Over halvdelen af Android-brugere har Jelly Bean

Android har offentliggjort den seneste opgørelse over udbredelsen af Android-versioner. Flest brugere har nu Android Jelly Bean.

googleAndroid har offentliggjort deres seneste opgørelse over udbredelsen af Android-versioner. Denne viser endnu engang, at en ny Android-version er længe om at komme rundt.

Android 4.4 KitKat blev præsenteret den 31. oktober 2013, hvilket betyder, at den da opgørelsen blev afsluttet, havde været frigivet i en måneds tid.

– ”Android 4.4 KitKat – It’s our goal with Android KitKat to make an amazing Android experience available for everybody,” sådan præsenteres Android 4.4 KitKat på Android.com.

Men der er langt til everybody, for opgørelsen viser, at der i en syv-dages periode frem til 2. december 2013 kun var 1,1 procent enheder med Android 4.4 KitKat, som havde været forbi Google Play Store. Dermed kunne det sagtens se ud til, at det fortsat tager sin tid med udrulningen af nye Android-versioner. Faktisk har flere Android-brugere fortsat den gamle Android 2.2 Froyo, som blev frigivet i perioden 2010-2011.

Android Jelly Bean er tilgengæld uden sammenligning nu den Android-version, som har størst markedsandel. Den første Android Jelly Bean version blev frigivet i sommeren 2012.

Det var længe den gamle Android Gingerbread, som var installeret på flest Android-enheder, og den er fortsat også installeret på næsten hver fjerde enhed, der var forbi Google Play Store.

Du kan læse mere omkring de forskellige Android-versioner, samt hvornår de kom på markedet m.v. her.

Mere til historien

Sammenlignet med konkurrenten Apple, så skal Android-brugerne ofte vente længere tid på nye opdateringer, med mindre de har Googles egne Nexus-telefoner – som eksempelvis den nye Nexus 5. Da Apple udsendte iOS 7-opdateringen, i september 2013, skrev de historie, da den blev verdenshistoriens hurtigst voksende software opdatering. Mere end 200 millioner iOS-enheder installerede iOS 7 den første weekend, efter den blev frigivet.

Android 4.4 KitKat er den Android-version, som mange forventede ville blive Android 5.0 Key Lime Pie.

Læs også: WebTV: Nexus 5 – derfor er den værd at købe

Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Google klar med nye funktioner til Pixel

Google har frigivet deres seneste Pixel Feature Drop, som indeholder en masse nye funktioner.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Google Pixel Fold 2 er lækket på billeder

De næste foldbare smartphones fra Google kan få et helt nyt design, viser lækkede billeder af det, som ventes at være Pixel Fold 2.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram