Microsoft vil konkurrere med Apple CarPlay

1

Windows In The Car – Microsoft vil også have en plads i bilen.

Infotainmentsystemer i biler er begyndt at komme i fokus hos forskellige aktører ingen for mobilbranchen. Senest har Apple fortalt om CarPlay som giver en tæt integration af iPhone i bilen.

Microsoft vil ikke stå tilbage for Apple og annoncerede på udviklerkonferencen Build et nyt brugerinterface til fremtidens Windows In The Car funktioner. Udtrykket er i stil med det der findes på Windows Phone produkterne.

Idéen er, at skabe et tættere samspil mellem smartphonen og bilens systemer, ved blandt andet at vise indholdet fra telefonens skærm på den skærm bilen er født med, og sikre en bedre håndtering af opkald, musik og navigation.

Web-TV: Sådan virker Apple CarPlay

I de aktuelle prototyper benytter Microsoft standarden Mirrorlink som også anvendes af Nokias Symbian-telefoner og Sony Xperia Z. Det er forventet at Mirrorlink vil få en større udbredelse med tiden, skriver Theverge.com.

Volkswagen, Honda, Toyota og Citroen skulle alle arbejde på biler hvor der er support for Mirrorlink. Det er også bakket op af producenter som Alpine og Pioneer.

Microsoft arbejder også på en kategori i Windows Store, der kan indeholde apps specielt designet til brug i biler.

Der er endnu ikke sat nogen tidshorisont for hvornår vi eventuelt får ”Windows i bilen”.

Apple og Google vil have kontrol over bilen

Mere til historien

På bilmessen i Geneve tidligere i år var der også fokus på integration af smartphones i bilerne. Udover Apple blev der også talt om, at Google og Blackberry også vil have plads i i fremtidens biler.

 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer