Er det slut for Windows Phone?

Med en markedsandel på 1,1 procent, manglende apps og ingen producenter til at drive udbredelsen, ser fremtiden for Windows Phone dyster ud.

Softwareopdatering Windows Phone 8.1

Windows Phone og Windows 10 Mobile har haft svært ved at få fodfæste.

For omkring fem år siden startede Windows Phone ud som en lovende konkurrent til Android og iOS. Flere teleselskaber, som jeg gennem tiden har talt med, har udtrykt tilfredshed med, at duopolet fra Apple og Google kunne udfordres, for at give mere bredde i markedet.

Selvom Windows Phone som system, og telefonerne, har fået stor ros, er kunderne ligeglade med produkterne. Trods muligheden for, at alle mobilproducenter via en licensaftale med Microsoft, kunne skabe telefoner med Windows Phone-systemet er det ikke sket i noget særligt omfang. Og Microsoft selv har ikke kunne drive platformen frem.

Salget af Windows Phone-enheder nåede det seneste kvartal et nyt lavpunkt, der ikke er set dårligere siden første kvartal 2013. Salget blev på 4,5 millioner styks. Det kan sammenlignet med 10,5 millioner i samme kvartal for et år siden.

Ifølge The Verge har Microsoft og Nokia til sammen solgt 110 millioner Windows Phones. I de samme periode har iOS og Android-baserede telefoner været solgt i 4,5 milliarder styks. Ifølge IDC svarer det til en markedsandel til Windows Phone på 1,1 procent.

Selvom Microsoft har foretaget mange forsøg, er de ikke lykkedes. De seneste telefoner Lumia 950 og Lumia 950 XL er skuffende, og Windows 10 Mobile har i den foreliggende version mange irriterende småfejl. Når det er sagt, så er manglen på apps – de rigtigt apps – platformens største problem.

TEST: Lumia 950 XL – topmodellen skuffer

Spørgsmålet er om det nu er slut for Windows Phone og Windows 10 Mobile? Microsoft vil nok modsige det, men hvis ingen eller kun få køber produkterne, er der jo en grænse for hvor længe man kan tillade at fortsætte udviklingen af nye produkter.

Nu lukker supporten på Internet Explorer 8, 9 og 10

Web-TV: Sådan er Lumia 950 og Lumia 950 XL

Mere til historien

På MereMobil.dk holder vi rigtigt meget af Windows Phone og Windows 10 Mobile, men desværre må vi også se kendsgerningerne i øjnene. Det blev vist ikke ”all that”.

Salget af Xbox-konsoller er i frit fald

Xbox-konsoller kan måske forsvinde helt ud af markedet. Sådan lyder meldingen fra spil-analytiker.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Windows-opdatering lægger pres på dine RAM

Microsofts næste store Windows-opdatering vil indeholde AI og dermed stille krav til din computers kræfter.

(mere…)
Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Windows 11 gør 240 mio. computere til e-affald

Udfasningen af Windows 10 sender 480.000 tons computere på lossepladsen.

(mere…)
Du kan spare tusindvis af kroner på Windows 11 og Office

Er det lovligt at købe Windows 11 eller Microsoft Office til en ekstrem lav pris? Prisforskellene er voldsomme.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram