Skal håndholdt mobiltelefoni koste klip i kortet?

10

Flere og flere taler i håndholdt mobil, selvom de kører bil. Derfor vil Socialdemokraterne nu give klip i kortet for håndholdt mobiltelefoni.

Politiet stoppr bilist efter overtrædelse af færdselsloven (Foto: Politi)
Politiet stoppr bilist efter overtrædelse af færdselsloven (Foto: Politi)

Står det til Socialdemokraterne, så vil det komme til at koste et klip i kørekortet at snakke i håndholdt mobiltelefon, mens du sidder bag rattet i bilen, skriver Søndagsavisen.

Det er Trine Bramsen, der er Socialdemokratiets retsordfører, der reagerer ved at flere og flere er ligeglade med forbuddet. Det skriver DR.dk.

– “Vi vil se på, hvordan vi kan stramme lovgivningen, så vi får færre uopmærksomme bilister. Og vi vil gerne kigge på at gøre det med et klip i kørekortet,” siger retsordfører Trine Bramsen til Søndagsavisen.

Det er dog ikke kun Socialdemokraterne, som tænker et klip i kortet kan være løsningen. Hos Venstre er tanken heller ikke fjern for en ændring.

– “Men spørgsmålet er, om bøden skal fordobles eller der skal klippes i kortet, siger partiets medlem af Transportudvalget,” Karsten Nonbo.

 – Så farligt er det at SMS’e under kørsel

Bøden blev for to år siden forhøjet til 1.500 kroner, men det har altså ikke været nok til at afskrække trafikanterne.

Mere til historien

Tal fra Rigspolitiet viser, at der alene i 2013 var mere end 48.000, som blev sigtet for at SMS’e eller tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer