Pas på: Fugt, sand og vand i mobilen er ikke dækket

0

TIP: Det gælder om, at passe på mobilen, hvis du har den kær, når du drager ud i den danske sommer. For reklamationsretten dækker ikke fugt-, vand- og sandskader.

Sommer
Mobiltelefonen er tit med på stranden om sommeren (Foto: John G. Pedersen)

De fleste danskere har mobiltelefonen med overalt, men i takt med sommervarmen stiger, er det vigtigt at du også husker at bevare hovedet koldt og passer på din smartphone.

Står ferien på en charterferie sydpå, så er det vigtigt du er særlig opmærksom på, at mobiltelefoner er sårbare overfor fugt og sand, og får den skader af dette, så dækker den to-årige reklamationsret ikke. Det gælder selvfølgelig også, hvis du holder ferie i den danske sommer.

Har du været en tur på stranden eller lignende, så er det også vigtigt, du er opmærksom på ikke at lægge telefonen i en pose/taske med vådt badetøj eller en fugtig jakkelomme.

Ifølge jurister i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, så er sælgeren kun ansvarlig, hvis mobiltelefonen har en fabrikationsfejl – og det går hverken fugt-, sand- eller vandskader ind under.

Derfor gælder det om, at undgå mobilen ligger i nærheden af fugtige håndklæder, der udsættes for store temperaturskift og lignende.

Selvom en mobiltelefon er beregnet til at blive brugt udendørs, tåler den ikke et hvilket som helst klima. Men det er ikke kun regn og sne, der kan skade

Sommer strand
Sommer i Danmark (Foto: MereMobil.dk)

telefonen. Et ophold i en sportstaske sammen med et fugtigt håndklæde kan også gøre det – eller i en bil der skiftevis er meget kold og meget varm.

I det hele taget skal du være opmærksom på alle former for fugt og kondens for at undgå skader på telefonen. Hvis din telefon er blevet fugtskadet, må du ofte selv betale reparationen, da fugtskader som regel skyldes forkert brug. Det skriver Forbrug.dk.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har fire gode råd til, hvordan du undgår fugt og sand i din mobiltelefon.

  • Læg ikke mobiltelefonen sammen med fugtige håndklæder, vådt badetøj eller i en fugtig jakkelomme.
  • Undgå at opbevare mobiltelefonen tæt på kroppen, hvor den også kan blive udsat for fugt fra sved.
  • Pas på med at lægge din mobiltelefon direkte på stranden. Sandet kan nemt trænge ind og ødelægge elektronikken.
  • Udsæt ikke din mobiltelefon for store temperaturskift. Det kan skabe kondensvand, som kan ødelægge elektronikken.

God sommer…

Mere til historien

Er en mobiltelefon blevet fugtskadet, så er der ikke en fejl ved telefonen, men derimod ved brugen af den. Det vil derfor betyde, at du ikke får medhold i din klage hos Forbrugerklagenævnet i sager af denne art.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer