Skal du købe Pixel 8a? …måske!

VIDEO: Se med her hvis du vil vide, om Google Pixel 8a er værd at købe.

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Pixel 8a er faktisk en lille, dejlig telefon, som fortjener ros for sit nogenlunde kompakte design og attraktive farve – jeg har fået en grøn testmobil, som jeg synes er ret fed.

Ydelsen fejler ikke noget, da denne mobil anvender det samme chipset som Pixel 8 og Pixel 8 Pro.

Så langt, så godt!

Jeg irriteres dog i det daglige af den ineffektive ansigtsgenkendelse, hvor håret ikke skal sidde meget forkert, før den ikke genkender mig. Solbriller og kasket er også et ‘no-go’. Om aftenen bliver den endnu værre.

Så er der kun tilbage, at jeg skal indtaste pinkoden eller skifte til fingeraftrykssensor.

Har du undersøgt, om dit mobilabonnement er for dyrt? Tjek de aktuelle tilbud hos OiSTER her. Der er jo ingen grund til at betale mere end nødvendigt Annoncelink

Skærmlyset driller

Egentlig er der, på papiret, en fin lysstyrke i skærmen, men jeg kan alligevel godt bruge lidt ekstra, når solen står højt på himlen. Skærmbilledet er i sig selv meget fint.

Om aftenen oplever jeg, at systemet selv skruer skærmlyset lidt for langt ned. Det resulterer i, at jeg gang på gang manuelt skal skrue op for at kunne se tydeligt nok, hvad der står.

Du skal i øvrigt vide, at skærmfronten har Gorilla Glass 3-overflade, som efterhånden er en aldrende udgave, der langt fra er så brudstærk som Gorilla Glass Victus, som findes på Pixel 8 og Pixel 8 Pro.

Langsom opladning

Du skal have god tid, når du oplader Pixel 8a. Google er nemlig, ligesom Samsung og Apple, temmelig konservative, når det handler om batteriopladning.

Det er ikke bare 10 minutter med opladeren. Det kræver mere!

I forhold til, hvor hurtigt du kan oplade f.eks. Motorola Edge 50 Pro, som næsten når en fuld opladning på omkring 20 minutter, så er det irriterende langsomt på Pixel 8a.

Dette taler for en Pixel 8a

Softwareopdateringer! Hele syv år på sikkerhedsplatformen og syv års systemopdateringer. Det er godkendt. Derudover udsender Google nogle gange om året såkaldte “drops”, hvor telefonen opdateres med nye funktioner. Dette gør ingen andre producenter.

Kameraet er også rimeligt, hvis du ikke ligefrem er fotoentusiast, og batteritiden får heller ikke negative bemærkninger herfra. Telefonen er desuden IP-certificeret, så den klarer en tur i en balje vand eller at være med, hvor det støver.

Den vejledende pris er 4.299 kroner uden abonnement, og det er nok her, jeg føler mig mest ramt. I forhold til, at der er sparet en del hist og her, og i forhold til konkurrenterne på markedet, så er det for dyrt.

For den pris kunne man overveje en OnePlus 12R eller Motorola Edge 50 Pro, som begge har 256 GB lagerplads, altså dobbelt så meget som Pixel 8a.

Se videoen for flere detaljer om Pixel 8a og læs Pixel 8a-anmeldelsen. Tag også et kig på min video om Motorola Edge 50 Pro.

Mere til historien

I forhold til mange andre Android-telefoner synes jeg, at Google leverer en telefon med mere “ro” og større enkelthed i softwaren. Generelt er Pixel-telefoner værd at overveje, når du leder efter en ny telefon.

Min første elbil: Når specs ikke holder i virkeligheden

VIDEO: Der er ifølge vores elbil-tester 3 ting, som er vigtige, når man køber sin første elbil. Se med her.

(mere…)
Powerbank med nødstrøm til hjemmet

GUIDE: Forbliv online ved strømafbrydelser og cyberangreb. Denne powerbank med nødstrøm til hjemmet trækker både køleskab og telefoner.

(mere…)
Dette er elbilen du SKAL prøvekøre

VIDEO: Technørden John G. er begejstret for svensk-kineseren Polestar 2. Den har knapper og er "topfed". Se videoen her.

(mere…)
Hvad gør du? Din elbil er gået ned!

VIDEO: Elbilernes software er langt fra altid fejlfrie. Skal du finde dig i softwarefejl?

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Motorola Edge 50 Ultra test | Gør næsten alt rigtigt

TEST: Denne telefon rammer alt det, som du vil elske. Læs detaljerne i min Motorola Edge 50 Ultra test.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram