Sådan får turister i Danmark billig mobildata

Turister og udenlandsdanskere på sommerbesøg kan faktisk få billig mobildata og mobiltelefoni i Danmark.

Et tilbagevendende spørgsmål er hvert evig eneste år, hvordan man som turist i udlandet får mulighed for at bruge tablets, smartphones og bærbare computere.

Mange danskere har allerede opdaget, at hvis man taget på ferie i Spanien, Italien eller Grækenland, så er det muligt at købe et lokalt taletidskort. Denne løsning er ofte langt billigere end at blive flået i romaningomkostninger.

Podcast 20: Roamingafgifterne forsvinder men hvad bliver prisen?

Selvom EU er på trapperne med nye tiltag, der skal fjerne roamingomkosningerne i fremtiden, så hjælper det ikke ret meget her og nu – og slet ikke hvis man er turist i Danmark. Men hvad gør man som turist i Danmark?

Taletid er løsningen

Hvis man er turist i Danmark – eller blot er udenlandsdansker der kommer på ferie i et par uger – så er det også oplagt at købe et lokalt taletidskort. Men der findes et hav af taletidskort på markedet, og det tilbagevendende spørgsmål er hvert år, hvilket taletidskort der giver mest værdi for pengene.

Normalt plejer vi på Meremobil.dk ikke at fokusere på én bestemt løsning fra ét bestemt teleselskab, men i dette tilfælde er den bedste løsning på problemstillingen den samme hvert år. Der er andre muligheder, men den bedste, nemmeste og hurtigste løsning er et taletidskort fra Telenor. Og hvorfor nu det?

Hos Telenor koster en startpakke med et taletidskort 99 kroner, og indeholder for 29 kroner taletid. Man kan købe taletidskortet i Telenors egne butikker og hos en hel række kiosker og supermarkeder over hele landet – og der er ikke krav om registrering eller dansk bopæl. Når man har købt taletidskortet, kan man tanke op fra 50-299 kroner.

Minuttaksten er skyhøj med 2,89 kroner pr. minut, en opkaldsafgift på 99 øre og en SMS koster 69 øre til et dansk nummer. Kort sagt så bliver man flået, når man bruger et taletidskort. Der findes dog specielle rabat-taletidskort, der giver bedre priser på taletid og SMS.

Billig mobildata

Priserne på samtaler og SMS-beskeder er dog ikke længere det vigtige for de fleste turister. Derimod er dataprisen meget vigtig i en verden, hvor de færreste kan undvære Facebook mere end 10 minutter ad gangen. Og netop her kommer taletidskortet fra Telenor til sin ret, da dataprisen er nede på 99 øre pr. MB.

Den pris er ikke høj, men dog stadigvæk for høj for mange. Et ganske almindeligt billede, som at man uploader via Facebook kan forbruge 4 MB data, og pludselig bliver det enormt dyrt, at bruge mobildata. Heldigvis har taletidskortet indbygget et dataloft på 10 kroner om dagen.

Det betyder, at når man har brugt lidt over 10 MB data – svarende til 10 kroner – så stopper Telenor takseringen, og alt dataforbrug resten af dagen er uden beregning. Det betyder altså, at man med et taletidskort fra Telenor får mobildata til en flad 10’er om dagen.

Fair pris

Hvis man er udenlandsdansker, og f.eks. skal på ferie i Danmark i 10 dage, så køber man en startpakke til 99 kroner med 29 kroners taletid, og et opfyldningskort til 99 kroner. Alt i alt har man så 128 kroners taletid til rådighed for 198 kroner.

De 128 kroner svarer til 12 dages ubegrænset mobildata. Det er en fair pris for ubegrænset mobildata. Det skal dog bemærkes, at Telenors taletidskort kun giver adgang til selskabets 3G netværk.

Taletidskortet kan man sætte i en smartphone, mobil router eller tablet. Man kan eventuelt bruge enhedens Wi-Fi internetdelingsfunktion, hvis man har flere enheder, som man ønsker at bruge på internettet.

Mere til historien

Telenors taletidskort kan købes i Telenors egne butikker, der ligger i landets større byer samt i Bilkas varehuse. Derudover sælges Telenors taletidskort i mange kiosker, supermarkeder og tankstationer over hele landet.

Tusindvis af danskere har manglet 4G i ferien

TDC har siden fredag eftermiddag knoklet for, at få løst et problem, der gjorde, at kunder på TDC NET ikke kunne bruge 4G i udlandet.

(mere…)
Vigtigt! Dette skal du vide om Oister Travel

Oister Travel har et par huller, som er vigtige at kende, før du rejser på ferie.

(mere…)
Oister er ferieklar med billig 3LikeHome lignende løsning

3LikeHome er kommet til Oister i en lille, men vigtig, version med 20 GB udlandsdata.

(mere…)
Telenor taber mobilkunder og millioner

Telenor Danmark har store forventninger til 5G.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Jonas Vingegaard og “Friends”-dødsfald trak dataforbruget til nye højder

Danskerne satte igen rekord i dataforbrug. Især én dato stikker ud, skriver teleselskabet Telenor.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram