Forbrugerrådet vil afskaffe roaming

0

Det skal koste det samme, at bruge mobiltelefonen i Danmark og eksempelvis Spanien, det mener Forbrugerrådet Tænk.

Strand rejse ferie roaming
(Foto: Johnny Olesen)

Det er blevet billigere at sende SMS-beskeder og ringe til folk, når man holder ferie inden for EU’s grænser, men det er langt fra nok, synes Forbrugerrådet Tænk. De ønsker at afskaffe de såkaldte roamingpriser, som er en særlig takst, man betaler for at kunne benytte sin mobiltelefon i udlandet.

Roaming: Det koster data og samtaler i sommerferien

Forbrugerrådet Tænk synes altså ikke, at det er nok med de nye priser, selvom de netop er faldet. Det skriver Dr.dk.

– “Vi opfatter det kun som et skridt på vejen. Der bør ikke være nogen grund til, at det skulle være dyrere at ringe fra Spanien til Danmark end fra Danmark til Danmark,” siger vicedirektør hos Forbrugerrådet Tænk, Vagn Jelsøe.

TIP: Dataroaming – sådan slår du det fra

– “Sådan som teknologien er, så er der ingen grund til, at det skal være dyrere at bruge telefonen i udlandet. Det er de samme telefonledninger, der bliver brugt. Når vi skal betale mere for at bruge telefonen i udlandet, så handler det udelukkende om, at teleselskaberne har haft en undskyldning for at hæve priserne,” fortsætter Vagn Jelsøe.

EU har siden 2007 sænket roaming-afgifterne gradvist og det er også meningen, at de med tiden skal forsvinde helt.

Podcast #20: Roamingafgifterne forsvinder – men hvad bliver prisen?

EU-Kommissionen har også foreslået at afskaffe gebyrerne på roaming fra december 2015, hvilket der også er stemt ja til i EU-Parlamentet. Der mangler dog fortsat en godkendelse fra de 28 medlemslande i EU.

– “Det kunne være rigtig fint, hvis det bliver afskaffet. Men vi ved endnu ikke, om det kommer til at ske. Så vi må bare glæde os over, at det nu er blevet billigere for forbrugerne,” slutter Vagn Jelsøe.

Mere til historien

Ifølge Erhvervsstyrelsen vil mobiltelefonbrugerne fra 1. juli maksimalt skulle betale 1,87 kroner per MB for brug af data inden for EU. Telefonopkald koster fra tirsdag den 1. juli 2014 1,77 kroner per minut, mens det koster 0,46 kroner per minut at modtage et opkald i EU. At sende en sms koster 0,55 kroner, mens det er gratis at modtage dem.

Læs også:
Telia sænker pakke-priserne på data i udlandet
Sådan får turister i Danmark billig mobildata

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer