Samsung Galaxy S5 – alt du skal vide

Overvejer du Samsung Galaxy S5? Her er, hvad du skal vide om topmodellen. Her er S5 i tekst og video.

Om godt og vel fire uger er Samsung Galaxy S5 i de danske butikker, men vi har på forhånd samlet vores første indtryk og tanker om den nye topmodel, fra verdens største smartphone-producent.

På flere punkter ligner S5 forgængeren Galaxy S4, men der er også flere forskelle. Størrelsen og vægten er forøget en smule, men ændringen fra 5.0 til 5.1” er ikke et problem. S5 er stadig en lille telefon, set i forhold til de mange kæmpetelefoner, som markedet byder på, hvor skærmene snildt når op over seks tommer.

Blandt nyhederne er fingeraftrykslæser i hjemknappen. Vi har testet funktionen til oplåsning flere gange, og blev overraskede over, hvor godt den virkede. Her er Samsung fuldt på højde med Apples tilsvarende funktion i iPhone 5S. Når man i et stykke tid har anvendt en telefon med fungerende fingeraftrykslæser, så er det en savnet feature i andre funktioner.

- Specifikationer på Galaxy S5

Web-TV: Sådan virker fingeraftrykslæseren i Galaxy S5

Fokus på længere batteritid

Galaxy S5 har et batteri med lidt mere kapacitet end S4, men der er tilføjet en batterispare-funktion, som er yderst effektiv. Når mobilen eksempelvis når ned på 10 procent tilbage, er der stadig et døgns standbytid i denne tilstand.

Når strømspareren er aktiveret er alt andet end opkald og beskeder de-aktiveret. Skærmen går her over i gråtonetilstand, for at nedsætte strømforbruget yderligere, og for at gøre brugeren opmærksom på, at S5 nu ikke længere fungerer helt som den plejer.

Telefonen har et 16 megapixels kamera, mod 13 megapixels i forgængeren. Som en ekstra nyhed, ud over en masse softwarefunktioner i kameraet, har S5 markedets hurtigste autofokus, og kan altså stille skarpt på blot 0.3 sekunder.

Web-TV: Se strømspareren i Galaxy S5

Hold styr på pulsen

Under kameralinsen findes en spændende nyskabelse – en pulsmåler. Sæt fingeren på sensoren, og efter få sekunder vises pulsen. Dataene gemmes i applikationen S Health.

Samsung lancerede også et fitnessarmbånd, Galaxy Fit, der kan måle puls blot man har det på. Det samme kan man i det nye smartwatch Samsung Gear 2, som efterfølger producentens første produkt i denne kategori, Galaxy Gear, der kom i 2013.

Web-TV: Se Samsung Gear Fit

Web-TV: Samsung Gear 2 – det første kig

Vand og støvtæt

Vand- og støv er ikke et problem for S5’eren, der er IP67 certificeret. Konkret betyder det støvtæt, og at den kan være på én meter vand i 30 minutter. Så et tab i toilettet burde mobilen kunne klare.

En detalje er, at Galaxy S5 er mindre vandtæt end Sony Xperia Z2. Til gengæld er S5 mere bestandig overfor støv.

- Sony Xperia Z2 tåler mere vand end Galaxy S5

Super god brugeroplevelse

Samsungs nye topmobil er lynhurtig, og de første afprøvninger af prototypen tyder på, at Samsung har fået ryddet op i en lang række af de softwaremæssige plager, som vi oplevede efter Galaxy S4 lanceringen.

Brugerfladen er også strammet en del op, og særligt ”Indstillinger” er nu langt mere overskuelig.

Vi håber på, at Samsung har fået helt styr på softwaredelen inden salgsstarten, da det bestemt ikke var tilfældet med Galaxy S4.

Web-TV: Samsung om Galaxy S5

Galaxy S5 er bedre end S4

Det er en af markedets nyeste og hurtigste processorer, der sidder i S5, som i vores første tests yder virkelig godt. Den første vurdering af Galaxy S5 er, at der er tale om en langt mere færdig og interessant telefon, end sidste års topmodel Galaxy S4.

S4 blev lanceret på i Radio City Music Hall i New York og trods et stort anlagt Broadway musicalshow hvor præsentationen var indbygget, lykkedes det ikke Samsung at hive en succes hjem.

På MereMobil.dk bringer vi senere en stor test af Samsung Galaxy S5, hvor vi vil efterprøve om Samsungs nyeste salgsløfter, holder i den virkelige verden.

Samsung Galaxy S5 vil være klar til salg i Danmark omkring den 11. april 2014. Det bliver udgaven med 16 GB indbygget hukommelse, der vil ligge på butikshylderne. Hvis ikke hukommelsen er stor nok, kan den udvides med micro-SD hukommelseskort.

- Galaxy S5 – hvor meget reel plads har den?

Galaxy S5 kan købes hos blandt andet BiBob.dk. Prisen uden abonnement ligger aktuelt lige under 5.000 kroner.

Web-TV: Første kig på Samsung Galaxy S5

Mere til historien

Samsung har været kendt for, at give kunderne en relativ ufærdig oplevelse af softwaren i topmodellerne, når produkterne lander i butikkerne. Undervejs vil forskellige opdateringer retter op på fejl og mangler. Et glimrende eksempel er Galaxy S4 der startede med at være temmelig buggy, men som efter den seneste opdatering til Android 4.4 KitKat, er blevet en fantastisk oplevelse. 

Du kan få det bedste fra Samsung Galaxy S23, billigere
(mere…)
Samsung klar med nye tablets og Earbuds

Samsung har netop udvidet deres lineup, når det kommer til tablets. Mød Galaxy Tab S9 FE og Galaxy Tab S9 FE+, samt Galaxy Buds FE.

(mere…)
Billig-udgave af Galaxy S23 kommer i denne uge

Inden for få dage præsenterer Samsung en billigversion af Galaxy S23 med navnet Galaxy S23 FE.

(mere…)
Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Samsung på vej med ny produktkategori

Samsung kan være på vej ny produktserie. Der er måske tale om en fingerring med smartfunktioner.

(mere…)
Samsung klar med anden generation af Freestyle

Samsung har tidligere lanceret en rigtig smart bærbar projektor, som giver storskærmsoplevelser alle steder. Nu er anden generation klar.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram