Skal håndholdt mobiltelefoni koste klip i kortet?

Flere og flere taler i håndholdt mobil, selvom de kører bil. Derfor vil Socialdemokraterne nu give klip i kortet for håndholdt mobiltelefoni.

Politiet stoppr bilist efter overtrædelse af færdselsloven (Foto: Politi)

Politiet stoppr bilist efter overtrædelse af færdselsloven (Foto: Politi)

Står det til Socialdemokraterne, så vil det komme til at koste et klip i kørekortet at snakke i håndholdt mobiltelefon, mens du sidder bag rattet i bilen, skriver Søndagsavisen.

Det er Trine Bramsen, der er Socialdemokratiets retsordfører, der reagerer ved at flere og flere er ligeglade med forbuddet. Det skriver DR.dk.

– “Vi vil se på, hvordan vi kan stramme lovgivningen, så vi får færre uopmærksomme bilister. Og vi vil gerne kigge på at gøre det med et klip i kørekortet,” siger retsordfører Trine Bramsen til Søndagsavisen.

Det er dog ikke kun Socialdemokraterne, som tænker et klip i kortet kan være løsningen. Hos Venstre er tanken heller ikke fjern for en ændring.

– “Men spørgsmålet er, om bøden skal fordobles eller der skal klippes i kortet, siger partiets medlem af Transportudvalget,” Karsten Nonbo.

 – Så farligt er det at SMS’e under kørsel

Bøden blev for to år siden forhøjet til 1.500 kroner, men det har altså ikke været nok til at afskrække trafikanterne.

Mere til historien

Tal fra Rigspolitiet viser, at der alene i 2013 var mere end 48.000, som blev sigtet for at SMS’e eller tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Apple politianmeldt af danske medieorganisationer

Apple misbruger indhold fra danske medier uden at betale for det. Derfor er Apple politianmeldt.

(mere…)
Facebook-ejer får rekordbøde for at sende data til USA

Nej, Meta ! I må IKKE sende vores data til USA.

(mere…)
Skiferie? Håndholdt telefoni er VILDT dyrt

Står vinterferien på et smut til Norge? Pas på. Bøderne er steget voldsomt og håndholdt mobiltelefoni er ekstremt dyrt.

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Hvis du klikker betaler du selv!

Du skal passe på falske beskeder om pakkepost. De vil franarre dig dine penge. Betaler du svindlerne er der ingen hjælp at hente.

(mere…)
Dom: Ulovligt at sælge falske AirPods

Downtown.dk har solgt falske AirPods og Beats by Dr. Dre hovedtelefoner. Det koster nu en pæn bøde og konfiskering af 275.000 kroner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram