Samsung Galaxy S5 – testen er i gang

4

Nu Samsung Galaxy S5 landet til test hos MereMobil.dk. Det vil nu vise sig, om S5 er et bedre køb en forgængeren Galaxy S4.

Samsung sender den 11. april 2014 deres næste topmodel Galaxy S5 i de danske butikker. Telefonen har været ventet med spænding, og nu sætter testen ind.

Samsung Galaxy S4 var ikke specielt nyskabende. Spørgsmål er, om S5 er det.

Skærmen er gået fra 5.0 til 5.1 tommer, men størrelsen er ikke forøget synderligt meget. Vægten er dog steget fra 136 til 145 gram.

Som på iPhone 5S har Galaxy S5 fingeraftrykslæser i hjemknappen. Vi har testet funktionen, der udover at have let opsætning, også fungerer virkelig overbevisende – mindst lige så effektivt, som den på iPhone.

En anden vigtig nyhed er pulssensoren, der er placeret lige under kameralinsen. Ved at lægge fingeren på denne et øjeblik, kan ens aktuelle puls aflæses. En tilsvarende sensor findes også i fitnessarmbåndet Gear Fit og i det nye smartwatch Gear 2. Produkterne er ekstraudstyr og følger ikke med Galaxy S5.

Det skal du vide om Samsung Galaxy S5

Opgraderet kamera og fokus på strømforbrug

Kameraet i Galaxy S5 har en af markedets hurtigste autofokusfunktioner. Den formår at stille skarpt på kun 0.3 sekunder.

Forgængeren havde 13 megapixels kamera, mens den nye topmodel er oppe på 16 megapixels. Spørgsmålet er, om billederne så bliver gode. Det vil vi teste intenst i den kommende periode.

Samsung har med S5 sat fokus på strømforbruget. Derfor introduceres en såkaldt super-strømsparer. Når denne er aktiveret slår telefonen alt unødig kommunikation fra, nedtoner skærmen og skifter farverne til sort/hvid. Med 10 procents strøm tilbage på batteriet lover Samsung, at Galaxy S5 kan lægge standby i yderligere 24 timer.

Vi glæder os til at finde ud af, om det rent faktisk virker i  hverdagen.

 – Rygter om Samsung Galaxy S5 Mini

Fokus på de vigtige ting

Galaxy S5 er Samsungs første smartphone, som er IP-certificeret. Med IP67-standarden er telefonen støvtæt, men den holder også til at være på én meter vand i 30 minutter. Det betyder ikke, at mobilen skal med i svømmehallen. Men hvis telefonen tabes i vand, bliver våd af regn eller ligger på badeværelset, er sandsynligheden for, at der sker skader mindre.

 – Xperia Z2 holder til mere vand end Galaxy S5

Samsung har sat mere fokus på funktioner og features,  der giver god mening i hverdagen, og lagt mindre vægt på ting, som måske er meget sjove, men knapt så anvendelige i længden.

Galaxy S5 har 16 GB indbygget hukommelse, der kan udvides med yderligere plads ved at indsætte et MicroSD-hukommelseskort. Desuden medfølger en promotionkode, der giver 50 GB i to år på Dropbox.

Samsung Galaxy S5 er en af de mest interessante telefoner, der indtil videre er præsenteret her i 2014.

Vi er meget spændte på, om S5 holder hele vejen hjem. Vi har allerede dokumenteret, at HTC One M8 er en meget stærk konkurrent.

 – Stortest: Så god er HTC One M8

Specifikationer i hovedtræk

 – Skærm: 5.1” Super AMOLED

– Opløsning: 1920 x 1080 pixels, 432 PPI

 – Størrelse: 142.0 x 72.5 x 8.1 mm

– Vægt: 145 gram

– Hukommelse: 2 GB RAM

– Indbygget: 16 GB

– Udvidelse: Op til 128 GB via MicroSD-kort

– Kamera: 16 megapixels (1/2.6”)

– Frontkamera: 2.0 megapixels, vidvinkel

– Video: Op til Ultra HD 30 fps

– 4G LTE Cat4, Wi-Fi, Bluetooth

– Batteri: 2.800 mAh

– Android 4.4.2 KitKat

Mere til historien

Siden Samsung introducerede Galaxy S tilbage i 2010 har S-serien solgt over 200 millioner enheder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer