Xperia Z2 tåler mere vand end Galaxy S5

0

Sony er kendt for deres vand- og støvtætte modeller, men Galaxy S5 er også klar med IP-certificering. Sonys tåler dog mest.

Sony Xperia Z2 (Foto: Sony)
Sony Xperia Z2 (Foto: Sony)

IP-certificering gives ud fra en international standard, der angiver tekniske enheders evne til at modstå indtrængning af faste genstande og vand/væske.

IP står for Ingress Protection Ration, som efterfølges af to cifre – og det er dem, som viser hvor gode enhederne er til at modstå indtrængningen. Er der ikke et krav til udstyrets beskyttelse i nogle af kategorierne, ses det ofte man erstatter cifrene med et X.

Sony Xperia Z2 – se Sonys nye supermobil

IP-certificering er ikke helt let at forstå, logisk ville man tro, at det højeste tal er bedst. Så når Samsung Galaxy S5 kommer med IP67, vil det være logisk at tro, den tåler mere vand end Sony Xperia Z2, der har IP58. Men sådan forholder det sig ikke.

Det er nemlig kun det sidste ciffer, som fortæller noget om, hvor meget vand enheden tåler. Mens det første tal fortæller, hvor beskyttet enheden er mod støv og andre partikler, der kan trænge ind.

Oversigt der fortæller om første ciffer i IP-certificering
Oversigt der fortæller om første ciffer i IP-certificering

Dermed tåler Sony Xperia Z2 altså mere vand, mens Samsungs topmodel tåler mest støv. Det skriver Amobil.no.

Samsung Galaxy S5 – det første kig

Det er dog de færreste mobiltelefoner, som går i stykker af støv eller andre partikler, som trænger ind i telefonen, hvor vandskader er et noget større problem.

Første ciffer/tal

Det første ciffer angiver enhedens beskyttelse mod indtrængning af faste genstande eksempelvis støv og utilsigtet kontakt med spæningsførende kropsdele, som eksempelvis fingre.

Andet ciffer/tal

Det andet ciffer i tallet angiver enhedens beskyttelse mod indtrængningen af vand.

Oversigt der fortæller om det andet ciffer i IP-certificering
Oversigt der fortæller om det andet ciffer i IP-certificering

Xperia Z2 kan tale mere end Galaxy S5

Ser man på tallene i tabellerne, så kan Xperia Z2 altså tåle at være længere tid under vand end tilfældet er med Samsung Galaxy S5.

Mere til historien

Selvom særligt Sony har gjort sig i, at fortælle hvor modstandsdygtige deres telefoner er i vand, så vil vi ikke anbefale nogen, at de tager deres mobiltelefoner med under vand.
Sony skriver også i deres materialer til de vand- og støvtætte telefoner, at de eksempelvis ikke tåler klorvand. Så selvom vi har testet både Xperia Z, Xperia Z1 og Xperia Z1 Compact i henholdsvis svømmehal og akvarie, så er det ikke noget vi anbefaler, man gør hjemme. Læs derfor hvad producenterne selv anbefaler eller hvad de advarer mod.

Læs også:
Sony Xperia Z2 – ny flagskibsmodel fra Sony
Samsung Galaxy S5 er nu officiel

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer