Hver fjerde unge bruger mobilen bag rattet

1

En ny undersøgelse viser, at mere end hver fjerde unge i alderen 18-39 år benytter mobilen, mens han/hun kører bil. Disse tal bekymrer Rådet for Sikker Trafik.

Det er nok de færreste, som ikke synes de sociale medier og smartphones er godt for mange ting. Men der er desværre også en bagside.

En ny undersøgelse, der er foretaget af YouGov for MetroXpress, viser at mere end hver fjerde mellem 18 og 39 år benytter mobiltelefonen, mens han eller hun sidder bag rattet. Det skriver Jyllands-Posten.dk.

Så farligt er det at sende SMS under kørsel

Og det er ikke kun til samtale og SMS også de sociale medier besøges oftest, mens man er bag rattet.

Disse tal bekymrer både formanden for Haverikommissionen, Sven Krarup Nielsen, og Rådet for Sikker Trafik. De er bekymret over, at bilisterne ikke koncentrerer sig nok om trafikken, og har øjnene på mobilen i stedet for på vejen.

Flere og flere danske bilister bruger håndholdt telefon

– “Der er ingen tvivl om, at det tager rigtig meget opmærksomhed at bruge den slags medier. Man kan også selv se det i trafikken, hvor bilister kigger væk fra trafikken. Der sker rigtig mange trafikulykker pga. uopmærksomhed. Det kan vi se i de ulykker, vi undersøger. Mobilbrug er en faktor, uden at vi kan sige, hvad der helt præcis tog opmærksomheden,” siger Sven Krarup Nielsen, formand for Haverikommissionen.

Der er dog ingen konkrete tal, som viser hvor mange trafikulykker, der skyldes bilisters brug af mobiltelefonen. Dog slår begge fast, at det helt sikkert har en indvirkning og antallet af trafikulykker kan reduceres, hvis mobilen bliver i lommen, mens man sidder bag rattet.

Skal håndholdt mobiltelefoni koste klip i kortet?

Undersøgelsen er foretaget fra den 9.-11. maj 2014 og der deltog 902 repræsentativt udvalgte personer i aldermen 18-74 år.I aldersgruppen 18-29 år svarede 29 procent ja til, at de bruger de sociale medier, mens de kører bil, mens 24 procent mellem 30-39 år svarede ja til samme spørgsmål.

Mere til historien

Der blev i 2012 registreret 11.030 trafikulykker, hvoraf 3.778 af dem resulterede i personskader. 167 personer blev dræbt, 1.952 kom alvorligt til skade og de sidste 1.659 kom lettere til skade.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer