Hvad er det bedste og billigste mobilabonnement til børn?

TIP: Børne-abonnement til telefonen! Hvad er det? Læs om priserne og mobilabonnementer til børn.

Barn barn kamera
Børneabonnementer kendetegnes blandt andet ved muligheden for at opsætte begrænsninger (Foto: Artem Podrez / MereMobil.dk)

Teleselskaberne reklamerer jævnligt med mobilabonnementer, der er målrettet mod børn, men hvad er et børneabonnement? Og hvad adskiller et børneabonnement fra almindelige abonnementer?

Herunder kan du se, hvordan du genkender et mobilabonnement til børn.

Funktioner i et mobilabonnement til børn

Et børneabonnement kan blandt andet give følgende muligheder.

  • Spærring for brug af data i lande som ikke indgår i abonnementet
  • Spærring for opkald til udlandet
  • Spærring for køb af ekstra data
  • Spærring for brug af data, beskeder og samtaler i internationale farvande
  • Spærring for takserede tjenester
  • Spærring af servicenumre
  • Hemmeligt- og udeladt nummer
  • Saldokontrol

Ovenstående er eksempler på muligheder, der kan indgå i et mobilabonnement til børn. Det er lidt forskelligt, hvilke funktioner de enkelte teleselskaber tilbyder.

✅ Giv dit barn den bedste start på mobilen med et mobilabonnement til børn, hvor DU har kontrol over forbruget. Find gode råd og se de aktuelle priser Annoncelink

Hvor meget data bruger børn?

Inden du køber et abonnement til ungerne, så skal du være opmærksom på hvor stor en datamængde, mobilabonnementet inkluderer.

Der er stor forskel på, hvor meget data børn i forskellige alderstrin konsumerer.

Børn i anden/tredje klasse taler typisk kun i telefon to timer om måneden. Der streames cirka 3 GB (gigabyte) YouTube, og andre musik- og streamingtjenester om måneden. Onlinespil trækker cirka 100 megabyte per måned. Det fortalte Oister til MereMobil.dk tilbage i 2019 på basis af daværende tal. I dag er bruget nok noget højere.

Når børnene rammer fjerde, femte og sjette klasse, så stiger dataforbruget markant. Nu er tjenester som Snapchat, WhatsApp og Instagram kommer ind i det digitale forbrug. Et barn i denne aldersgruppe benytter MINDST 15 GB (gigabyte) data om måneden.

Det er naturligvis meget forskelligt, hvad det enkelte barn bruger smartphonen til. Derfor er ovenstående tal også vejledende.

Hvad koster et mobilabonnement til børn?

Mobilabonnementer til børn har mange forskellige priser.

Nogle af de billigste teleselskaber har abonnementer til børn ned til 55 kroner, men 59 og 89 kroner om måneden er ikke unormalt.

Det billigste mobilabonnement til børn indeholder altid den mindste datamængde og færrest samtaleminutter.

Det skal siges, at mange mobilabonnementer kan justeres og styres online, hvor du selv kan angive, om abonnementet er åben for udlandstelefoni eller overtakserede SMS-beskeder.

DET BEDSTE MOBILABONNEMENT TIL BØRN: Alt efter funktionslisten hos dit teleselskab, så er det ikke sikkert, at det er nødvendigt men et børneabonnement. Det kan være, at funktionerne allerede er tilgængelige på barnets nuværende mobilaftale, som du administrerer. For at finde det bedste mobilabonnement til børn, så skal du vide cirka hvor meget data barnet bruger – og forventer at bruge. Dernæst skal du holde øje med aktuelle tilbud på teleselskabernes websites. Det BEDSTE RÅD er dog, at du tjekker hvilke muligheder for indstillinger, at du allerede i dag har på et standardabonnement. Disse kan du finde, ved at logge ind i din brugerprofil hos teleselskabet.

LÆS MERE: Hvornår skal barnet have sin første mobil?

Se indslaget om børn og digitalt forbrug

Mere til historien

Du bør løbende følge dine børns mobilforbrug, da det ændrer sig over tid. Der kan spares på datamængden, hvis smartphonen er på trådløst netværk de steder, hvor det er muligt. Eksempelvis i hjemmet, på skolen, hos venner osv.

Gør din pool digital: Mål temperatur og værdierne med en app

TIP: Den danske sommer betyder swimmingpool eller spa i haven. Her er 4 enheder, der letter vedligeholdelsen af kemiværdierne.

(mere…)
5 billige powerbanks til opladning af telefonen

GUIDE: Her er 5 powerbanks til under 200 kroner. Du får en billig powerbank, der er let at have med.

(mere…)
Her får du fri data temmelig billigt

Her er 3 sommertilbud hvor du får masser af data til brug i både Danmark og EU. Se priserne her.

(mere…)
5 bærbare batteridrevne FM-radioer til kriser

KØBSGUIDE: En FM-radio på batterier – eller med solceller – skal være en del af danskernes hjemmeberedskab. Her er 5 billige batteridrevne FM-radioer.

(mere…)
Hvilken PlayStation 5? Med eller uden disk?

GUIDE: Skal du købe PlayStation 5 i disk-versionen eller den rene digitale PS5-variant?

(mere…)
7 gode råd til at vælge den bedste powerbank

GUIDE: Læs her hvordan du finder den bedste powerbank, der kan bruges til både telefoner, computere og tablets.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram