Google har aflivet Chromecast

FARVEL! Google har bekræftet, at de stopper produktionen af alle Chromecast-enhederne. 

Produktionen af Chromecast med Google TV er stoppet og produktet kun tilgængeligt, så længe der er nogle på lager. (Foto: Google)

Google har annonceret efterfølgeren til Chromecast. Nemlig deres Google TV Streamer. I samme ombæring betyder det også, at Google helt stopper produktionen af Chromecast-enheder.

Chromecast har ellers eksisteret i over 10 år i forskellige versioner og generationer. Den første Chromecast-dongle blev lanceret tilbage i 2013. Dengang var det en revolution af tv-markedet.

Google skriver selv på deres officielle blog, at produktionen af Chromecast stopper efter 11 år og mere end 100 millioner solgte enheder.

LÆS MERE: Google TV Streamer sender Chromecast på pension

-”Efter 11 år og mere end 100 millioner enheder stopper vi produktionen af Chromecast, som nu kun vil være tilgængelig, så længe lager haves,” udtalte Majd Bakar, VP of Engineering, Health & Home i Google. 

Så ønsker du dig en af de tidligere Chromecast-enheder, så er det altså nu, at du skal slå til.

Både Chromecast med Google TV HD og Chromecast med Google TV 4K vil altså ikke længere blive produceret.

LÆS MERE: Den originale Chromecast bliver snart ubrugelig

Google forklarer deres farvel til Chromecast med, at teknologien har udviklet sig drastisk siden Chromecast havde relevans.

Der er også Google Cast-teknologi i mange smartv f.eks. Android TV, som der er 220 millioner af på verdensplan. Google oplyser også, at de fortsat bringer Google Cast til andre tv-enheder som LG.

De eksisterende Chromecast-enheder vil fortsat modtage software- og sikkerhedsopdateringer. Det oplyses ikke hvor længe.

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Personligt synes jeg, at det er ærgerligt at Google stopper produktionen af Chromecast. Mere ærgerligt var det dog, da de stoppede Chromecast Audio, som ellers kunne forvandle gamle anlæg til digitale afspillere.

Pixel 9 Pro Fold er stadig en umoden foldbar telefon

VIDEO: Google er klar med den første foldbare på det danske marked. Den imponerer - men forbedringerne skal være større.

(mere…)
Modvind ved Pixel 9-lanceringen: TeamPixelGate og skjult reklame

PODCAST: Jeg demonstrerer Gemini Live og fortæller om problemet ved skjult reklame for Pixel 9-serien.

(mere…)
Pixel 9 Pro XL er den bedste telefon | Test

TEST: Google sætter ny standard. Dette er den bedste Android-telefon nogensinde. Læs min test af Pixel 9 Pro og Pixel 9 Pro XL.

(mere…)
Pixel 9 er en opgradering på alle punkter | Test

TEST: Jeg kaldte sidste år Pixel 8, telefonen til de fleste. Den titel går i år videre til Pixel 9. Læs min Pixel 9 test her.

(mere…)
Google forsøger at “skaffe” positive anmeldelser af Pixel 9

Et PR-bureau har for Google forsøgt at skaffe positive anmeldelser af Pixel-telefonerne ved hjælp af tvivlsomme metoder.

(mere…)
Google Pixel 9-telefoner understøtter ikke Qi2

Pixel 9-telefonerne fra Google kommer uden den trådløse Qi2-ladeteknologi.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram