Så farligt er det at sende SMS under kørsel

En SMS bag rattet kan være farligt – faktisk stjæler den 23 sekunder af din opmærksomhed, viser en ny undersøgelse.

Politiet stoppr bilist efter overtrædelse af færdselsloven (Foto: Politi)

Politiet stoppr bilist efter overtrædelse af færdselsloven (Foto: Politi)

Virginia Tech Transportation Institute har foretaget en undersøgelse, som viser mobilbrug bag rattet kan fordoble risikoen for et trafikuheld. Det skriver Teknofil.no.

Gennem en måned blev 204 bilister videoovervåget, hvilket registrerede adfærden hos chaufførerne når de sendte SMS-beskeder, ringede eller surfede på internettet, bag rattet. Undersøgelsen viste, at chaufførerne i gennemsnit havde øjnene væk fra vejen i 23 sekunder, hvilket svarer til en fordobling af risikoen for der sker trafikuheld.

- Test: HTC Desire 500 - billig smartphone

Undersøgelsen kom også frem til, at det ikke påvirker kørefærdighederne negativt, hvis man snakker håndfrit under kørsel. Dog var risikoen for en trafikulykke tre gange højere i den tid, som chaufføren strakte sig efter telefonen og fandt telefonnummeret frem.

Derfor understregede forskerne også i undersøgelsen, at chaufførerne udførte handlinger med øget risiko, selvom de brugte både håndfrie-løsninger, eller havde telefonen fastmonteret.

- Tip: Sådan gør du iPhone mere sikker

Ifølge forskerne så skal du betjene telefonen via stemmekommandoer for, at mobilbrug under kørsel er helt risikofrit.

Mere til historien

Foruden at du sætter din egen og andres sikkerhed på spil, så koster det også 1.500 kroner at benytte håndholdt mobiltelefon under kørsel i bil, motorcykel og knallert i Danmark. Benytter du håndholdt mobiltelefon under kørsel på cykel er det heller ikke gratis, men her kan du dog slippe med 1.000 kroner.

Du kan se de danske bødetakster for overtrædelse af færdselsloven her.

1 ud af 3 ved ikke det er ulovligt

En ny undersøgelse fra Kantar Gallup viser, at hver tredje dansker ikke ved det er ulovligt at have mobilen i hånden, når man cykler.

(mere…)
Unge spiller mobilspil når de kører bil

Ny undersøgelse viser, at mere end 10 procent af de unge bilister spiller mobilspil bag rattet, selvom risikoen for noget en ulykke er enorm.

(mere…)
Mobilen koster snart klip i kørekortet

Straffen for at bruge mobilen mens du kører bil skærpes. Fremover koster mobilbrug bag rattet et klip i kørekortet. Det træder i kraft i 2019.

(mere…)
Lastbilchauffør? Har du øjnene på mobilen?

Væsentligt flere lastbilchauffører, end privatbilister, roder i blandt andet smartphonen under kørslen. Gør du? (mere…)

Politiet: Falske teleselskaber på spil

Falske teleselskaber forsøger at lokke personfølsomme oplysninger ud af folk. Vær opmærksom.

(mere…)
Landsdækkende kontrol: Drop mobil og Facebook bag rattet

KORT NYT: Denne uge gennemfører politiet en landsdækkende kontrol, som er rettet mod uopmærksomme bilister.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram