Højdepunkterne fra Mobile World Congress 2014

OVERBLIK: Vi har samlet de vigtigste nyheder fra Mobile World Congress, så gik du glip af noget, har vi lavet et forkromet overblik her.

Mobile World Congress 2014

Mobile World Congress 2014

Årets absolut største mobilbegivenhed i mobilbranchen, Mobile World Congress i Barcelona, er netop lukket og slukket for i år. Derfor er det tid til en opsummering af ugens nyheder.

I løbet af ugen har mobilproducenterne lanceret flere telefoner, men der har i år særligt været fokus på de såkaldte wearable gadgets fra producenterne. Særligt fitnessarmbånd er det nye ”sort”, men også et par smartwatches er det blevet til.

- Wearable gadgets – sådan bliver fremtiden

Et fitnessarmbånd er dog ikke bare et fitnessarmbånd. Flere af konkurrenterne har fundet på nye måder at bruge det på, hvilket gør de kan differentiere sig fra hinanden.

Du kan se nærmere på de vigtigste nyheder og få vores første indtryk af nogle af de produkter, som er lanceret på messen.

LG G2 Mini

LG G2 Mini (Foto: MereMobil.dk)

LG – tyvstartede lanceringerne

Allerede inden MWC 2014 havde fået samlet verdenspressen i Barcelona, var det officielt at LG havde LG G2 mini, samt den nye LG L Series III med til Spanien.

- WEB-TV: LG G2 mini – se lavpris G2’eren

Dog overraskede de ved også, at annoncere LG F70 og den røde variant af Nexus 5. Ligesom der kom nyt omkring den nye funktion KnockCode.

- WEB-TV: LG glade for at have den røde Nexus 5 i sortiment

Ligesom de også, overfor MereMobil.dk bekræftede, at de arbejder på et smartwatch.

Kazam Tornado 2 5.5 (Foto: Kazam)

Kazam Tornado 2 5.5 (Foto: Kazam)

Kazam – klar med 13 nye mobiler

Den europæiske mobilproducent og udfordrer på smartphone-markedet, Kazam, tyvstartede også MWC ved at annoncere 11 nye modeller lørdagen inden MWC bl.a. producentens første 4G-telefon.

Men det betød ikke, at de ikke også havde noget ”i posen” til selve messen, for her offentliggjorde de deres to nye Tornado2 modeller, som kommer med octo-core processor.

- Kazam klarmed ny Tornado 2-serie med octo-core

Huawei klar med fem nye enheder

Huawei var den første producent, som afholdt pressemøde på årets MWC 2014. Faktisk tyvstartede de søndag, hvor messen først officielt går i gang om mandagen.

Huawei havde ikke bare et nyt produkt med til Barcelona, men faktisk hele fem. De offentliggjorde den nye smartphone Ascend G6, som er en efterfølger til Ascend P6. Telefonen er en prisvenlig 4G-telefon, der ventes at få en pris på omkring 1.999 kroner uden abonnement.

 - WEB-TV: Huawei Ascend G6 – første kig på prisbillig 4G

Tilgengæld udeblev Ascend P7, som de fleste ellers havde forventet også ville blive præsenteret i Barcelona.

Huawei vil ikke stå tilbage for konkurrenterne og var derfor også klar med deres svar på et fitnessarmbånd, som lyder navnet TalkBand B1  - som også er et bluetooth-headset foruden et armbånd.

- WEB-TV:Huawei TalkBand B1 – det første kig

Noget af det Huawei er mest kendt for er deres netværk og de kunne da også præsentere en mobil 4G router, som kan levere verdens hurtigste 4G. Den nye router Huawei E5786 understøtter Cat6.

Huawei offentliggjorde også to nye tablets – MediaPad M1 og MediaPad X1.

- WEB-TV: Huawei MediaPad X1 – det første kig

 

 

 

Nokia X – den nye Android-telefon

Nokia X-familien (Foto: Nokia Conversations)

Nokia X-familien (Foto: Nokia Conversations)

Rygterne havde svirret op til årets mobilkonference om, at Nokia ville komme med en Android-telefon. En anderledes drejning fra producenten, som ellers har meldt ud de satser på Windows Phone platformen til deres smartphones.

Men Nokia præsenterede telefonerne Nokia X, X+ og XL, der alle sammen kører en ”forked” version af Android, hvilket betyder den ikke kommer med Googles tjenester. Den har de velkendte Nokia tjenester og Microsoft services.

- Nokia klar med Android-telefoner – uden Google

Nogle få dage senere meldte Nokia ud, at vi inden for det næste år skal forvente flere Android-telefoner fra den finske producent. Indtil videre er det ikke planen, at Nokia X, X+ eller XL kommer i handlen i Danmark.

- WEB-TV: Nokia XL – første kig på Nokias Android

Sony Xperia Z2 (Foto: Sony)

Sony Xperia Z2 (Foto: Sony)

Nokia annoncerede også telefonerne Asha 230 og Nokia 220, der henvender sig til udviklingslandene.

Sony klar med ny topmodel og fitnessarmbånd

Samtidig med Nokia afholdt pressemøde havde Sony også inviteret til hof. Og her var de klar med offentliggørelsen af den nye topmodel Xperia Z2 og den nye tablet Xperia Z2 Tablet.

- WEB-TV: Sony Xperia Z2 – se Sonys nye supermobil

Ligesom der var nyt om deres nye SmartBand, som logger alt i dit liv. Ligefra hvor meget musik du hører til hvor mange skridt du går, samt hvordan du sover.

I stilhed lancerede Sony også den nye mellemklasse telefon Xperia M2.

Galaxy S5 – den nye topmodel

En af ugens absolut største begivenheder var Samsungs Unpacked 5-event mandag aften, hvor særligt forventningerne til den nye topmodel Galaxy S5 var store.

 - WEB-TV: Samsung Galaxy S5 – det første kig

Samsung Gear 2

Samsung Gear 2 (Foto: MereMobil.dk)

Galaxy Gear smartwatches og fitnessarmbånd

De fleste havde formentlig forventet, at Samsung først ville offentliggøre efterfølgeren til Samsung Galaxy Gear til deres store Unpacked 5 event mandag aften, men allerede i weekenden op til Mobile World Congress løftede de sløret for to nye smartwatches, der har fået navnene Gear 2 og Gear 2 Neo. Til Unpacked 5 havde Samsung dog endnu et wearable device, nemlig fitnessarmbåndet Gear Fit.

- WEB-TV: Samsung Gear Fit – det første kig

I Samsung Gear 2 og Gear 2 Neo har Samsung byttet Android ud med deres eget Tizen styresystem.

- WEB-TV: Samsung Gear 2 – første kig på det nye smartwatch

Samsung oplyste desuden, at der er solgt mere end 200 millioner Galaxy S-enheder.

En mere stille lancering blev det også til fra Samsung. D kunne nemlig fortælle at de er klar med Galaxy Note 3 i en ”Rose Gold Editon”.

- WEB-TV: Galaxy Note 3 guld med KitKat på vej

Samsungs sikkerhedsunivers Knox fik ikke opmærksomhed til den store Unpacked-event, men til en senere præsentation kunne de oplyse, at Knox 2.0 er på vej og en forbedret udgave.

Doro – nyt til de ældre

Doro havde en ny tablet, tre nye EasyPC-modeller, samt en ny mobiltelefon med af nye produkter.

- Doro klar med ny Android-tablet

HTC kom til MWC med mellemklasse-enheder

Forventningerne til HTCs egen event den 25. marts i London er store. Derfor havde der heller ikke været nogle rigtige forventninger til nye produktlanceringer i Barcelona. Men vi fik alligevel to nye modeller – nemlig Desire 816 og Desire 610.

- HTC M8 – den næste topmodel kommer den 25. marts

HTC løb desuden med sejren for Årets Smartphone 2013, da Global Mobile Awards blev uddelt tirsdag aften i Barcelona.

Asus – fremviste CES-nyheder

Der var ikke nye annonceringer fra Asus til dette års MWC, men de havde de nye smartphones med, som blev offentliggjort til CES-messen. MereMobil.dk var forbi standen og se nærmere på dem, og vi fik en snak med den nordiske chef i Asus, Konrad Hahn.

- WEB-TV: Asus satser på Intel i smartphones

Andre nyheder:

Microsoft annoncerede i søndags, at der nu kommer otte nye producenter til Windows Phone platformen, hvilket blandt andet tæller Lenovo, LG og ZTE.

- Microsoft: Windows Phone vil understøtte dual-SIM

ZTE annoncerede også den nye ZTE Grand Memo II LTE telefon, der kommer med en skærm på seks tommer. Det er dog ikke en telefon, som vi forventer kommer på det danske marked, da ZTE ikke umiddelbart er en producent, der er kommet ind på vores marked.

Lenovo, der er verdens fjerde største smartphone-producent på verdensplan, var også klar med tre nye smartphone modeller og en tablet. Det er dog kun den nye tablet, som vi skal forvente på det danske marked, da Lenovo endnu ikke er på markederne i Vest Europa.

- Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ -prisbillig tablet

Mobile World Congress

Mobile World Congress (Foto. MereMobil.dk)

Motorola, som nu ejes af Lenovo (når handlen er endelig godkendt af myndighederne), kunne oplyse, at Moto G er producentens bedst sælgende smartphone.

BlackBerry går tilbage til fysisk QWERTY-tastatur med den nye Q20, der kommer med en 3,5 tommer touchskærm. Men de havde også en “fuld”-touchtelefon med, nemlig BlackBerry Z3, som kommer med en 5 tommer skærm.

Alcatel var også repræsenteret til MWC og lancerede OneTouch Idol 2.

Yota Device offentliggjorde også deres anden generation af YotaPhone, som dog først forventes klar på de første markeder i løbet af fjerde kvartal.

- YotaPhone – anden generation afsløret til MWC

Netop, som messen var lukket og slukket, teasede den danske producent Lumigon for deres kommende 4G-telefon, der altså ventes offentliggjort den 27. marts.

Mobile World Congress 2015 foregår i perioden mandag den 2. til torsdag den 5. marts, hvor Barcelona endnu engang er værtsby for hele mobilbranchen.

Du kan iøvrigt læse kommentaren, hvor John G. forsøger at forudsige mobilåret 2014.

- Kommentar: Sådan bliver mobilåret 2014

 Mere til historien

MereMobil.dk har under årets Mobile World Congress lagt væk på de produkter, som forventes til det danske marked.

Læs også:

- DAG 4 – Mobile World Congress 2014
 - DAG 3 – Mobile World Congress 2014
 - DAG 2 – Mobile World Congress 2014
 - DAG 1 – Mobile World Congress 2014
 - DAGEN FØR DAGEN – Mobile World Congress 2014

Mobile World Congress 2021 er udskudt i månedsvis

I år blev verdens største mobilkonference ikke til noget, men datoen for 2021 er nu meldt ud, dog måneder senere end normalt.

(mere…)
Mobile World Congress aflyst – hvad så?

Verdens største mobilkonference, Mobile World Congress 2020, blev aflyst i sidste uge pga. coronavirus. Men hvad med de mange lanceringer af nye produkter?

(mere…)
OFFICIELT: Mobile World Congress 2020 er aflyst

BREAKING NEWS: Mobile World Congress 2020 er aflyst. Årsagen er coronavirus. Flere producenter og udstillere har trukket sig over de seneste uger.

(mere…)
HMD Global trækker Nokia ud af MWC

Mobile World Congress 2020 er ramt af masseaflysninger fra de vigtigste virksomheder. Senest har HMD Global trukket Nokia ud af eventen.

(mere…)
Mobile World Congress 2020 risikerer aflysning

MWC 2020 aflyses eller gennemføres? Skæbnen for dette års Mobile World Congress 2020 vil måske blive endelig besluttet fredag den 14. februar 2020.

(mere…)
Danske TDC dropper også MWC 2020

Nu har danske TDC også valgt at melde afbud fra verdens største mobilkonference pga. coronavirus. Flere udenlandske mobiloperatører har også trukket sig.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram