Så udbredt er de forskellige Android-versioner

Google har frigivet den nyeste opgørelse over Android-versionerne. Jelly Bean vinder markedsandele, mens næsten lige mange har Froyo og KitKat.

Opgørelse over Android-versionerne (Kilde: Android Dashboards)

Opgørelse over Android-versionerne (Kilde: Android Dashboards)

Google har netop frigivet den seneste opgørelse over Android-versionerne, målt på besøg i Google Play Store i en syv dages periode der sluttede den 8. januar 2014.

Siden sidste måneds opgørelse har både Froyo, Gingerbread og Ice Cream Sandwich mistet lidt markedsandele, mens KitKat og i særdeleshed Jelly Bean har forøget deres markedsandel.

Jelly Bean er nu, uden sammenligning, den mest udbredte Android-version, og det er særligt den nyeste Android 4.3 Jelly Bean, som den seneste måned har vækstet. Android 4.3 er gået fra 4,2 procent af markedet i sidste måned og op til 7,8 procent denne måned.

 - Over halvdelen af Android-brugere har Jelly Bean

Sammenligner man, så er den nyeste Android-version, Android 4.4 KitKat, nærmest ligeså udbredt, som den gamle Android 2.2 Froyo. De har henholdsvis 1,4 og 1,3 procent af markedet.

Den mere end to år gamle Android 2.3 Gingerbread er også fortsat den næstmest udbredte Android-version.

Det forventes, at markedsandelene af Android 4.4 KitKat er steget yderligere næste måned, da den nyeste Android-version er på vej til flere enheder bl.a. Samsung Galaxy S4 og Samsung Galaxy Note 3.

Mere til historien

Modsat Android-versioner, så er Apple altid god til at få udbredt deres nyeste versioner. Seneste opgørelse viser, at det nu er omkring 78 procent af alle iOS-enheder, som har iOS 7 installeret. Disse tal bygger også på besøg i Apples App Store i en syv-dages periode.

Pixel 7a er en solid budgettelefon få forbedringer

VIDEO: Pixel 7a er en budgetvenlig smartphone med svagheder. Se anmeldelsen her og find ud af, om Pixel 7a er pengene værd.

(mere…)
Google dropper support på Chromecast i stilhed

Den første Chromecast fra Google vil ikke længere modtage software- eller sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

GUIDE: Uskyldige mobilspil lænser data om vores børn og familie. Sådan stopper du dataindsamlingen fra telefonen.

(mere…)
Din gamle Gmail-konto bliver slettet

Bruger du Gmail, eller har du brugt Gmail, vil denne nyhed interessere dig.

(mere…)
Her er Googles 2023-nyheder

OVERBLIK: Vi har her samlet nyhederne fra Google I/O 2023. Få overblikket over, hvilke nye produkter og services der er på vej.

(mere…)
Dårligste smartphone-salg i mere end et årti

Nye tal viser, at smartphonesalget fortsætter med at falde og første kvartal 2023 var det dårligste i mere end et årti.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram