Tesla har solgt færre biler end forventet

Salgstallene for Tesla er i årets første kvartal styrtdykket. Tallet er lavere end de seneste par år.

Tesla Model Y
Tesla Model Y (Foto: MereMobil.dk)

Tesla har i de første tre måneder af 2024 solgt færre biler til kunderne end forventet. Sådan lød meldingen i går. Det skriver The Verge.

Dette er den største nedgang i salget fra år til år i de næste fire år. Det betød også aktien faldt med mere end 7 procent.

Tesla solgte i første kvartal 2024 ”kun” 387.000 eksemplarer, men forventningen lød på 477.000 solgte eksemplarer. Dermed er faldet på lige over 20 procent i forhold til fjerde kvartal 2023 og 8,4 procent i forhold til første kvartal 2023. Det skriver CNN.

Tesla har dog produceret 433.371 biler i første kvartal, så det er altså en overproduktion på cirka 46.000. Det er højeste difference Tesla har haft nogensinde.

Tesla-ejere går glip af tusindvis af kroner

Er markedet mættet?

Hvad faldet skyldes er svært at sige. Første tanke er måske om markedet generelt er mættet? Engang var Tesla også lig med en ”wow-faktor”, men nu ser man Tesla’er alle steder og mange af dem.

Det er dog svært at sige om det helt skyldes en mætning af markedet eller hvad? Men elbilsmarkedet har haft det svært, hvilket også har været at spore på priserne, som er faldet markant og efterfølgende steget lidt igen.

Skal, skal ikke: Er prisfesten på elbiler stoppet?

På det kinesiske marked har kinesiske producenter også øget indsatsen og en mindre ”priskrig” har været i gang. Derudover har en ny og billigere Tesla Model 2 været rygtet og en lancering ventes at være på vej.

Tesla til omkring 200.000 kroner er på vej

Hvordan Elon Musk vil reagere på, det er uvist. Men måske en prisnedsættelse er på vej endnu engang?

Mere til historien

Sidste år var Tesla Model Y uden sammenligning den mest solgte bil i Danmark. Det er spændende om Tesla også sidder på førstepladsen, når 2024 bliver til 2025.

Teslas Cybertruck på vej til Danmark

Den store meget anderledes model Cybertruck fra Tesla kommer til Danmark inden sommerferien.

(mere…)
Elbil-revolutionen lægger fabrikker øde hen

I Kina lægger elbilernes fremmarch bilfabrikker øde, mens de ansatte bliver færre på nye, effektive fabrikker.

(mere…)
Dansk energikæmpe sænker prisen på at lade elbilen

Har du tid, vil du fremover kunne spare penge ved, at lade din elbil på Norlys' normale ladestandere.

(mere…)
Nyt LFP-batteri afsløret med 1.000 km rækkevidde

Batteriproducenten CATL har afsløret et nyt LFP-batteri, der skulle have en rækkevidde på over 1.000 kilometer på én opladning.

(mere…)
Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Den billige Tesla 2 er alligevel ikke droppet

Fornyelig lød det at planerne om den billigere Tesla 2 var droppet, men nu er meldingen, at udviklingen af modellen er fremskyndet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram