Hvad er det bedste og billigste mobilabonnement til børn?

TIP: Børne-abonnement til telefonen! Hvad er det? Læs om priserne og mobilabonnementer til børn.

Barn barn kamera
Børneabonnementer kendetegnes blandt andet ved muligheden for at opsætte begrænsninger (Foto: Artem Podrez / MereMobil.dk)

Teleselskaberne reklamerer jævnligt med mobilabonnementer, der er målrettet mod børn, men hvad er et børneabonnement? Og hvad adskiller et børneabonnement fra almindelige abonnementer?

Herunder kan du se, hvordan du genkender et mobilabonnement til børn.

Funktioner i et mobilabonnement til børn

Et børneabonnement kan blandt andet give følgende muligheder.

  • Spærring for brug af data i lande som ikke indgår i abonnementet
  • Spærring for opkald til udlandet
  • Spærring for køb af ekstra data
  • Spærring for brug af data, beskeder og samtaler i internationale farvande
  • Spærring for takserede tjenester
  • Spærring af servicenumre
  • Hemmeligt- og udeladt nummer
  • Saldokontrol

Ovenstående er eksempler på muligheder, der kan indgå i et mobilabonnement til børn. Det er lidt forskelligt, hvilke funktioner de enkelte teleselskaber tilbyder.

Når dine børn skal have den første telefon, er det vigtigt med et godt mobilabonnement til barnet. Tjek mulighederne og priserne ud med OiSTER Kids Sponseret link

Hvor meget data bruger børn?

Inden du køber et abonnement til ungerne, så skal du være opmærksom på hvor stor en datamængde, mobilabonnementet inkluderer.

Der er stor forskel på, hvor meget data børn i forskellige alderstrin konsumerer.

Børn i anden/tredje klasse taler typisk kun i telefon to timer om måneden. Der streames cirka 3 GB (gigabyte) YouTube, og andre musik- og streamingtjenester om måneden. Onlinespil trækker cirka 100 megabyte per måned. Det fortalte Oister til MereMobil.dk tilbage i 2019 på basis af daværende tal. I dag er bruget nok noget højere.

Når børnene rammer fjerde, femte og sjette klasse, så stiger dataforbruget markant. Nu er tjenester som Snapchat, WhatsApp og Instagram kommer ind i det digitale forbrug. Et barn i denne aldersgruppe benytter MINDST 15 GB (gigabyte) data om måneden.

Det er naturligvis meget forskelligt, hvad det enkelte barn bruger smartphonen til. Derfor er ovenstående tal også vejledende.

Hvad koster et mobilabonnement til børn?

Mobilabonnementer til børn har mange forskellige priser.

Nogle af de billigste teleselskaber har abonnementer til børn ned til 55 kroner, men 59 og 89 kroner om måneden er ikke unormalt.

Det billigste mobilabonnement til børn indeholder altid den mindste datamængde og færrest samtaleminutter.

Det skal siges, at mange mobilabonnementer kan justeres og styres online, hvor du selv kan angive, om abonnementet er åben for udlandstelefoni eller overtakserede SMS-beskeder.

DET BEDSTE MOBILABONNEMENT TIL BØRN: Alt efter funktionslisten hos dit teleselskab, så er det ikke sikkert, at det er nødvendigt men et børneabonnement. Det kan være, at funktionerne allerede er tilgængelige på barnets nuværende mobilaftale, som du administrerer. For at finde det bedste mobilabonnement til børn, så skal du vide cirka hvor meget data barnet bruger – og forventer at bruge. Dernæst skal du holde øje med aktuelle tilbud på teleselskabernes websites. Det BEDSTE RÅD er dog, at du tjekker hvilke muligheder for indstillinger, at du allerede i dag har på et standardabonnement. Disse kan du finde, ved at logge ind i din brugerprofil hos teleselskabet.

LÆS MERE: Hvornår skal barnet have sin første mobil?

Se indslaget om børn og digitalt forbrug

Mere til historien

Du bør løbende følge dine børns mobilforbrug, da det ændrer sig over tid. Der kan spares på datamængden, hvis smartphonen er på trådløst netværk de steder, hvor det er muligt. Eksempelvis i hjemmet, på skolen, hos venner osv.

Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Sådan undgår du at slettede billeder dukker op igen

TIP: Læs hvordan du sikrer dig mod, at dine slettede billeder fra iPhone og iPad pludselig dukker op igen.

(mere…)
Festivalklar? Sådan vælger du den rigtige powerbank
(mere…)
Sådan sparer du penge på a-kassekontingentet

Betaler du for meget for a-kassen? Læs her hvordan du let vælger en anden og billigere a-kasse.

(mere…)
Forsker i opråb: Savner præcision i debatten om “skærmtid”

Skærme i skolen bliver ofte omtalt i generelle vendinger af politikere og debattører, mener eksperter.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram