Tesla-ejere går glip af tusindvis af kroner

Snyder kunderne for elrefusion! Teslas ladeboks til hjemmebrug er ‘katten i sækken’.

en tesla lader op
Selvom det ville blive en udgift på cirka 10.000 kroner at købe en af Teslas ladebokse og få den sat op, tænkte Mette Christophersen, at den ville være en fornuftig investering på sigt. (Foto: Tesla/PR)

Ifølge Forbrugerrådet Tænk står en ejer af en Tesla tilbage med en bet på 10.000 kroner i omkostninger plus manglende refusion af elafgiften.

Tesla-ejeren Mette Christophersen købte nemlig katten i sækken, da hun valgte Teslas egen ladeboks, men Teslas ladeboks er ikke udstyret med en såkaldt MID-godkendt måler.

Det er ellers en forudsætning for at gøre sig berettiget til den refusion af elafgiften, som elbilsejere ellers har ret til.

Det fremgår ikke på Teslas hjemmeside, at den godkende måler ikke er en del af pakken, og da Mette Christophersen ville lade handlen gå tilbage afviste Tesla, fordi ladeboksen var sat op på hjemmeadressen og var taget i brug.

Til Tænk siger Tesla-ejeren, at hun mener hun havde sat sig grundigt ind i markedet og fik en klar fornemmelse af, hvad der var det rigtige valg. Men …:

– “Ingen steder undervejs har der stået, at jeg ikke kan få refusion med min konkrete ladeboks,” fortæller Mette Christophersen til Tænk.dk.

Ikke nok med, at Mette Christophersen har smidt 10.000 kroner i at få monteret ladeboksen, så går hun glip af op mod 4.000 kroner årligt i refusion af elafgiften.

– “Hvis jeg købte en ny ladeboks hos et elselskab, ville det stadig tage lang tid at tjene det ind i refusion, jeg har mistet på min nuværende lader, og selv hvis jeg valgte en anden løsning og lejede en ladeboks med abonnementsbetaling, ville det ikke kunne komme til at svare sig økonomisk.”

– “Nu har jeg valgt det billigste elselskab, uden mulighed for refusion, og så er jeg faktisk for sur lige i øjeblikket til at gøre mere ved det. Men gode råd til, hvordan jeg kan få refusion med min Tesla-lader, modtages gerne!”

Både Mette Christophersen og Forbrugerrådet har kontaktet Tesla og opfordret til at gøre kunderne opmærksomme på, at Teslas ladebokse ikke giver mulighed for at få refusion af elafgiften.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk er Tesla ikke vendt tilbage på henvendelsen, og Tesla har ifølge forbrugerrådet ikke tilføjet denne oplysning på deres hjemmeside.

LÆS MERE: Den store løgn om lynopladning af elbiler

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Der er nu knap 19.000 offentlige ladepunkter i det danske landskab. Det oplyser De Danske Bilimportører ved udgangen af februar.

Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Den billige Tesla 2 er alligevel ikke droppet

Fornyelig lød det at planerne om den billigere Tesla 2 var droppet, men nu er meldingen, at udviklingen af modellen er fremskyndet.

(mere…)
Tesla klar med ny Model 3 Performance

En helt ny Tesla Model 3 Performance er lanceret. Du kan læse om nyhederne her, samt se de danske priser.

(mere…)
Danskerne har fortsat speederen i bund i elbilerne

Den danske elbil-park er igen vokset. Igen er danskerne med til at sætte retningen i EU.

(mere…)
Elbiler har også brug for service

Værkstedskæde vil gøre op med myten om, at elbiler ikke skal til service. Det er lige så vigtigt, som en benzin- eller dieselbil.

(mere…)
Tesla sænker prisen på Model 3 – igen!

Tesla sætter atter priserne ned. Det sker efter skuffende salgstal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram