10 ting du ikke vidste om 4G

Mere om 4G: Her er 10 spændende detaljer om mobilnettene og 4G.

Samsung Galaxy S4

Et billede fra præsentationen i New York af Samsung Galaxy S4. Telefonen er et af de nye produkter, der er født med 4G.

De hurtigste mobile hastigheder opnås aktuelt via 4G LTE. Under de mest optimale forhold, kan speedometeret sagtens runde 40-50 mbit/s. I praksis vil de fleste dog kun opleve mellem 10 og 30 mbit/s.

I teknologimagasinet MereMobil, der udkommer som lyd-podcast, fortæller fremtrædende personer i telebranchen, at 4G LTE kun er begyndelsen. I en ikke så fjern fremtid, bliver hastighederne kun endnu vildere.

Samsung, verdens største smartphone-producent, siger i magasinet, at de i et stykke tid fremover, fortsat tilbyde flere af deres modeller i en 3G og 4G variant, da prisen på 4G-chipsettet, fortsat er dyrere i fremstilling, end 3G-chipsettet.

Men der er stadig mange små detaljer gemt i podcasten. Herunder har vi samlet 10 ting du (måske) ikke vidste om mobilnetværk og 4G-teknologi.

- Lyt til teknologimagasinet MereMobil – episode 1, kom tæt på 4G

10 ting du ikke vidste om 4G

1. I Seoul i Sydkorea er det almindeligt, at forbrugerne anvender 4G LTE-nettet til at se streaming film- og TV, på vej til og fra arbejde med metroen. I Danmark er vi på vej i samme retning.

2. Nutidens mobilnetværk er intelligente. De finder automatisk ud af hvilket device du har og hvilken type datatrafik du genererer, hvorefter det justeres hvor meget plads i nettet, såkaldt spektrum, din kommunikation skal fylde. Det giver optimal net-udnyttelse og bedre oplevelser for alle mobilbrugere.

3. Mobilnetværkene i dag er ét net der understøtter fra 800 til 2.600 MHz. Nettene kan køre både 2G, 3G og 4G og brugerne placeres automatisk på den rigtige teknologi, alt efter hvilket device der anvendes. I gamle dage var 2G og 3G to parallelle net, hvor samtaler og datatrafik fysisk skulle skifte netværk.

4. Et mobilnet opgraderes løbende med ny hardware og software. Vi går fra hardware-baserede netværk, til at mere og mere bliver styret af softwaren.

5. I Danmark har vi verdens (måske) bedste dækning på 4G LTE såvel som mobildækning generelt. Teleselskaberne leverer bedre og bredere dækning, end de har forpligtet sig til.

6. Op mod 70 procent af de fejl mobilbrugerne oplever er relateret til kvaliteten af telefonerne og ikke til mobilnetværket.

7. Samtaler bliver i fremtiden blot en applikation i mobilnettet, da fremtidens netværk er fuldt ud baseret på IP (Internet Protokol).

8. Fremtidens smartphone har en radiodel der kan opdateres via software, så telefonerne bedre kan følge med udviklingen på mobilnetværkene.

9. Det er billigere at producere kommunikation via 4G LTE end ved at anvende 3G. Der er tale om en årlig effektivitetsforbedring på 20-30 procent. Forbrugerne får adgang til rå mængder af billig datakommunikation.

10. Historisk går der cirka 10 år mellem hver store netværksopdatering. Der gik 10 år fra 2G til 3G og tilsvarende fra 3G til 4G. Næste skridt, til ”5G”, kommer formentlig til at gå hurtigere, da systemerne er blevet smartere og lettere at opgradere.

Kilder: Teknologimagasinet MereMobil, IT-guru Preben Mejer, Samsungs danske chef Claus Holm, teleanalytiker John Strand fra Strand Consult.

Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Min mening om Sony Xperia 1 IV

EP111: Kom tæt på topmodellen Sony Xperia 1 IV.

(mere…)
Oister giver 6 måneders gratis adgang til Podimo

Elsker du podcasts eller lydbøger, så har Oister måske et tilbud, som du vil finde interessant. 6 måneders gratis adgang til Podimo.

(mere…)
Min mening om OnePlus Nord 2T

EP110: Lyt med i få minutter og få de vigtigste pointer fra min test af OnePlus Nord 2T.

(mere…)
Min mening om OnePlus Nord CE 2

EP109: Lyt med og find ud af, hvorfor OnePlus Nord CE 2 ingen mening giver.

(mere…)
Min mening om Xiaomi Redmi Note 11 Pro

EP108: Jagter du en telefon til lidt under 3.000 kroner, så er Xiaomi Redmi Note 11 Pro måske et bud? Her får du min mening på nogle få minutter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram