Pixel 8 er en lille sværvægter jeg elsker | Test

TEST: Her er telefonen til de fleste. Du får lidt mindre af det hele, men også en lavere pris samt opdateringer i syv år! Læs min Pixel 8 test her.

Google_Pixel_8_box
Pixel 8 er lidt mindre af det hele. Også prisen (Foto: MereMobil.dk)

Designet er ens, ligesom processoren og styresystemet, men så ophører lighederne også. For du får ikke en stor LTPO OLED-skærm, 12 GB RAM eller telefotokamera.

Men er det egentlig et problem, når software og hardware stadig arbejder smidigt sammen, billederne er i top og du stadig får de mange unikke Pixel-funktioner i blandt andet fotoappen? Og så til en pris der ligger 2.300 kroner under, hvad promodellen koster.

Mit svar NEJ! Medmindre du specifikt skal bruge telefoto eller en stor skærm, vil jeg mene det her er telefonen til de fleste.

Lad os se hvad den lille Pixel 8 har at byde på.

Velkommen til min Pixel 8 Pro test.

Specifikationer: Pixel 8

  • Skærm: 6,2” OLED, 1080 x 2400 pixels, 2000 nits, 120Hz
  • Beskyttelse: Gorilla Glass Victus
  • Processor: Google Tensor G3
  • Sikkerhedsmodul: Titan M2
  • 5G: Ja
  • Dual-SIM: Ja
  • Kamera 1, 50 MP, f/1.7, vidvinkel
  • Kamera 2: 12 MP, f/2.2, 126˚ultravidvinkel
  • Frontkamera: 10.5 MP, f/2.2
  • RAM: 8 GB (LPDDR5X)
  • Lagerplads: 128 / 256 GB (UFS 3.1)
  • Udvidelse via MicroSD-kort: Nej
  • Forbindelser: Op til Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, NFC
  • Biometrisk godkendelse: Fingeraftrykssensor i skærmen og ansigtsgenkendelse
  • 3.5 mm. Jackstik: Nej
  • Batteri: 4.575 mAh
  • Opladning: Op til 30 watt
  • Mål: 150,5 x 70,8 x 8,9mm.
  • Vægt: 187 gram
  • System: Android 14 (opdateres indtil 2030)

Lille telefon med masser af pondus

Pixel_8_8_Pro
Pixel 8 er langt lettere at håndtere, end Pixel 8 Pro (Foto: MereMobil.dk)

På trods af den mindre størrelse, er materialer og byggekvalitet stadig helt i top og man står med en følelse af kvalitet i hånden.

På bagsiden finder vi den store kamerabjælke, der ofte deler vandene når diskussionen falder på design. I mit tilfælde er den vokset på mig og jeg kan lide at have en telefon, der skiller sig lidt ud. Den er her i mat aluminium, ligesom rammen om telefonen.

Desværre er det matte look ikke fulgt med på resten af bagsiden, der er blank og en sand magnet, når det kommer til fingeraftryk. På bagsiden ser vi også et af de første steder sparekniven har været fremme. Her nøjes vi nemlig med sidste års Gorilla Glass Victus, der også beskytter den flade 6,2” store skærm foran.

På højre side sidder øverst en tænd/sluk-knap og under den en volumenkontrol. De er lette at nå uanset hvilken hånd du bruger og de har et godt solidt klik.

Telefonen har slanket sig lidt siden sidste år lander på 187 gram. Den er dermed ikke nogen letvægter, men heller ikke noget du bliver træt i armen af at bære rundt på. Sammenholdt med den kompakte størrelse, er den en fornøjelse at benytte. Også selvom du kun har en hånd fri.

Android som Google har tænkt det

Her er ingen dubletter af apps, eller bloatware. Der kun Googles egne apps. Mangler du noget, må du hente det selv i Play Store. Og brugerfladen ser ud som Google har tænkt det.

Det fungerer godt. Der er ikke et stort udvalg af tilpasningsmuligheder i Googles Material You. Til gengæld virker dem der er der formidabelt. Der kan vælges mellem forskellige farver i brugerfladen eller man kan lade Android selv tilpasse farverne til dit baggrundsbillede. Farvevalget er gennemgående både i brugerfladen og apps.

Det er simpelt og effektivt. Ligesom resten af Android 14. Bare log ind med din Google-konto og så er du kørende.

Selve Android-platformen bliver opdateret indtil 2030. Det er hele syv år og noget helt nyt for Android. Google fortalte under præsentationen, at grunden til det nu er muligt, er, at de benytter deres eget Tensor-chipset. Og dermed kan styre hvor længe det skal understøttes.

Uanset håber vi det er noget der inspirerer andre producenter til at følge trop.

Processor med fokus på maskinlæring

Google benytter, ligesom på promodellen, deres nye Tensor G3 chipset. Det er en processor, der prioriterer anderledes end konkurrenterne. Tensor G2 sidder også i Pixel 7 Pro.

Kigger man udelukkende på benchmarktests, kan den ikke følge med Qualcomms topmodeller. Hvor den derimod udmærker sig er med Googles maskinlæring og talegenkendelse. Tensor G3 bidrager også til den gode billed- og videokvalitet på Pixel 8.

Herunder kan du se benchmarkmålingen.

ModelAntutuChipset
Google Pixel 81.128.704Tensor G3
Samsung Galaxy S231.191.434Snapdragon 8 Gen 2

Den lavere score i Antutu er dog ikke noget der mærkes i hverdagen, hvor alt har kørt flydende og problemfrit uanset hvad jeg har smidt efter den.

Jeg har spillet meget, set serier, brugt GPS og meget mere uden problemer med varme eller fald i ydelse.

I samarbejde med Tensor-chippen sørger Titan M2-sikkerhedschippen for at andre ikke får adgang til dine data eller telefon. Det er Titan M2, der styrer blandt andet fingeraftrykslæseren i skærmen og ansigtsgenkendelse via frontkameraet.

Sidstnævnte har fået en opgradering, så den nu kan bruges til at logge ind i for eksempel bank-apps. Den virker stadig ikke i mørke, som på iPhone. Men er helt sikkert godkendt, som en tilføjelse til fingeraftrykslæseren.

To nye og et gammelt kamera

Pixel_8_camera
Pixel 8 tager imponerende billeder, der uden problemer kan bide skeer med konkurrenterne (Foto: MereMobil.dk)

På kamerafronten har vi samme nye 50 megapixels vidvinkel kamera, som vi finder på Pixel 8 Pro. Ultravidvinkelkameraet er desværre taget fra sidste års Pixel 7. Frontkameraet er også nyt og heldigvis en stor forbedring, i forhold til sidste års model.

Imidlertid har spareøvelsen på ultravidvinkelkameraet, ikke det store at sige. Alle kameraer tager rigtig flotte billeder. Skarpe med masser af farve og visuelt flotte i næsten alle situationer. Det giver en dejlig ro i maven at vide, man bare skal pege og skyde. Og så får man med stor sandsynlighed et godt resultat, uanset belysningen.

Med Pixel 7 fik vi sjove og brugbare funktioner som Photo Unblur, Magic Eraser og Real Tone. De er der naturligvis stadig og er med tiden modnet og blevet bedre.

Oveni får vi med Pixel 8 også en Magic Eraser til lyd. Her går AI simpelthen ind og identificerer lyden af for eksempel gøende hunde, biler og vindstøj. Derefter kan man så gå ind og med et enkelt tryk vælge hvilke lyde der skal fjernes.

En anden sjov funktion er Bedste Billede. Det er beregnet til gruppebilleder, hvor der som bekendt altid er en der blinker eller gaber, i det øjeblik billedet bliver taget. Her tages der så en række billeder, hvor man bagefter individuelt kan vælge hvilket ansigtsudtryk, der skal bruges på billedet. Og så sørger AI for klippe det hele pænt sammen.

Billeder taget med Google Pixel 8

Ny og hurtigere skærm

Skærmen på Pixel 8 har fået en opgradering med en 6,2” stor 120 Hz OLED-skærm. Der absolut intet at klage over ved den nye skærm, der både har gode farver og en lysstyrke på 2.000 nits. Det er altså intet problem at se skærmen, selv i kraftigt solskin.

Telefonen har højtalere i top og bund og de lyder fornuftigt, uden at man bliver væltet bagover. Lyden er fin til håndfri opkald eller podcasts, men skal du høre musik eller have god lyd til filmen, så anbefaler jeg at du finder hørebøfferne frem.

Langsom opladning

Flot skærm, godkendt lyd og let at håndtere, giver basis for masser af skærmtid.

Jeg har givet den gas. Alligevel har jeg typisk sluttet dagen af med omkring 30 procent tilbage på batteriet. Det er altså ikke en to-dages telefon, men den klarer uden problemer en dag og lidt til.

Heldigvis fristes man til at sige. For Googles opfattelse af “hurtigopladning” er 30 watt og det tager 15 minutter at komme fra 3 til 30 procent. Efter 30 minutter rammer vi 55 procent. En fuld opladning tager 1 time og 20 minutter. Det er bare for langsomt!

Se testen af Pixel 8 | Pixel 8 Pro

Konklusion: Telefonen til de fleste

Pixel_8_family
Pixel 8 har rigeligt med kræfter, til at gøre de fleste tilfredse (Foto: MereMobil.dk)

Det virker skørt, men jeg foretrækker faktisk den mindre Pixel 8, fremfor dens storebror Pro. Det er en telefon, der udstråler kvalitet, har en let håndterbar størrelse, tager imponerende billeder og hvor skærm og lyd lever helt op til hvad konkurrenterne har at byde på.

Til en pris på 6.199 kroner for du en model med 8 GB RAM og 128 GB lager, hvor Google står for både software og hardware og hvor du er garanteret de nyeste opdateringer syv år frem.

På trods af en prisstigning i forhold til sidste års model, er denne stadig mere overkommelig end den væsentlig dyrere Pixel 8 Pro.

Og jeg vil vove den påstand at de fleste, medmindre de har meget specifikke præferencer, har rigeligt i den mindre og billigere Pixel 8

Google Pixel 8 lander på 5,5 ud af 6 stjerner. Det er klart en telefon, som jeg kan anbefale. Alene det med syv års opdateringer burde overbevise de fleste.

Inden du vælger så husk at læse min anmeldelse af Google Pixel 8 Pro. Se også vores video om sidste års model, Pixel 7.

Aktuelle priser på Google Pixel 8

Herunder kan du se dagspriserne på Google Pixel 8.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Ren Android – 100 % uden bloatware
  • Softwareopdateringer i syv år – først med nye Android-udgaver
  • Fantastisk kamera med mange unikke funktioner specielt for Pixel
  • God ydelse uden overophedning
  • Flot skærm
  • God lyd
  • Håndterbar størrelse

Lidt at tænke over

  • Langsom opladning
  • Du skal oplade hver dag
  • Håndterbar størrelse

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Google har tidligere brugt andre producenters telefoner til at fremvise deres software frem. Telefonerne blev solgt under navnet Google Nexus. Projektet blev nedlagt i 2016, til fordel for Pixel telefonerne.

Google Pixel 8
Google klar med to års ekstra opdateringer

To års yderligere OS-opdateringer end tidligere lovet er på vej til udvalgte Pixel-modeller.

(mere…)
Google: Nye funktionsopdateringer til Android-telefoner samt Pixel

Her er de nyeste funktioner, som Google netop har frigivet til Android-telefoner og Pixel-telefonerne.

(mere…)
Har Google droppet deres Pixel 2-tablet?

KORT NYT: Som en opfølgning på en tidligere artikel gør vi nu forvirringen en lille smule større.

(mere…)
Fik jeg en museskade af Magic Mouse? Er MX Ergo S-musen løsningen?

TEST: Jeg har prøvet om Logitech MX Ergo S kan erstatte min Apple Magic Mouse, som måske har givet mig en lille museskade.

(mere…)
Sonos Arc Ultra er fed lyd! Test

TEST: Sonos Arc Ultra er en soundbar, der skal høres og nydes. Her er min bedømmelse af Arc Ultra.

(mere…)
Nej! Du skal ikke skifte til iMac M4 | TEST

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram