Dit næste tv: Skal du skifte nu?

PODCAST: Er det tiden til et nyt tv? OLED-skærm eller LCD? Hvad er bedst. Lyt med her før du udskifter din gamle tv-skærm.

Lyt til podcasten på Spotify, her på siden eller find ‘meremobil’ i din podcastapp.

Alene i 2024-sæsonen har Samsung 23 forskellige tv-modeller i et udvalg af størrelser. Dertil skal lægges, at der stadig er fladskærme på markedet fra sidste år.

De mange skærme gør det vanskeligt at vælge. Der er jo også tv-skærme fra blandt andre LG og Sony i butikkerne.

I denne episode har jeg besøg af Magnus Nørgaard, som er tv-ansvarlig for Samsung i Danmark. Han deler ud af gode tips og tricks til, hvad du skal se efter, når du køber et nyt tv.

Vi taler også om, hvorvidt det er relevant at skifte tv-skærmen hvert år. Lige nu køber danskerne tv-skærme cirka hvert syvende år.

Du kan også høre, hvad jeg synes om den nye topmodel skærm fra Samsung, der er baseret på OLED-skærmteknologi. Jeg anmelder i episoden det nye OLED-tv Samsung S95D og sammenligner med forgængeren S94C.

ANMELDELSE: Sådan er Samsungs OLED-skærm, S94C

LYT TIL PODCASTEN: Du kan lytte til techpodcasten fra MereMobil.dk, hvor vi taler om teknologi på dansk, via Apple Podcasts, Spotify, Podimo samt i alle podcastapps. Søg efter ‘MereMobil‘ Se også episodeoversigten her.

5 tips til valg af en tv-skærm

  1. Størrelse: Hvis du står mellem to størrelser, anbefaler vi at prøve den største først. Husk, at nogle forhandlere giver dig mulighed for at bytte størrelse inden for 14 dage, hvis du ombestemmer dig. Et større tv giver en mere intens biografoplevelse, og det er vigtigt at tage højde for den plads, du har til rådighed. Både vægplads – men også afstand til skærmen.
  2. Skærmtype: Når det kommer til OLED, QLED eller Neo QLED, er det en smagssag. QLED fokuserer på lysstyrke og farverigdom, mens OLED imponerer med kontrast og dyb sort. Hvis du elsker mørke sci-fi-film og har et mørkt rum, vil du nyde OLED’s kontrast. Har du derimod et lyst rum, er Neo QLED et godt valg.
  3. Smart-tv: Vælg et smart-tv, der kan håndtere de tjenester, du bruger mest. Lav en liste over dine foretrukne streamingtjenester og tjek, om de er tilgængelige på den model, du overvejer.
  4. Opløsning: 8K, 4K eller Full HD? Opløsningen er afgørende for din tv-oplevelse. Jo større tv, desto vigtigere er en god opløsning. Selv mindre skærme vil have mere levende og detaljeret billedkvalitet med tættere pixels. Spring Full HD over og vælg 4K, som er tidens standard. 8K er ikke nødvendigt lige nu.
  5. Tilslutninger: HDMI-porte er vigtige, især hvis du vil tilslutte spillekonsoller eller en kraftfuld gamingcomputer. Mange nyere modeller har HDMI 2.1-forbindelser, der kan håndtere mindst 4K@120Hz – perfekt til gaming. Nogle kan endda klare 4K@144Hz.

LÆS MERE: Dette skal du vide, når du køber nyt tv

Mere til historien

I denne episode finder jeg vinderen af en powerbank fra Sandberg. Du er altid velkomne til at skrive til mig, hvis du har input til podcasten. Adressen er: [email protected].

Glem alt om Wimbledon, tour eller EM-fodbold i 4K

Nedslående nyt for sportsfans med en lækker 4K-skærm.

(mere…)
Sådan vælger du den rigtige powerbank

PODCAST: Den bedste powerbank er ikke den billigste. Her er mindst 5 gode råd til, hvordan du vælger den rigtige powerbank.

(mere…)
Slut med Netflix på udvalgte Sony-skærme

Understøttelse af Netflix forsvinder fra en række Sony-skærme.

(mere…)
Max er klar til danskerne

HBO Max og Discovery+ er nu smeltet sammen til Max, som i dag er åbnet i Danmark. Har stor OL-dækning.

(mere…)
YouSee-kunder får igen Kanal 5 og Eurosport

Kanal 4, 5 og Eurosport er blot nogle af de Discovery-kanaler, som kommer tilbage til YouSee-kunderne.

(mere…)
Forsker i opråb: Savner præcision i debatten om “skærmtid”

Skærme i skolen bliver ofte omtalt i generelle vendinger af politikere og debattører, mener eksperter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram