Telia sænker pakke-priserne på data i udlandet

2

Roamingpriserne i EU sænkes fra i morgen. Telia tilbyder kunderne endnu lavere priser, hvis der købes en datapakkke.

Fly Ferie Lufthavn Odense Airport roaming
Fly i H.C. Andersen Airport i Odense (Foto: MereMobil.dk)

I morgen, den 1. juli 2014, falder de generelle roamingpriser, som følge af EU-regulering på området. Telia tilbyder samtidigt kunderne mere data end tidligere, hvis kunderne køber en datapakke til udlandsbrug.

PODCAST: EU-roaming – prisen er uklar

Telia har været tilhænger af denne fælles regulering af prisniveauet på dataroaming i EU-lande, som træder i kraft i morgen, lyder det i en pressemeddelelse.

– ”For os er det helt basalt vigtigt at sikre kunderne mulighed for at bruge mobil og tablet i udlandet uden bekymringer om regningen. Alternativet er for mange, at de helt slukker telefonen, så lavere priser er reelt en win-win-situation for telebranchen,” siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

Telia vil fortsat orientere kunderne, når de rammer et fastsat loft på 10 MB i døgnet. Derefter kan man tilkøbe pakker af data til en fast pris, ved at sende en SMS.

Derudover lægger Telia også ekstra data i deres udlands datapakker. I dag er prisen for data i EU-lande 42 kroner for de første 10 MB, men fra tirsdag er prisen 1,86 per MB, hvilket svarer til 18,60 kroner for de første 10 MB.

TIP: Dataroaming – sådan slår du det fra

Vælger man ikke at tilkøbe en datapakke, så lukkes der for dataroaming, når de første 10 MB er nået. Disse afregnes til 1,86 kroner per MB.

Mere til historien

Tilkøbspakkerne indeholder henholdsvis 20 MB (29 kroner), 50 MB (79 kroner) og 100 MB (99 kroner), hvilket vil sige, at køber man f.eks. 100 MB i tilkøb, er prisen under en krone per MB. De ekstra MB gælder fra købstidspunktet indtil midnat dansk tid. Med andre ord. Du skal kende dit forbrug ret præcist, for ikke alligevel at risikere overbetaling for dataforbrug.

Læs også:
Sådan får turister i Danmark billig mobildata
Tal og surf i udlandet som du er i Danmark

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer