Jeg er ikke begejstret for FC25 | Test

TEST: Jeg har spillet det nye FC25 i mange timer, og er endelig klar med min anmeldelse af årets fodboldspil fra EA.

Rush-mode på FC25 (Skærmbillede: MereMobil.dk)
Rush-mode på FC25 (Skærmbillede: MereMobil.dk)

I et par uger har jeg haft mulighed for at spille og teste det nye FC25, og selvom nogle elementer ligner en tro kopi af FC24, er der alligevel nyheder, men også en del kritik.

Lad mig starte med at sige, at hvis du er til karrieremode og gerne vil spille som træner, så er det nok her, de største nyheder er at finde. Det samme gælder de største frustrationer.

Nye spiltilstande og taktikker er også et tema for årets FC-spil, og selv efter 20 timers spilletid kæmper jeg stadig med at forstå og bruge dem.

LÆS MERE: Nu kan PlayStation 5 Pro forudbestilles

Hvorfor hedder det FC25 og ikke FIFA25? I 2022 stoppede EA og FIFA deres licensaftale, da de ikke kunne blive enige om vilkårene for en ny aftale, hvor FIFA krævede mere betaling end tidligere. Uden licensaftalen kunne EA ikke længere bruge FIFA-navnet i markedsføringen, og derfor skiftede det populære fodboldspil navn til FC. FC25 har dog stadig de rigtige spiller- og stadionnavne.

Nu har du flere muligheder som træner

Nye taktikker i FC25 (Skærmbillede: MereMobil.dk)
Nye taktikker i FC25 (Skærmbillede: MereMobil.dk)

Et nærmest totalt redesign i karrieremodus vil møde dig første gang. Jeg har spillet meget træner-mode og må sige, at forskellen er tydelig, måske lidt for tydelig.

Ved opsætningen vil du først og fremmest opleve mange flere måder, hvorpå du kan tilpasse din karakters udseende. Ydermere kan du også indstille, hvor strenge bestyrelsen skal være, hvis du spiller som træner.

Du kan derfor vælge, om du ikke kan fyres, eller om de skal være meget strenge.

Ved talentspejdere er der langt flere lande end tidligere, og samtidig kan du bede dem fokusere på talenter med bestemte spillestile.

LÆS MERE: Xbox Series X er nu uden diskdrev

Jeg synes helt klart, at man kan mærke de flere muligheder, når man spiller karriere, og det er rigtig fedt. På en måde føler man sig mere som en træner end før.

Muligheden for at vælge flere taktikker er en anelse overvældende, for der er virkelig mange taktikker, man lige pludselig skal forholde sig til – også undervejs i en kamp.

Nyhederne med taktikker, som EA kalder FC IQ, føles ret besværlige undervejs i en kamp.

Måske ligger det bare ikke i fingrene endnu, men det tager for meget fokus, når man skal skifte taktik, mens kampen er i gang. Her synes jeg faktisk bedre om den gamle fremgangsmåde.

Min største kritik af karrieremode

Træner-Karriere, FC25 (Skærmbillede: MereMobil.dk)
Træner-Karriere i FC25 ligner noget der er overskueligt, men bagved er alt for mange menuer (Skærmbillede: MereMobil.dk)

Karrieremodus er blevet ALT for uoverskuelig. Det, der skal se simpelt ud, svarer lidt til, når man som barn skulle rydde op på værelset og endte med at smide alt rodet ind i klædeskabet.

Forsiden af karrieremodus er simpel, men alle de vigtige funktioner er gemt bag menuer, så man skal bladre frem og tilbage. Efter at have spillet FC25 har jeg flere gange glemt at tjekke notifikationer, fordi de er rykket rundt. Det gør, at jeg går glip af vigtige beskeder.

Jeg er med på, at der også var en masse menuer før, men det føles bare som om, at der er endnu mere, som er pakket væk. Om det er en fejl, ved jeg ikke, men R3 på PlayStation 5 kunne tidligere bruges til at åbne sin indbakke; dette kan man ikke længere.

LÆS MERE: Der arbejdes på PlayStation 6

Rush: Spil ‘fem mod fem’ på en lille bane

Rush-mode på FC25 (Skærmbillede: MereMobil.dk)
Rush-mode på FC25 (Skærmbillede: MereMobil.dk)

Som noget nyt har EA nu givet os gamere et nyt minispil, nemlig Rush.

Kort og simpelt: Man spiller fem mod fem (fire spillere og en målmand) på en lille bane i seks minutter. Ingen pause.

Røde kort findes ikke, men du kan få blå kort, som minder om håndboldstil, hvor du får en tidsbestemt udvisning på 1 minut. Dette forkortes med 15 sekunder, hver gang modstanderen scorer.

Jeg er selv vild med det og synes, det er sjovt og anderledes end det, man er vant til. Knap så sjovt er det dog, hvis du spiller online med nogen, der tror, de er Ronaldinho og har glemt alt om holdspil. Så ødelægges det ret meget.

Rush kan i øvrigt også spilles i Karriere, Ultimate Team og Clubs.

LÆS MERE: Populært spil bliver til spillefilm

EA skal få styr på deres prioriteter

Hvis vi skruer tiden to generationer tilbage og ser på FIFA 23, var karrieremodus som træner en smule kedelig, og de uendelige træninger for at holde spillernes præstationer var enormt langtrukne.

I FC24 kom muligheden for hjælpetrænere, hvilket gav et gevaldigt løft, og jeg var langt hen ad vejen tilfreds. Lige indtil en lille fejl i FC24 ødelagde oplevelsen for mig.

Når du fik rødt kort i en Champions League-kamp, huskede spillet det til den næste europæiske kamp, men det røde kort udløste en fejl, der gjorde, at spilleren mistede al sin stamina i alle efterfølgende kampe. Dette forsvandt først, når du spillede den næste europæiske kamp.

For mig var det en big deal, og i det år, der er gået, har jeg ikke bemærket, at det skulle være fikset. EA har oplyst, at det var fikset, og man skulle starte med en ny karriere. Dette har dog ikke hjulpet.

Det føles som om, EA løser problemer ved at få dig til at købe et nyt spil, og det er trættende.

Jeg ville hellere se, at EA kun lancerede et nyt spil hvert andet år og i stedet fokuserede mere på fejlrettelser og små nyheder undervejs.

GUIDE: Sådan installerer du Fortnite på iPhone og Android

De andre nyheder i FC25

Hvis du får to gule kort i Rush, så giver et 1 minuts udvisning (Skærmbillede: MereMobil.dk)

Ultimate Team er på mange måder, som man kender det, og selvom jeg ikke spiller det så ofte, er nyheden om fjernelse af kontrakter rigtig god.

I Clubs er tilføjelsen af Rush kærkommen. Hvis du kan samle et hold, er det ret sjovt at spille sammen på en lille bane. Jeg kunne godt forestille mig, at 11 mod 11 ville blive et stort kaos med mange meninger.

En anden sjov detalje er, at du nu kan spille videre ved rødt kort. Har du en åben målchance og bliver tacklet, kan spillet fortsætte med angreb, og først efter dette kan modstanderen få tildelt sit røde kort.

Konklusion

Jeg skal være ærlig og sige, at jeg længe har tænkt over, hvad jeg faktisk synes om FC25. Og jeg har også svært ved at finde ud af, om jeg kan lide den nye karriereindstilling, eller om jeg synes, den er dårligere.

Årets nyhed for EA FC-spil er nok Rush, og det siger måske også lidt om nyhederne. Jeg er med på, at FC IQ også er stort, og jeg tror egentlig mest, det er mig selv, der skal vænne mig til det.

Alligevel er jeg ikke fan af karrieremodus. Jeg tror helt klart, at EA har forsøgt at gøre det bedre, men det er blevet for meget og for uoverskueligt.

Samtidig er gadefodbold/Vuelta blevet kraftigt nedskåret, og det synes jeg også er virkelig ærgerligt.

Et problem, som ikke er nyt, er EA’s årlige cyklus med at lancere et nyt spil. For det kræver jo, at dine venner også køber det, hvis I vil spille sammen.

Jeg kunne selvfølgelig købe det og beholde FC24, men det er møgirriterende at have to spil installeret på sin PlayStation.

Jeg ville ønske, at EA kun lancerede et spil hvert andet år eller gjorde det muligt for FC24- og FC25-spillere at spille sammen, hvor spilleren med FC25 ikke kunne bruge de nye funktioner.

Det ville nok kræve meget for udviklerne og kunne påvirke salget, men jeg tror, at mange spillere godt ved, at det hele er ved at tage overhånd for EA.

FC25 lander på 3 ud af 6 stjerner. Med undtagelse af Rush er det ikke en opgradering værd til fuld pris. Vent til prisen dykker.

Aktuelle priser på FC25 til Playstation 5

Herunder kan du se dagspriserne på FC25.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Det nye Rush-mode er sjovt og virker i mange spillemodes.
  • Afskaffelse af kontrakter i Ultimate Team.
  • Du kan spille videre i angreb, selvom modstanderen laver rødt kort.
  • Karriere er blevet bedre, hvis man går op i taktikker.
  • Du kan justere endnu mere på indstillinger på tværs af flere spiltilstande.

Lidt at tænke over

  • Vuelta-fodbold er blevet kraftigt nedskåret.
  • Kariere kan også blive for meget og kan synes uoverskuelig nu.
  • Du kan risikere at skulle leve med spilfejl i et helt år.
  • For få store nyheder.

Mere til historien

FC25 virker på PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, PC and Nintendo Switch.

iPhone 16 Plus test – Er den nødvendig?

TEST: Jeg har test iPhone 16 Plus. Det er en god og stabil telefon, som er alt for stor og føles unødvendig.

(mere…)
Apple AirPods 4 er helt klart min favorit | Test

TEST: Apple har sendt en ny generation af AirPods på markedet. Jeg har testet AirPods 4 med støjreduktion.

(mere…)
Xiaomi 14T Pro er muligvis den bedste i lang tid | Test

TEST: Xiaomi 14T Pro leverer på kamera, ydelse og batteritid. Her får du rigtigt meget top-smartphone for pengene.

(mere…)
Sådan oplever jeg Sonos Ace | Test

TEST: Sonos Ace lover filmsurround i hovedtelefoner og rumlig lyd. Desværre rammer Sonos ved siden af.

(mere…)
Denne UPS strømbackup redder din dag

PRØVEKØRT: Schneider har en cool strømbackup på markedet. Den redder dit game eller arbejde og sørger for, at strømmen altid er “ens”. Jeg har prøvekørt strømbackupen.

(mere…)
Dreame A1 er måske fremtidens robotplæneklipper 

VIDEOTEST: GPS-styrede robotplæneklippere er smarte, men Dreame A1 er faktisk endnu smartere. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram