Xiaomi 14T Pro er muligvis den bedste i lang tid | Test

TEST: Xiaomi 14T Pro leverer på kamera, ydelse og batteritid. Her får du rigtigt meget top-smartphone for pengene.

Xiaomi 14T Pro
Den vejledende pris er 6.499 kroner. Der er rigtigt meget for pengene i Xiaomi 14T Pro (Foto: MereMobil.dk)

Xiaomi er en value-for-money-producent!

Jeg står her med sæsonens topmodel, som efterfølger Xiaomi 14 Pro, hvor prisen kun er 6.499 kroner (vejledende) – for en 512 GB-model.

Kameraet er telefonens helt store force. Samarbejdet med Leica Optics leverer varen.

I portrættilstanden kan telefonen efterligne 23, 35, 60 og 75 mm. Naturligvis er der ikke tale om skift af objektiver, som på et traditionelt kamera, men til trods for digitale fiksfakserier, så lover Xiaomi ikke mere, end de kan holde. Linsen går i øvrigt op til 6x optisk zoom.

Hovedkameraet har 50 megapixels opløsning med optisk stabilisering. Det er altså i orden.

To steder i kameraet er der dog “udfordringer”. Ultravidvinkelsensoren har kun 12 megapixel opløsning og er uden optisk stabilisering af billedet og så er der fast fokus på linsen.

Under videooptagelserne bliver man rigtigt glad. Der er en elektronisk “gyro” til stabilisering af billedet, hvilket ikke må forveksles med en optisk, men det virker dog ret overbevisende.

Desværre kan der ikke optages 4K 120 fps som på iPhone 16 Pro. 14T Pro har en maksimal billedfrekvens på 60 fps ved både Full HD og 4K. Bruger du 8K, så er der maksimalt 30 fps.

Jeg synes, resultatet på stillkameraet og videodelen er meget overbevisende. Begge steder er systemet hurtigt til at fange fokus, og det er let at lave optagelser med lidt cinematisk effekt, selv ved dårlig belysning. I den sammenhæng får du også mulighed for at bruge den særlige Movie Mode og Master Cinema, hvor du kan optage i 10-bit (Rec.2020).

Xiaomi har selv nogle fantastiske demobilleder, som er taget med telefonen. Her fremhæver de også Leica-filtrene, som er helt særlige. Husk her, at der er tale om professionelle billeder med modeller og toptjekket lyssætning. Når det er sagt, så synes jeg, at hele kamerasystemet får en til at smile. Og billederne bliver også gode, når mørket er faldet på.

Billeder taget med Xiaomi 14T Pro

Taget med Xiaomi 14T Pro

Begrænset med AI-funktionalitet

Som alle andre producenter taler Xiaomi også om AI, kunstig intelligens. Telefonen har blandt andet AI Note, AI Recorder og AI Subtitles. Problemet er her, at dansk ikke er understøttet, hvorfor funktionerne giver meget lidt mening.

Galleri-appen giver mulighed for at bruge AI til nogle redigeringsfunktioner, herunder “forskønnelse”, hvor du kan justere på alt fra hoved og øjnenes størrelse til læber og krop. I forhold til diskussionen om kropsidealer har jeg det MEGET svært ved denne funktion.

Du kan også oprette små stories til dine sociale medie-profiler ud fra videoklip og fotos, som du selv vælger. Det virker, men perfekt kan man ikke kalde det.

På toppen finder vi Googles funktioner Circle to Search og Gemini.

Du skal stadig gå efter en Samsung-telefon, af de nyere, hvis du ønsker den helt store pakke med funktioner, som er baseret på kunstig intelligens.

Du kan læse mere i min anmeldelse af Samsung Galaxy S24 Ultra.

Kan oplade rigtigt hurtigt

Det har ikke været et problem at køre hen mod to døgn uden opladning. Ja, faktisk holder Xiaomi 14T Pro så godt på strømmen, at jeg glemmer at oplade.

Telefonen understøtter op til 120 watt opladning, MEN! Der er ikke en oplader i salgspakken, og det kræver en Xiaomi-oplader og det originale kabel, hvis dette skal udnyttes.

Med en USB-PD-oplader fra Lippa (100 watt) med et 100 watt-kabel kan jeg oplade cirka 45 procent på et kvarter. Bruger jeg en Xiaomi 120 watt-oplader, som altså ikke medfølger, kan jeg presse tiden ned på 10 minutter.

‣ Her finder du Lippa 100w opladeren med hele 4 udgange Annoncelink. Jeg har selv købt den og kan stå fuldt ud inde for den.

Bruger du en mere gængs oplader, skal du forvente omkring 20 procent strøm på 10 minutter.

Uanset hvad skal du have en original Xiaomi-oplader for at udnytte funktionen fuldt ud. Det samme gælder for trådløs opladning, hvor der kan oplades med op til 50 watt, hvis du har en Xiaomi-specialoplader – ellers er det den mere almindelige og langsomme opladning, du vil opleve.

Samlet set får du en telefon, som både kører længe på en opladning, og hvor du kan fylde batteriet forholdsvist hurtigt.

Xiaomi 14T Pro
Xiaomi 14T Pro (Foto: MereMobil.dk)

Rigeligt med ydelse

Xiaomi 14T Pro er baseret på chipsettet Mediatek Dimensity 9300+, som faktisk gør det meget godt. Jeg har i hvert fald ikke oplevet problemer med stabiliteten eller ydelsen.

Herunder kan du se min benchmarkmålinger.

Skærmen kører med op til 144 Hz opdateringshastighed og lysstyrken er rigtig god. Det skal siges, at skærmen kun kører 144 Hz i brugerfladen og i apps, som måtte understøtte det.

 Antutu3D MarkGB 1/2GB OpenCL
Xiaomi 14T Pro1.904.0203.7752.080/6.47712.560
S Galaxy S24 U1.799.0724.4582.291/7.16915.182
GB = Geekbench 6

Brugerfladen er stadig ”xiaomisk”

Det “værste” ved Xiaomi er deres omfattende ændringer i Android-systemet. Det er så gennemgribende ændret, at det er ikke til at kende.

Jeg har lagt mærke til, at ansigtsgenkendelse stort set kun kan bruges til oplåsning af telefonen. Til bank-apps og apps med sikkerhed skal du bruge fingeraftrykssensoren, som i øvrigt virker rigtig godt.

Du vil, ligesom jeg, lægge mærke til de mange bloatware-apps. Det kræver lige, at man sætter sig ned og rydder op. Desværre er det ikke alle, du kan slette eller deaktivere, men jeg har placeret dem i en mappe for sig selv.

Hvis ikke du deaktiverer det, får du også i mapperne forslag til andre apps – altså reklamer for apps. Ej! Det er altså noget møg.

Xiaomi har funktionen “Skjulte apps”. Den kommer frem, når du spreder to fingre på frontskærmen. Her kan du gemme apps. Du kan også låse apps i den skjulte mappe.

Efter oprydning må jeg konstatere, at jeg er blevet gode venner med brugerfladen, med undtagelse af at søge efter en app, som jeg synes er bøvlet.

Se min video om Xiaomi 14T Pro

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

SÅDAN BLIVER XIAOMI 14T PRO OPDATERET: Ifølge Xiaomi vil modellen 14T Pro modtage fire års opdateringer af Android og HyperOS (frem til 2028). Sikkerhedsniveauet opdateres i fem år (til 2029).

Konklusion: Virkelig god til prisen!

Ikke alt er godt ved Xiaomi 14T Pro, men prisen er heller ikke fuldkommen vanvittig.

Jeg er vild med batteritiden, opladningen og kameraet. Ydelsen og skærmkvaliteten mangler heller ikke noget.

Når jeg tager en Pixel 9 Pro i hånden lige efter Xiaomi 14T Pro, er oplevelsen, at Pixel føles mere lækker, men den er så også noget dyrere.

LÆS TESTEN: Sådan er Pixel 9 Pro

Xiaomi har skruet en rigtig god telefon sammen, som du roligt kan købe, hvis du kan leve med den kaotiske bloatware-brugerflade og den begrænsede mulighed for at bruge ansigtsgenkendelse, og så er AI-funktionerne ikke på Samsungs niveau.

Pris og kvalitet balancerer rigtigt flot! Xiaomi 14T Pro er bare god til prisen!

5 ud af 6 stjerner.

Aktuelle priser på Xiaomi 14T Pro

Herunder kan du se dagspriserne på Xiaomi 14T Pro, 512 GB.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Kraftig ydelse og god skærm
  • Rigtig god kamera- og videooplevelse
  • Lang batteritid
  • Meget hurtig opladning – med den rigtige oplader
  • Skarp mobil til prisen
  • Virkelig god fingeraftrykssensor
  • IP68-beskyttelse mod vand og støv
  • Klar udmelding om softwareopdateringer

Lidt at tænke over

  • Rodet brugerflade indtil du får ryddet op
  • En del bloatware
  • Begrænsede AI-funktioner
  • Ansigtsgenkendelse er kun til oplåsning
  • Ingen oplader i salgspakken

Mere til historien

Chipsettet i Xiaomi 14T Pro understøtter Wi-Fi 7 og lydstandarden aPTX til HiRes-streaming over Bluetooth.

Xiaomi 14T Pro
iPhone 16 Plus test – Er den nødvendig?

TEST: Jeg har test iPhone 16 Plus. Det er en god og stabil telefon, som er alt for stor og føles unødvendig.

(mere…)
Apple AirPods 4 er helt klart min favorit | Test

TEST: Apple har sendt en ny generation af AirPods på markedet. Jeg har testet AirPods 4 med støjreduktion.

(mere…)
Sådan oplever jeg Sonos Ace | Test

TEST: Sonos Ace lover filmsurround i hovedtelefoner og rumlig lyd. Desværre rammer Sonos ved siden af.

(mere…)
Denne UPS strømbackup redder din dag

PRØVEKØRT: Schneider har en cool strømbackup på markedet. Den redder dit game eller arbejde og sørger for, at strømmen altid er “ens”. Jeg har prøvekørt strømbackupen.

(mere…)
Dreame A1 er måske fremtidens robotplæneklipper 

VIDEOTEST: GPS-styrede robotplæneklippere er smarte, men Dreame A1 er faktisk endnu smartere. 

(mere…)
iPhone 16 Pro er en vingeskudt telefon | Test

TEST: Med iPhone 16 Pro skyder Apple ved siden af. En kameraknap er ikke nok! Læs min test af iPhone 16 Pro.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram