der kan rulles sammen er ikke længere science fiction. Den første 18 tommer er præsenteret.

I 2008 præsenterede Nokia konceptet Morph, hvor en tegnefilmsvideo fremviste tankerne om, hvordan fleksible og bøjelige skærme i mobilteknologi kunne se ud et sted ude i fremtiden.

LG skærm der kan rulles. I fremtiden bliver skærme også foldbare.

LG skærm der kan rulles. I fremtiden bliver skærme også foldbare. (Foto: LG)

Her i midten af 2014 er der ikke længere tale om tanker, men om virkelighed. Skærmfolien inde i telefonen er allerede nu papirstynd og bøjelig. Det er andre elementer som cover, glas, batteri og anden teknik der gør, at smartphonen i dag ikke foldes rundt om armen.

LG præsenterede i 2013 telefonen LG G Flex med en seks tommer fleksibel OLED-skærm. Når G Flex lægges på et bord kan krumningen trykkes ud, så mobilen ligger plant med bordet.

Web-TV: Oplev den fleksible LG skærm

18 tommer skærm der kan rulles

LG har nu taget teknologien et skridt videre og fremvist en 18 tommer OLED-fladskærm, der kan rulles sammen til et rør med en diameter på seks centimeter, skriver ING.dk.

Skærmens opløsning er 1200 x 810 pixels. Det tynde lag af lysdioder er sat på en film af polyimid-plast.

I 2017 forventer LG at være klar med en 60 tommer Ultra HD-skærm (3840 x 2160 pixels), der kan rulles sammen til et rør på 20 centimeter i diameter.

LG har også fremstillet en 18 tommer OLED-skærm, som er gennemsigtig.

Buede skærme til konsumermarkedet blev ved CES-messen 2014 i Las Vegas fremvist. Her var Samsung i front. Ulempen er dog, at en buet OLED-tv på 55 tommer koster op mod tre gange så meget som et almindeligt LCD-fjernsyn i samme størrelse.

Web-TV: Se bøjelige skærme fra CES 2014

Indslag om LGs nye skærme

Foldbare skærme kommer

Fleksible skærme på smartphones vil ifølge en rapport fra Display Search i 2018 have en penetration på omkring 40 procent i 2018, men allerede i 2015 forventes det, at op mod 12 procent af markedets nye smartphones, vil have fleksible skærme.

Display Search mener ikke udviklingen stopper her. Længere ude af tidslinjen skal vi forvente skærme, der kan foldes som et stykke papir.

Nokias konceptvideo fra 2008

Mere til historien

Hvis du vil vide mere om mobile skærmteknologier så lyt til vores podcast om skærme, hvor du bliver klogere på hvordan nutiden og fremtiden bliver.

Nu skal Motorola-telefoner være stærkere

Et nyt tiltag skal gøre alle nye smartphones fra Motorola mere holdbare.

(mere…)
Skærme er skyld i stigende træthed

Danskerne bliver mere og mere trætte, hvilket skærmen er skyld i, lyder det fra eksperter.

(mere…)
Lysstyrke-fusk? Kan det virkelig passe…

4.500 nits lysstyrke på OnePlus 12. Det er over 40 procent kraftigere end på en Samsung-topmodel.  Det lyder jo vildt.

(mere…)
Ny retning: Skolerne skal være mobilfrie

Telefoner og skærme er ikke velkomne i grundskolen. Det er hovedanbefalingerne, som skolerne netop har modtaget fra børne- og undervisningsministeren.

(mere…)
LG TV på vej med indbygget Chromecast

LG har præsenteret 2024-modellerne af deres tv-skærme, som nu kommer med indbygget Chromecast og Google Home.

(mere…)
Samsung fremviser nye foldbare og rollable skærme

Samsung har fremvist prototyper på nye skærmformater, som måske i fremtiden vil ramme offentligheden.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram