Google har forsøgt at købe Spotify

0

Verdens største søgetjeneste skulle angiveligt have forsøgt, at købe den mest succesfulde musikstreamingtjeneste Spotify sidste år.

Spotify
Spotify

Google skulle, ifølge en kilde til Wall Street Journal, have forsøgt at købe verdens mest succesfulde musikstreamingtjeneste Spotify sidste år, men forhandlingerne brød sammen.

Rygte: Google overvejer Spotify-opkøb 

Spotify har over 10 millioner betalende kunder på verdensplan og yderligere 30 millioner brugere, som benytter deres gratis tjenester.

Parterne kunne blandt andet ikke blive enige om prisen ligesom også Googles topchef Larry Pages manglede begejstring for abonnementsbaserede underholdningstjenester, sådan lyder det fra en kilde til Wall Street Journal.

TEST: Spotify er gratis – her er hvad du ikke får

Hverken Google eller Spotify ønsker at kommentere på sagen.

Dog oplyste Google i december 2013 i et brev til det amerikanske finanstilsyn, at det havde afbrudt et forsøg på at overtage et udenlandsk selskab, hvor værdien var i omegnen af 4-5 milliarder dollars. Det skriver Dr.dk.

På det pågældende tidspunkt var Spotify, ifølge Wall Street Journals kilde, vurderet til fire milliarder dollar, men de forsøgte at få mere end 10 milliarder dollar.

Google udbyder nu selv musik via deres egen tjeneste mod betaling, hvilket blev suppleret da de fornylig overtog streamingfirmaet Songza Inc.

Konkurrenten Apple har haft fokus på musik i mere end 10 år, da de lancerede deres iPods og iTunes Music.

Mere til historien

Den i Googles ledelse, som var mest positiv for en overtagelse af Spotify, var Susan Wojciciki. Hun blev i februar 2014 udnævnt til topchef for YouTube.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer