Duel: Asus Tranformer Pad TF701T mod Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition

TEST: Old school design og tastatur mod plastiklæder og betjeningpind. Vi har testet Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition mod Asus Transformer Pad TF701T.

Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition Asus Transformer Pad

Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition og Asus Transformer Pad

Kræver du mere af en tablet end iPad kan klare, så læs med her. Vi har udsat to særlige tablets for en duel. Samsung er den store markedsleder inden for Android-tablets, mens Asus er udfordreren.

Produkterne i testen er Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition og Asus Transformer Pad TF701T. Begge produkter har 10.1-tommer højtopløselig skærm med 2560 x 1600 pixels og PPI på 299. Opløsningen kaldes også 2K.

Specifikationerne og prisniveau er ens, men alligevel er der stor forskel på de to tablets.

Samsung benytter et Super Clear LCD-skærmpanel, mens Asus anvender typen Super IPS+ LCD. Der er på ingen måde tale om dårlige skærme, men derimod skærme med flere pixels end det Full HD-skærmen i stuen tilbyder.

Store designforskelle

Asus Transformer Pad er designet i aluminium, mens Samsungs tablet er udført i den plastikfinish, der kendes fra Samsung Galaxy Note 3. Bagsiden har et læderlook med kosmetiske syninger langs kanten.

- Test: Samsung Galaxy Note 3 – når størrelse giver mening

Jeg er mest begejstret for aluminium, der giver en højere kvalitetsoplevelse af produktet. Plastik har derimod den fordel, at være mere modstandsdygtigt overfor ridser.

Samsung har klart det mest kompakte design. I forhold til Asus er der skåret to centimeter af i længden, én centimeter i højden og så er både tykkelsen og vægten mindre. Vi taler 540 gram mod 585 gram.

Blandt de to, er det Samsung der løber med designpointet, mens Asus bringer tankerne tilbage til tablets fra 2012. I det store billede, er der fortsat milevid afstand mellem designet på iPad Air, og de to vi her har testet. Her kan begge firmaer godt gå tilbage i designrummene, og tænke sig yderligere om.

Kraftige maskiner med mange kræfter

På den rå maskinkraft ligger Asus og Samsung side om side. Begge har quad-core processor, og er således helt opdateret, når det kommer til den ydelse teknikken formår at frembringe.

Galaxy Note 10.1 2014 Edition findes i en udgave med plads til SIM-kort, så den kan udnytte 4G LTE nettet. Processoren i LTE-udgaven er på 2.3 GHz, mens der sidder en 1.9 GHz i den version der kun har Wi-Fi. Transformer Pad TF701T er ren Wi-Fi og har 1.9 GHz processor, fuldkommen magen til den, der sidder i Samsungs tablet.

Målt i ren ydelse med testprogrammet Antutu Benchmark scorer Samsung 35.215 point, mens Asus ligger på 33.658. De ligger så tæt på hinanden, at det i praksis ikke giver nogen forskel for brugeren.

Grafikprocessoren i Samsungs tilfælde er Adreno 330, mens det hos Asus hedder ULP GeForce.

Hvordan udnyttes kræfterne?

Der er ingen tvivl om, at Asus får mest ud af hardwaren, når det kommer til brugeroplevelsen af tabletten i dagligdagen. Den er mere smidig, når man bevæger sig rundt mellem programmer, menuer og indstillinger.

Samsung har stadig de kedelige haltende hakker, som kendetegner deres tablets, hvilket på ingen måde er godkendt her i 2014. Der er maskinkræfter nok til at håndtere et brugerinterface, så det vidner desværre om dovenskab i kvalitetskontrollen.

I internet-browseren har begge tablets ingen problemer med at indlæse tunge internet-sider, men begge følger ikke fingeren helt tæt, når der scrolles og flyttes rundt på siderne.

Både Samsung og Asus er gode at surfe på nettet med, men Asus vinder fordi den har text-reflow, der automatisk tilpasser tekster til at fylde skærmens bredde, så man slipper for at skulle scrolle fra side til side, for at kunne læse det hele.

Samlet er der ingen tvivl om, at Asus leverer det største samlede overskud, og med færrest fejl og ”hickups”.

Hvis Samsung’en står i standby-tilstand, kan der gå op mod fire sekunder fra der trykkes på hjemknappen, til der kommer lys i skærmen, hvilket jeg synes en uacceptabel lang tid.

Store forskelle på skærmene

Som tidligere nævnt, er skærmene stort set ens, i hvert fald på papiret, men når man ser dem side om side, er der kæmpe forskel.

Samsung leverer her en super skarp crispy oplevelse af billederne, med en kraftig lysstyrke og flotte farver. Jeg har endda justeret Samsungs farvepalette ned, så den ikke har det overdrevne ”Disney”-udtryk, som Samsung er kendt for.

Alligevel så vinder Samsung, der uden diskussion bliver den klare sejrsherre i denne del af testen. I direkte sammenligning fremstår Asus’ skærm som lysfattig og bleg.

Retfærdigvis skal det siges, at sort-niveauet er bedre på Asus end på Samsung, hvor sort mest af alt er en grålig nuance.

- Test: Nexus 7 2013 – viser vejen for Android-tablets

Tastatur med ekstra batteritid

Asus Transformer Pad og Samsung Galaxy Note 10.1 har begge rigtigt gode onscreen-tastaturer, men Asus har en fordel fremfor Samsung. Med i salgspakken medfølger nemlig en lækker tastatur-dock.

Tastaturet har samme størrelse og antal taster som et almindeligt laptop-keyboard. Derudover er der en række genvejstaster til Android-systemet.

Klikresponsen fra tasterne er virkelig gode, og det er den type tastatur der kan skrives hurtigt på. Vi finder også en velfungerende touchpad, som sammen med skærmens muligheder, åbner for hurtig betjening.

Dertil kommer et indbygget ekstra batteri på 4.170 mAh, der tilføjes de 7.820 mAh i skærm-delen, og det giver virkelig lang batteritid.

Tastaturet er særligt interessant for dem, som har behov for at skrive meget, og eventuelt benytte enheden til uddannelse. Tasterne er væsentligt bedre, end dem der sidder på det tastatur, man eksempelvis kan tilkøbe til Microsoft Surface.

Web-TV: Asus Transformer Book Trio – et kig på en hybrid

Samsung har også tastaturer i deres tilbehørsprogram, men disse er uden indbygget batteri.

Pinden, S Pen, giver nye muligheder

Samsung fik på phablet-telefonen Galaxy Note kæmpe succes med S Pen konceptet, der åbner op for en lang række muligheder og funktioner, som vi ikke har set før på tablets og telefoner. Her er Samsung langt foran konkurrenterne.

Grundlæggende tilbyder Galaxy Note 10.1 2014 Edition de samme funktioner med S Pen som Samsung Galaxy Note 3. Det er således muligt at skrive notater, klippe indhold fra websites over i skrapbogen, genkende håndskrift og mange mange andre ting.

 - TEST: Samsung Galaxy Note 3

Det kræver et større arbejde at blive fortrolig med S Pen og mulighederne i softwaren, men har man behovet, er det det hele værd.

Når man har 10.1 tommer at gøre godt med, giver dette nye perspektiver for pind-delen. Således er det et oplagt værktøj til skitsetegninger. Jeg er sikker på, at kreative sjæle vil holde meget af programmet SketchBook, som er en udvidet digital blok til skitsetegninger.

En fed detalje er, at når der tegnes med blyant registreres trykket. Trykkes der hårdt bliver stregen tydeligere. Mindre tryk giver svagere streg. Fuldkommen som med en rigtig blyant.

S Pen er Samsungs største salgsargument, og slet ikke noget konkurrerende produkter kommer i nærheden af.

- Test: Asus PadFone A86

Konklusion: Kræver omtanke før køb

I første omgang skal du afgøre med dig selv, hvilket behov du har. Har du noget at bruge tastaturet til? Og hvad med S Pen, vil du bruge den?

Eller hvad med IR Porten i Samsung’en der kan betjene TV’et. Er det anvendeligt, eller bare for sjov?

Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition har klart den fedeste skærm, men Asus giver den bedste allround brugeroplevelse. Jeg synes Samsung vinder på designet, der er mere nutidigt og opstrammet. Her er Asus væsentligt mere old school.

Asus i 32 GB-versionen koster, inklusive tastaturet omkring 4.300 kroner, mens Samsung i udgaven med Wi-Fi og 16 GB hukommelse, ligeledes koster cirka 4.300 kroner.

Jeg er irriteret over, at Samsung stadig har trælse små-bugs i styresystemet, så her tabes der mange point i min karakterbog. Jeg lever gerne med Asus lidt gammeldags design, fordi produktet generelt fungerer bedre.

- Test: Her er de tre bedste phablets

Meremobil bedst i test

Asus Transformer Pad TF701T er bedt i test mod Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition.

Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition kommer i butikkerne med Android 4.3 Jelly Bean.  Asus Transformer Pad TF701T blev født med Android 4.2 men er efterfølgende blevet opdateret til version 4.3. Asus forventer en 4.4-opdatering, men vil ikke love noget konkret på nuværende tidspunkt, siger de til MereMobil.dk.

Karakteren til Samsung ender på 4 ud af 6 stjerner, mens Asus høster 5 ud af 6.

Asus Transformer Pad TF701T er bedst i test mod Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition.

Mere til historien

Selvom de testede produkter er rimelig ens, er der små forskelle. Eksempelvis har Samsung et 8 megapixels kamera, mens Asus har monteret et på 5 megapixels. Der er 3 GB RAM i Note 10.1 2014 Edition, mens du på Asus må nøjes med 2 GB. Begge skærme understøtter multitouch-betjening med op til 10 fingre på en gang.

Samsung Galaxy A54 test | ualmindelig vellykket

TEST: Prisen er fornuftig og kvaliteten god. Læs min Samsung Galaxy A54 test her. Måske er A54 den eneste mobil, du behøver.

(mere…)
Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Er Samsung på vej med en 3-sidet foldbar?

Samsung har sendt flere varianter af foldbare smartphones på markedet. Nu kommer der måske en 3-sidet variant.

(mere…)
Asus ROG Phone 7 er lige på trapperne

Det er bekræftet, at gamertelefonen Asus ROG Phone 7 snart bliver offentliggjort.

(mere…)
Xiaomi 13 Pro test | Er dette årets bedste telefonkamera?

TEST: Xiaomi 13 Pro har et helt utrolig godt kamera, men også andet at byde på. Læs min Xiaomi 13 Pro test - Xiaomis nyeste topmodel.

(mere…)
Samsung Galaxy A-serien får to nye medlemmer - mød A34 og A54

Samsung har netop præsenteret to nye modeller. Vi ser her nærmere på Galaxy A54 og Galaxy A34, som er to nye populære prisvenlige telefoner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram